Energielabel huis 2022-09-13T12:52:20+01:00

Energielabel huis

Een energielabel voor uw woning laat zien hoe energiezuinig uw huis is en dit is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Een energielabel is sinds 1 januari 2021 verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning en is 10 jaar geldig. Homekeur BV werkt uiteraard met gediplomeerde adviseurs die u kunnen voorzien van energielabel voor uw woning conform het BRL9500 certificaat.
Energielabel aanvragen

Landelijk netwerk energielabel adviseurs!

Met een landelijk netwerk van adviseurs voeren wij dagelijks energielabel inspecties uit door heel Nederland. Onze adviseurs zijn allemaal gediplomeerd en staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole om u te allen tijde te kunnen voorzien van het juiste energielabel voor uw woning.

Kosten energielabel voor woningen

Voor het opstellen van een woninglabel komt een inspecteur ter plaatse. Daarvoor wordt met u een afspraak gemaakt door onze afdeling planning. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt 1 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van de woning is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding. Na de inspectie zult u snel het energielabel ontvangen.

Voor de opname van een woninglabel bij u op locatie voor woningen tot 190 m2 gebruiksoppervlakte (dat is ongeveer 500 m3 inhoud) betaalt u bij Homekeur slechts € 349,- inclusief btw voor een energielabel! De toeslag per extra 1 m² bedraagt € 0,65.

Heeft u vragen over woning energielabels?

Heeft u vragen over de kosten of wilt u een energielabel voor uw woning aanvragen? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) naar 085-0653675 en wij helpen u graag verder!

Energielabel aanvragen

Prijsvoorwaarden

Recente reviews

Homekeur wordt op Google gewaardeerd met het cijfer 9,3 uit meer dan 400 reviews, daar doen we het voor! Bekijk alle reviews.

Tijdens de keuring heb ik regelmatig contact gehad met de heer Van Kesteren en heb de stellige overtuiging dat hij de keuring objectief en met grote nauwkeurigheid heeft uitgevoerd
Jan Hulsegge
Jan H.
11:51 26 Sep 22
Hele fijne ervaring!Zelf ook bij de bouwtechnische keuring geweest en heel veel uitleg gekregen!Achteraf ook nog gebeld en ze hebben mij heel netjes te woord gestaan!
Louise Fase
Louise F.
21:45 25 Sep 22
Aangenaam contact, duidelijke keuring, ruimte voor vragen en de inspecteur lichtte ook extra zaken toe die normaal niet bij een keuring inbegrepen zijn
Erik Hamming
Erik H.
10:56 19 Sep 22
Snel een afspraak kunnen maken bij Homekeur. Inspecteur is op tijd aanwezig en uitgebreid/duidelijk uitleg gekregen tijdens keuring. Rapport binnen 1 werkdag beschikbaar. Fijne keuring en zeker een aanrader!
Jia Liao
Jia L.
07:05 19 Sep 22
Na een eerdere bouwtechnische keuringen was het voor mij duidelijk dat ik weer voor Homekeur zou kiezen.
rob Janssen
rob J.
06:25 19 Sep 22
Erg aardige en behulpzame werknemer, die grondig zijn werk deed en alles meteen al uitgebreid deelde, zodat ik meteen op de hoogte was en het rapport enkel een bevestiging van wat al besproken was. Leerzaam en prettig!
Robert Jan Oostendorp
Robert Jan O.
08:23 05 Sep 22
Hele proffessionele, pientere en ook komische man gehad die de keuring kwam doen. Je merkt al gauw dat hij er verstand van heeft en geeft netjes aan wat belangrijk is en wat niet. Ook het rapport achteraf zit strak in elkaar. Dit is het zeker waard geweest.
Maurits de Boer
Maurits de B.
07:42 29 Aug 22
De afspraak werd zeer snel gepland. De keurder was ruim op tijd, heeft echt de tijd genomen om het huis grondig te bekijken, was erg vriendelijk en heeft een uitgebreid rapport geschreven. Kort gezegd: top!
Thibault Van Peel
Thibault Van P.
06:54 29 Aug 22
Great technical inspection. Very efficient to schedule, very reliable, and report came through in all languages. Great price to quality.
Audrey Rieffel
Audrey R.
15:21 23 Aug 22
Zeer grondige keuring van ons (toekomstige) huis. Zeer tevreden over de detail en behulpzaamheid van de keurder!
D Ulixes
D U.
11:54 22 Aug 22
Door het brede netwerk van bouwkundige keurders kon al binnen 2 werkdagen een afspraak ingepland worden. Na één werkdag zat het rapport al in de mailbox waardoor wij een goed beeld hadden van de staat van de woning voordat het koopcontract getekend werd.Wout Lievens van Homekeur heeft de keuring uitgevoerd waarbij er veel toegelicht werd over het proces en de staat van de woning. Erg fijn om zo al een eerste indruk van de woning te krijgen waarbij ook praktische adviezen langskwamen over onderhoud. Zeer gewaardeerde service!
Marijn Landman
Marijn L.
17:05 18 Aug 22
Fijne keuring gehad. De bevindingen werden tijdens de keuring al gedeeld en uitgelegd. Daarnaast was er veel ruimte voor vragen. Het rapport zat de volgende ochtend in mijn mail. Top!
Sandra Hermans
Sandra H.
11:18 17 Aug 22
Deskundige keuring en ruim op tjd aanwezig om rustig eerst de buitenkant te bekijken en beoordelen. Goed deskundg advies bij aandachtspunten. Verder goed in de omgang met de verkoper en koper en met respect de kritische punten kenbaar gemaakt aan de verkoper.Verder zijn ze goed bereikbaar en groot pluspunt ook via de app waardoor er snel geschakeld kan worden aangaande afspraken.Mijn advies: Ga met Homekeur in zee voor een keuring. Zowel voor de kwaliteit als de prijsstelling.Groet Theo
WT Behrendt
WT B.
08:18 17 Aug 22
Hele duidelijke keuring waarbij de inspecteur bereid was dingen uit te leggen. Alle stappen van de keuring werden netjes uitgelegd en als iets niet voldeed dan werd er ook begrijpelijk uitgelegd wat ik kon doen om het te verbeteren.
Moniek Lukkes
Moniek L.
16:12 15 Aug 22
Good availability to make an appointment. The inspector was very thorough and precise with the inspection. The final report is of good quality and provides an good insight into the state of the house and the current and upcoming issues and also provide an indication of expected short term costs and long term costs. Very happy with the service provided would use again in the future.
Erik v D
Erik v D
11:59 08 Aug 22

Waarom een woning energielabel aanvragen bij Homekeur?

Wilt u een energielabel voor uw huis aanvragen? Dan bent u bij Homekeur aan het juiste adres! Onze voordelen:

  • Binnen enkele werkdagen een woning energielabel!
  • Deskundig, ervaren (15+ jaar ervaring) en gedreven
  • Geen verborgen extra kosten
  • Wij scoren een 9,2 uit meer dan 450 reviews op Google!
  • Landelijke dekking
  • Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen
  • Erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

Werkwijze van Homekeur bij het bepalen van een energielabel

Na het aanvragen van een energielabel wordt een afspraak gemaakt voor de inspectie van een van onze inspecteurs. Afhankelijk van de grootte van de woning duurt deze inspectie ongeveer 1 uur. Er volgt geen verrekening bij een langere tijdsbesteding.

De inspecteur zal onder andere kijken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. Nadat de woning is geïnspecteerd zal de inspecteur alle bevindingen verwerken en doorberekenen in de software. U krijgt vervolgens een energieprestatie certificaat met daarbij het woninglabel.

Wat kost een energielabel bij Homekeur?

Voor een energielabel voor uw woning betaalt u bij Homekeur slechts €349,- inclusief btw! Deze prijs geldt voor woningen tot 190 m2 (dat is ongeveer 500 m3) inhoud.

  • Toeslag woning energielabel per 1m² bedraagt € 0,65
  • Berekening op basis van gegevens BAG
  • Meerprijs voor inspectie op de Waddeneilanden: € 150,-

Hoe lang is een huis energielabel geldig?

Een energielabel voor uw woning is 10 jaar geldig. Is deze termijn verstreken dan zal bij de verkoop/verhuur van de woning opnieuw het energielabel vastgesteld moeten worden. Wilt u het energielabel van uw huis aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Erkend deskundig huis energielabel

Om het energielabel van uw woning te bepalen, bent u verplicht om een gediplomeerd en erkende adviseur in arm te nemen. Deze adviseur komt langs in de woning en loopt deze zorgvuldig door aan de hand van een uitgebreide checklist om uiteindelijk het energielabel van uw huis te bepalen. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. Dit zijn belangrijke factoren om bij het opstellen van een energielabel van uw huis. Nadat de woning is geïnspecteerd, worden alle bevindingen verwerkt en doorberekend in de software en krijgt u als eigenaar van de woning een energieprestatie certificaat en het energielabel. Desgewenst stellen we ook een uitgebreid maatwerkadvies op om de woning energiezuiniger te maken. Uw woning is nu voorzien van een gecertificeerd energielabel.

BRL 9500 en NTA 8800 energielabel

Vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven die energielabels uitvoeren gecertificeerd zijn volgens de nieuwe BRL 9500. Deze BRL volgt uit de NTA 8800, deze NTA 8800 is de rekenmethode en methodiek om de energieprestatie van een gebouw te bepalen en een gecertificeerd energielabel uit te mogen brengen.. Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen woninglabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het woninglabel in de landelijke registratiedatabase EP-online.

Wilt u EP-Adviseur/inspecteur worden?

Als u de opleiding positief heeft afgerond kunt u voor Homekeur B.V. al snel aan de slag om opnames in uw regio uit te voeren en energielabels voor woningen uit te brengen. Neem contact met ons op als u bent gediplomeerd voor de nieuwe NTA8800 methodiek.