Energielabel huis 2022-03-22T21:04:06+01:00

Energielabel huis

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is en dit is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Een energielabel is sinds 1 januari 2021 verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning en is 10 jaar geldig. Homekeur BV werkt uiteraard met gediplomeerde adviseurs en conform BRL9500 certificaat.
Energielabel aanvragen

Landelijk netwerk!

Met een landelijk netwerk van adviseurs voeren wij dagelijks energielabel inspecties uit door heel Nederland. Onze adviseurs zijn allemaal gediplomeerd en staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole.

Kosten energielabel voor woningen

Voor het opstellen van een energielabel komt een inspecteur ter plaatse. Daarvoor wordt met u een afspraak gemaakt door onze afdeling planning. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt 1 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van de woning is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding.

Voor de opname van een energielabel bij u op locatie voor woningen tot 190 m2 gebruiksoppervlakte (dat is ongeveer 500 m3 inhoud) betaalt u bij Homekeur slechts € 349,- inclusief btw! De toeslag per extra 1 m² bedraagt € 0,65.

Vragen?

Heeft u vragen over de kosten of wilt u een energielabel aanvragen? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) naar 085-0653675 en wij helpen u graag verder!

Energielabel aanvragen

Prijsvoorwaarden

Recente reviews

Homekeur wordt op Google gewaardeerd met het cijfer 9,3 uit meer dan 400 reviews, daar doen we het voor! Bekijk alle reviews.

Een zeer kundig en duidelijke inspecteur die alles duidelijk uitlegd wat hij doet en waar hij naar kijkt.
Edwin Marohn
Edwin M.
12:17 16 May 22
Super service gehad. Van te voren een duidelijke mail en een sms over wat je besteld en afgesproken hebt. Een telefoontje extra om de datum en tijd te bevestigen. Even wisselen van tijd ging ook makkelijk. En wat een kundige keurmeester. Heel erg tevreden!
Kristel Smeets - van der Grinten
Kristel Smeets - van der G.
18:38 09 May 22
Wout Lievens van Homekeur heeft onze bouwtechnische keuring uitgevoerd in Doorn. Zeer professionele man, die geen hoekje van de woning overgeslagen heeft. De rapportage kwam binnen 24 uur en was uitgebreid en kloppend. Ook tijdens de keuring mochten we als koper veel vragen stellen, wat ons een goed inzicht gaf in onze nieuwe woning. Toppers!
Esther Gorlee
Esther G.
13:20 26 Apr 22
They inspected a house i was planning to buythe inspector was really friendly and explained everything in datailsand the report was detailed and definitely worth the money
eslam gamal
eslam G.
20:43 25 Apr 22
Prima keuring met een duidelijk rapport over wat er korte termijn (1 jaar), middenlange termijn (5 jaar) en lange termijn (10 jaar) zit aan te komen. Geeft een duidelijk beeld van de werkzaamheden.
Wilbert van Dolleweerd
Wilbert van D.
08:16 22 Apr 22
Binnen een week de bouwkundige inspectie en het rapport ontvangen. Vakkundige en goede inspecteur en bij het inplannen goed telefonisch contact gehad.
Flits Puma
Flits P.
18:00 20 Apr 22
Ronduit geweldig.Ze zijn goed en deskundig. Geven een duidelijke rapport. En als je vragen heb kun je ze gewoon bellen.en leggen ze je vraag goed uit.Ze hebben mijn heel goed geholpen.Ik zal zeker nog eens een bouwtechnische keuring door hun laten doen.
Pierre
Pierre
07:53 20 Apr 22
Snel beschikbaar, degelijke en uitgebreide bouwkundige keuring. En dat tegen een in vergelijking scherp tarief. Zeker aan te bevelen.
Paul Iven
Paul I.
12:15 11 Apr 22
Zeer kundige inspecteur. Ging erg grondig te werk en gaf goede tips. Had echt het gevoel dat hij meer deed dan alleen het hoogst noodzakelijke.Prijs-kwaliteit verhouding is ook heel goed.
zzlange
zzlange
10:55 09 Apr 22
Zeer grondige inspectie van mijn aankoopwoning, kreeg ook duidelijk uitleg van mijn gestelde vragen. Zeer tevreden, ook over de snelheid van de eindrapportage. Klasse.
sjaak slaman
sjaak S.
17:45 05 Apr 22
Fijn en duidelijk rapport. Weten precies wat er nog aan het huis gedaan moet worden, wanneer ongeveer en hoeveel het ongeveer gaat kosten. Top!
Duane de Boer
Duane de B.
07:09 04 Apr 22
Uitstekende bouwkundige keuring, heldere toelichting bij de bevindingen tijdens de keuring en overzichtelijk rapport met goede uitleg. Aanrader!
Jetse Hardiek
Jetse H.
06:27 31 Mar 22
Wij hebben via onze makelaar een afspraak gemaakt met uw  bedrijf.Mijn complimenten. Binnen 3 dagen kwam uw medewerker Shakir bij ons langs voor het engergielabel. Samen liepen we door het huis, terwijl hij ondertussen aan het meten was, foto's nam, alles opschreef en goed bekeek. Hij nam alle tijd om onze vragen te beantwoorden. Ik zou zeggen koesteren deze jongeman. Wat een aanwinst voor uw bedrijf.
francis duijveman-bennink
francis D.
17:13 23 Mar 22
Snel ingepland, vriendelijk en goed geholpen. Mee gelopen met de keuring en alles werd heel duidelijk en goed gecheckt en uitgelegd. Rapport was er de volgende dag, helemaal top!
D Valkenburg-Everts
D V.
17:44 15 Mar 22
Echte aanrader! Kijkt heel kritisch naar alles. Vraagt ook aan kopers of zij vragen hebben. Super tevreden!
Demi Hofman
Demi H.
16:51 14 Mar 22

Waarom Homekeur?

Wilt u een energielabel voor uw huis aanvragen? Dan bent u bij Homekeur aan het juiste adres! Onze voordelen:

  • Binnen enkele werkdagen een energielabel!
  • Deskundig, ervaren (15+ jaar ervaring) en gedreven
  • Geen verborgen extra kosten
  • Wij scoren een 9,2 uit meer dan 450 reviews op Google!
  • Landelijke dekking
  • Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen
  • Erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

Werkwijze Homekeur

Na het aanvragen van een energielabel wordt een afspraak gemaakt voor de inspectie van een van onze inspecteurs. Afhankelijk van de grootte van de woning duurt deze inspectie ongeveer 1 uur. Er volgt geen verrekening bij een langere tijdsbesteding.

De inspecteur zal onder andere kijken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. Nadat de woning is geïnspecteerd zal de inspecteur alle bevindingen verwerken en doorberekenen in de software. U krijgt vervolgens een energieprestatie certificaat met daarbij het energielabel.

Wat kost een energielabel?

Voor een energielabel voor uw woning betaalt u bij Homekeur slechts €349,- inclusief btw! Deze prijs geldt voor woningen tot 190 m2 (dat is ongeveer 500 m3) inhoud.

  • Toeslag energielabel per 1m² bedraagt € 0,65
  • Berekening op basis van gegevens BAG
  • Meerprijs voor inspectie op de Waddeneilanden: € 150,-

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Is deze termijn verstreken dan zal bij de verkoop/verhuur van de woning dit opnieuw vastgesteld moeten worden. Energielabel aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Erkend deskundige energielabel

Om het energielabel van een woning te bepalen, bent u verplicht om een gediplomeerd en erkende adviseur in arm te nemen. Deze adviseur komt langs in de woning en loopt deze zorgvuldig door aan de hand van een uitgebreide checklist. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. Nadat de woning is geïnspecteerd, worden alle bevindingen verwerkt en doorberekend in de software en krijgt u als eigenaar van de woning een energieprestatie certificaat. Desgewenst stellen we ook een uitgebreid maatwerkadvies op om de woning energiezuiniger te maken.

NTA 8800 en BRL 9500

Vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven die energielabels uitvoeren gecertificeerd zijn volgens de nieuwe BRL 9500. Deze BRL volgt uit de NTA 8800, deze NTA 8800 is de rekenmethode en methodiek om de energieprestatie van een gebouw te bepalen. Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase EP-online.

Wilt u EP-Adviseur/inspecteur worden?

Als u de opleiding positief heeft afgerond kunt u voor Homekeur B.V. al snel aan de slag om opnames in uw regio uit te voeren. Neemt u aub contact met ons op als u bent gediplomeerd voor de nieuwe NTA8800 methodiek.

Open chat