BBMI-meetrapporten 2024-02-21T15:50:05+01:00

Meetrapporten volgens de BBMI

COMING SOON: Vanaf 01-03-2024

Wanneer u eigenaar bent van een woning is het fijn om te weten hoeveel bruikbare ruimte u heeft. Homekeur voorziet u na het uitvoeren van een meting van een rapportage met oppervlakte berekeningen, 2D en 3D tekeningen. Deze kunt u gebruiken voor  allerlei doeleinden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • De inrichting van u woning en/of pand;
 • Plattegronden voor Funda;
 • Vaststellen huurprijs;
 • Taxeren van een gebouw;
 • WOZ- en BAG-vraagstukken.

De metingen en berekeningen worden uitgevoerd conform de richtlijn Branche Brede Meetinstructie (BBMI). De uitleg zit al in het begrip, het is een instructie en/of methode die onderling in de branche is afgesproken. Als uitgangspunt voor deze meetinstructie is de gebruiksoppervlakte, ontleend aan artikel 1 van het Bouwbesluit genomen. Voor de definitie van de gebruiksoppervlakte verwijst het Bouwbesluit naar NEN2580. De NEN2580 vormt daarmee ook de basis voor deze meetinstructie. Sinds 1 september 2010 zijn VBO en NVM makelaars verplicht om conform de BBMI norm woningen op te meten.

Landelijk netwerk met adviseurs voor uw huis!

Met een landelijk netwerk van adviseurs voeren wij dagelijks inspecties uit voor meetrapporten uit door heel Nederland. Onze adviseurs staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole om u te allen tijde te kunnen voorzien van de juiste metingen voor uw huis. 

Woningkeuring woning keurenInmeten

 • Het meetrapport is opgesteld conform de BBMI (Branche Brede Meetinstructie).
 • De meting en berekeningen zijn conform de richtlijn Branche Brede Meetinstructie.
 • Als uitgangspunt voor deze meetinstructie is de gebruiksoppervlakte, ontleend aan artikel 1 van het Bouwbesluit, genomen. Voor de definitie van de gebruiksoppervlakte verwijst het Bouwbesluit naar NEN 2580.
 • NEN 2580 vormt daarmee ook de basis voor deze meetinstructie.
 • Klik HIER voor een voorbeeld van een meetrapport!

Wat kost een meetrapport?

Voor het opstellen van een meetrapport komt een inspecteur ter plaatse. Daarvoor wordt met u een afspraak gemaakt door onze afdeling planning. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt 30 – 45 minuten ingepland, afhankelijk van de grootte van de woning is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding. Na de inspectie bij u thuis zult u uiterlijk na 3 werkdagen het meetrapport ontvangen!

Voor de het inmeten bij u op locatie voor huizen tot 190 m2 gebruiksoppervlakte (dat is ongeveer 500 m3 inhoud) betaalt u bij Homekeur slechts €199,- inclusief btw! De toeslag per extra m² bedraagt € 0,45.

Wanneer u een meetrapport afneemt in combinatie met een energielabel bieden wij het meetrapport aan voor slechts €99,- incl. btw!

Heeft u vragen over de meetrapporten?

Heeft u vragen over de kosten of wilt u een meetrapport aanvragen? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) naar 085-0653675 en wij helpen u graag verder! Wilt u een combinatie keuring; Meetrapport + energielabel? Neem dan ook contact op!

Meetrapport aanvragen

Recente reviews

Homekeur wordt op Google gewaardeerd met het cijfer 9,4 uit meer dan 1000 reviews, daar doen we het voor! Bekijk alle reviews.

Was zelf aanwezig bij de bouwtechnische keuring van mijn woning en kreeg vriendelijk antwoord op al mijn vragen en een zeer gedetailleerd document. Erg blij dat ik jullie heb ingeschakeld ondanks het ging om een relatief klein appartementje. 🙂
Ben W
Ben W
09:51 21 Feb 24
Gisteren bouwkundige keuring uitgevoerd door homekeur inspecteur Franklin. De inspecteur ging grondig te werk. Gaf later in het rapport aan wat hij wel en niet kon constateren. Duidelijke rapportage. Je kon vragen stellen en meelopen tijdens de keuring. De communicatie met homekeur zelf verliep ook soepel. Wij zijn tevreden en zouden indien nodig weer een keuring laten verrichten door homekeur.
Rian L
Rian L
10:38 17 Feb 24
Snel afspraak kunnen inplannen, fijn telefonisch contact maar meteen via website inplannen kon ook. Keurder was vriendelijk en erg nauwkeurig. Rapport was uitgebreid. Soms miste nog wel de onderbouwing van de specifieke plek en ruimte maar foto’s maakte dit dan duidelijk. Al met al fijne ervaring met Homekeur en goed geprijsd
Kim
Kim
22:34 16 Feb 24
Great company!I used their service twice so far. Both times were very greatThe last time Rick Moree helped me with a house in Utrecht and he even went in the crawlspace to inspect the houtworm and the wooden beams.Highly recommened!
Ayham A.
Ayham A.
19:52 16 Feb 24
Erg tevreden met de dienstverlening van HomeKeur. Allereerst was de dame aan de telefoon erg vriendelijk en behulpzaam. Vervolgens heeft inspecteur Williamons tijdens de inspectie aan de hand genomen en van extra adviezen voorzien per woonlaag. Als laatste hebben we een gedetailleerd rapport ontvangen, waar we goed mee vooruit kunnen. Hartelijk dank!
Christel van der P.
Christel van der P.
07:05 13 Feb 24
Bij Homekeur sta je garant voor professionele en uitgebreide adviezen over de werkzaamheden van je huis. De bouwtechnische rapportage die ze leveren is erg inzichtelijk en gedetailleerd, zelfs voor mensen die weinig verstand hebben van bouwen. Erg aan te raden.
Alexander W.
Alexander W.
07:45 02 Feb 24
Great detailed inspection keeping the buyers best interest as the main focus, good advice and fair pricing
cameron C.
cameron C.
16:50 01 Feb 24
We waren erg blij met het goede advies. Vriendelijk en deskundig. Tevens kon homekeur snel tijd voor ons maken.
Mwana Rauh R.
Mwana Rauh R.
16:06 01 Feb 24
De persoon die ons heeft geholpen, heeft niet alleen de keuring uitgevoerd maar ook heel veel tips gegeven. Echt een hele goede keurder! Hij was ook erg vriendelijk en wist precies waar hij over praatte. Ook liet hij ons veel zien wat er precies aan de hand was aan het huis. Samengevat: een goed bedrijf met goed personeel, zeker een aanrader!
Henk H.
Henk H.
06:40 29 Jan 24
I had a very good experience recently with them. I wanted a building inspection for a property that I’m gonna buy. They responded and it has been scheduled quickly after. I don’t know Dutch and was not familiar with many aspects of buildings in the Netherlands, but the technician explained everything in English and answered all of my questions from different aspects patiently. The day after, they sent the report to me and the report was also descriptive and complete. I would 100% recommend them especially if you don’t know Dutch yet.
Majid H.
Majid H.
16:46 26 Jan 24
Eergisteravond heb ik een spoedaanvraag gedaan voor een energielabel. Gisterochtend om 9 uur erg meedenkend en netjes contact. Vervolgens werd om half 2 het huis door gescand en vandaag heb ik om 08:30 uur een energielabel in mijn mailbox. Dit allemaal voor een nette prijs. Klasse!
Mick R.
Mick R.
08:29 25 Jan 24
Homekeur werd ons aangeraden door de taxateur van ons eigen huis. Een snelle reactie, afspraak en rapport is precies wat je wilt. Het rapport is gedegen en oogt volledig. Ook waar ze niet konden komen of hebben kunnen zien, vertellen ze er netjes bij. Voor ons een waardevolle analyse bij de mogelijke koop van een oud huis.
Michiel van H.
Michiel van H.
16:07 24 Jan 24
Wat een mooi en duidelijk rapport. Zeker met de kosten beraming erbij wat er meteen zorg nodig heeft en wat later zorg nodig heeft. Incl foto’s, uitleg en prijzen. Meer dan tevreden. Zeker voor de tijd die ze erin hebben gestoken en dat voor dat geld. Fantastisch. Bedankt.
Meraud D.
Meraud D.
18:48 22 Jan 24
Vorige week kwam Homekeur een inspectie uitvoeren. Voor mijn gevoel is de inspectie zorgvuldig gedaan. De volgende dag was het rapport gereed. Het rapport was erg overzichtelijk. Ik mailde dat ik een aantal vragen had n.a.v. het rapport. Binnen een uur werd ik gebeld en werden mijn vragen netjes beantwoord. Ik zou HomeKeur aanraden aan iedereen die een inspectie nodig heeft.
Anwar K.
Anwar K.
20:34 15 Jan 24
Erg fijne keurder gehad. Rapport was binnen 24u beschikbaar. Keurder wist waar hij het over had en had ook goede adviezen. Bij de volgende woning weet ik weer wie ik benader!
Rutger N.
Rutger N.
16:17 15 Jan 24

Waarom een meetrapport aanvragen bij Homekeur?

Wilt u een  meetrapport voor uw huis aanvragen? Dan bent u bij Homekeur aan het juiste adres! Onze voordelen:

 • Binnen enkele werkdagen geleverd!
 • Deskundig, ervaren (15+ jaar ervaring) en gedreven
 • Geen verborgen extra kosten
 • Wij scoren een 9,4 uit meer dan 1000 reviews op Google!
 • Landelijke dekking
 • Wij werken volgens de BBMI (Branche Brede Meetinstructie.

Wat kost een meetrapport bij Homekeur?

Voor een meetrapport voor uw huis betaalt u bij Homekeur slechts €199,- inclusief btw! Deze prijs geldt voor woningen tot 190 m2 (dat is ongeveer 500 m3) inhoud.

 • Toeslag meetrapport per m² bedraagt € 0,45
 • Berekening op basis van gegevens BAG
 • Meerprijs voor inspectie op de Waddeneilanden: € 150,-

Kan ik ook een energielabel en meetrapport keuring combineren?

Zeker! Dit doen wij juist graag. Als u het meetrapport samen met een energielabel afneemt, zijn de kosten van het meetrapport slechts €99,- inclusief btw.

Hoe lang is het meetrapport geldig?

Een meetrapport heeft geen bepaalde geldigheidsduur. Gaat u uw woning verbouwen en komt er bijvoorbeeld een aanbouw? Dan is het meetrapport niet meer actueel en moet er een nieuwe meting plaatsvinden.

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.