De top 8 ergernissen in een woonwijk

De plaats is nog belangrijker dan het huis zelf, zeggen mensen weleens. Veel mensen informeren bij de aankoop van een huis daarom naar wat er speelt in de woonwijk. Hier bespreken we de top 8 van ergernissen in de woonwijk. Op deze zaken kunt u gelijk letten wanneer u een huis wilt kopen.

1. Hondenpoep

Het is prima om een hond uit te laten, maar dan is de poep opruimen wel zo vriendelijk. Dit gebeurt vaak niet, met als gevolg veel poep op straat en geërgerde buurtbewoners. Zonde!

2. Zwerfvuil

Zwerfvuil is een vervelend probleem. Des te meer omdat een buurt waar al veel rommel ligt, makkelijk nóg rommeliger wordt. Het gezamenlijk netjes houden is noodzakelijk.

3. Bewoners die zich asociaal gedragen

Hoe mensen met elkaar omgaan is belangrijk voor de mate waarin u zich thuis voelt in de buurt. Bij onenigheid niet naar elkaar schreeuwen of schelden en elkaar behulpzaam zijn, maken een buurt al veel prettiger.

4. Geluidsoverlast van buren

Overlast van buren is ook een beruchte ergernis. Belangrijk is om in dat geval met elkaar in gesprek te blijven. Vraag vooral naar de buren wanneer u een huis op het oog heeft. Geluidsoverlast is heel erg hinderlijk.

5. Vandalisme

Kapotte bushokjes of prullenbakken en kladwerk met graffiti zijn niet bepaald vriendelijk om te zien. Vandalisme blijft één van de grootste ergernissen.

6. Woninginbraken

Woninginbraken gaan eigenlijk een stukje verder dan ergernissen. Ze zorgen voor een gevoel van onveiligheid. Informeer daarom ook naar eventuele inbraken in de buurt. U kunt diverse maatregelen nemen om het inbrekers lastiger te maken. Denk daarbij aan het voorkomen van kerntrekken en het gebruik van SKG hang- en sluitwerk.

7. Er is geen politie of wijkagent

Een wijkagent zorgt bij veel mensen voor een gevoel van veiligheid. De afwezigheid van politie of wijkagent is een ergernis, omdat een buurt zich niet gesteund of serieus genomen voelt. Zit de wijkagent op Twitter? Volg hem en informeer hem actief over wat u allemaal ziet.

8. Agressief gedrag van buurtbewoners

Niemand wil agressief bejegend worden. Agressief gedrag is bedreigend en voelt onwelkom aan. Daarom is het één van de grootste ergernissen.

Kent de buurt van uw nieuwe huis

Natuurlijk geeft de buurt u zelf ook een eerste indruk. Hoe schoon is de straat, zijn er veel parkeerplaatsen en is er voldoende groen aanwezig. Tijdens een bouwkundige keuring letten onze inspecteurs meer op de technische staat van de woning. Toch is het voor uw zelf goed om de buurt te kennen voordat u het huis koopt.

2020-12-21T17:15:16+01:00