Energielabel huis 2021-06-05T10:41:27+01:00

Energielabel huis

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is en dit is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren.

 • Wij zoeken op basis van ZZP in alle regio’s gediplomeerde energielabel adviseurs! Interesse? Neem vrijblijvend contact op per email en wij sturen je alle informatie.

Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning en is 10 jaar geldig. Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel bepaald op basis van NTA 8800. Dit energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van uw huis. Daarnaast geeft het energielabel inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van uw woning.

Homekeur BV is uiteraard gecertificeerd conform de BRL9500 en voorzien van het BRL9500 certificaat. Om een certificaat te mogen voeren moet een bedrijf voldoen aan een aantal eisen. Die eisen zijn opgenomen in de Beoordelingsrichtlijn (BRL) ofwel het certificatie schema. Alleen als een bedrijf in het bezit is van dit procescertificaat kan het bedrijf energielabels registreren in de landelijke database van de RVO.

Met een landelijk netwerk van adviseurs doen wij dagelijks honderden energielabel inspecties door heel Nederland. Onze adviseurs zijn allemaal gediplomeerd en staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole. De opnames en labels worden uitgevoerd volgens de nieuwste normen, richtlijnen, werkwijzen en voorschriften van overheden. Elke opname wordt uiteraard rechtsgeldig geregistreerd in de landelijke database van de overheid (RVO).

Kosten energielabel woning: € 349,-

Voor het opstellen van een energielabel komt een inspecteur ter plaatse. Daarvoor wordt met u een afspraak gemaakt door onze afdeling planning. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt 1 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van de woning is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding.

Voor de opname van een energielabel bij u op locatie voor woningen tot 190 m2 (dat is ongeveer 500 m3) inhoud betaalt u bij Homekeur slechts €349,- inclusief btw!

 • Toeslag energielabel per 1m² bedraagt € 0,65
 • Berekening op basis van gegevens BAG

Heeft u vragen over de kosten of wilt u een energielabel aanvragen? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) naar 085-0653675 en wij helpen u graag verder!

Energielabel aanvragen

Prijsvoorwaarden

Klanttevredenheid

Homekeur gaat voor 100% klanttevredenheid. Bent u benieuwd naar wat andere klanten vinden van de energielabels van Homekeur? Lees dan alle recente ervaringen van onze klanten!

✅ Waarom Homekeur?

Wilt u een energielabel voor uw huis aanvragen? Dan bent u bij Homekeur aan het juiste adres! Onze voordelen:

 • Binnen enkele werkdagen een energielabel!
 • Deskundig, ervaren (15+ jaar ervaring) en gedreven
 • Geen verborgen extra kosten
 • Wij scoren een 9,4 uit meer dan 200 reviews op Google!
 • Landelijke dekking
 • Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen
 • Erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

✅ Werkwijze Homekeur

Na het aanvragen van een energielabel wordt een afspraak gemaakt voor de inspectie van een van onze inspecteurs. Afhankelijk van de grootte van de woning duurt deze inspectie ongeveer 1 uur. Er volgt geen verrekening bij een langere tijdsbesteding.

De inspecteur zal onder andere kijken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. Nadat de woning is geïnspecteerd zal de inspecteur alle bevindingen verwerken en doorberekenen in de software. U krijgt vervolgens een energieprestatie certificaat met daarbij het energielabel.

✅ Wat kost een energielabel?

Voor een energielabel voor uw woning betaalt u bij Homekeur slechts €349,- inclusief btw! Deze prijs geldt voor woningen tot 190 m2 (dat is ongeveer 500 m3) inhoud.

 • Toeslag energielabel per 1m² bedraagt € 0,65
 • Berekening op basis van gegevens BAG
 • Meerprijs voor inspectie op de Waddeneilanden: € 150,-

✅ Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Is deze termijn verstreken dan zal bij de verkoop/verhuur van de woning dit opnieuw vastgesteld moeten worden. Energielabel aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Erkend deskundige energielabel

Om het energielabel van een woning te bepalen, bent u verplicht om een gediplomeerd en erkende adviseur in arm te nemen. Deze adviseur komt langs in de woning en loopt deze zorgvuldig door aan de hand van een uitgebreide checklist. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. Nadat de woning is geïnspecteerd, worden alle bevindingen verwerkt en doorberekend in de software en krijgt u als eigenaar van de woning een energieprestatie certificaat. Desgewenst stellen we ook een uitgebreid maatwerkadvies op om de woning energiezuiniger te maken.

NTA 8800 en BRL 9500

Vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven die energielabels uitvoeren gecertificeerd zijn volgens de nieuwe BRL 9500. Deze BRL volgt uit de NTA 8800, deze NTA 8800 is de rekenmethode en methodiek om de energieprestatie van een gebouw te bepalen. Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase EP-online.

Wilt u EP-Adviseur/inspecteur worden?

Als u de opleiding positief heeft afgerond kunt u voor Homekeur B.V. al snel aan de slag om opnames in uw regio uit te voeren. Neemt u aub contact met ons op als u bent gediplomeerd voor de nieuwe NTA8800 methodiek.

Open chat