Bouwtechnische-keuring

Bouwtechnische keuring door Homekeur! Bel voor een afspraak 085-0653675

 
Overweegt u de koop van een bestaande woning? Dan is het sterk aan te raden een aankoopkeuring voor uw toekomstige huis te laten uitvoeren. Een dergelijke keuring geeft u immers meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat en eventuele verborgen gebreken van de woning. Op die manier weet u goed wat u koopt.
 
Bel tijdens kantooruren (ma–vr: 8:30–16:30) naar 085-0653675 voor het maken van een afspraak. Wij helpen u graag verder en kunnen direct een bouwkundige keuring inplannen!

Kosten bouwkundige keuring

De kosten voor een bouwkundig rapport zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000m3 inhoud voert Homekeur al voor €349,00 inclusief BTW een uitgebreide bouwkundige keuring uit. Bent u benieuwd naar ervaringen van anderen? Bekijk dan aan de rechterzijde van deze pagina de reviews van onze klanten. Wilt u eerst meer weten over onze professionele en ervaren bouwkundige inspecteurs? Klik dan hier!
 
In sommige gevallen zijn de kosten van een bouwtechnische keuring aftrekbaar van de belasting. Zo is het bij de aankoop van een wat ouder huis mogelijk dat de hypotheekverstrekker vraagt om een bouwkundige inspectie. Ook is een dergelijke inspectie verplicht wanneer uit de taxatie van een woning is gebleken dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde zijn. In beide gevallen zijn de kosten van het bouwkundig rapport aftrekbaar.

Banner bouwtechnische keuring opdracht

 • Onze inspecteurs gaan wel de ladder op!
 • Onze inspecteurs gaan een kruipruimte in!
 • Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen.
 • Kunt u elders voordeliger? Let op: Goedkoop is duurkoop!
 • Deskundig, ervaren en gedreven.

Deskundige hulp bij bouwtechnische keuringen

De deskundige inspecteurs van Homekeur zijn u graag van dienst. Een inspecteur gebruikt een geavanceerde applicatie, maar heeft ook een jarenlange ervaring én is bekend met de gestelde eisen. Tijdens de aankoopkeuring van uw huis wordt een uitgebreide lijst met elementen, door de inspecteur geïnspecteerd en afgewerkt. Daarbij wordt de woning van boven op het dak tot onder in de kruipruimte volledig gecontroleerd.
 
Bij bouwkundige keuringen door Homekeur gaat het om een beoordeling van de volgende elementen:

 • Informatie eigenaar, zoals asbest, VvE, ongedierte, technische installaties
 • Constructie, denk hierbij aan de kapconstructie en het dakbeschot
 • Trappen, hekwerken en balustrades in de woning
 • Conditie van een eventuele dakkapel, kozijn, lood, maar ook dakramen
 • Alle sanitaire groepen zoals badkamer, keuken en toilet
 • Staat en toestand van de vloeren, wanden en plafonds in de woning
 • De conditie van het schilderwerk in de woning
 • Alles met betrekking tot de installaties (water, gas, elektra etc.)
 • Brandveiligheid en ventilatie in het huis
 • Kruipruimte, vloerbalken en fundering
 • Daken, dakpannen, dakbedekking, schoorstenen en overige dakafwerking
 • Goten, overstekken en hemelwaterafvoeren
 • Gevels, metselwerk, gevelbekleding en lateien
 • Kozijnen, schilderwerk, beglazing en raamdorpelstenen
 • Schilderwerk buiten de woning
 • Aanbouw met alles wat daaraan is verbonden, zoals dak, kozijn, gevel etc.
 • Bijgebouwen, opstal, garage, buitentrappen, tuin en overige
 • Een kostenraming met directe kosten, termijnkosten en verbeterkosten

 
Onze inspecteurs voeren de bouwkundige keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.
 
Een bouwkundige inspectie is overigens louter visueel en niet-destructief. Indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwtechnisch rapport. De inspectie is echter geen asbestinventarisatie. Ook eventuele verborgen gebreken die na het verwijderen van wandafwerkingen, aftimmeringen etc. zichtbaar worden, vallen buiten de scope van deze visuele bouwkundige inspectie.

Wanneer een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Er is veel onduidelijkheid over het juiste tijdstip voor het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Moet u het bouwkundig rapport voor of na het bieden laten opstellen? Het is mogelijk om de keuring te laten verzorgen, voordat u een bod doet, tijdens de onderhandelingen of nadat u het koopcontract heeft getekend. Elk tijdstip heeft haar eigen voor- en nadelen die we hieronder voor u op een rijtje zetten.

1. Voordat u een bod doet

In theorie is een bouwkundige inspectie vóór het bieden natuurlijk de meest ideale situatie. Op deze manier bent u immers van tevoren op de hoogte van de gebreken van de woning. Hierdoor kunt u uw bod aanpassen op de uitkomst van het bouwtechnisch rapport. In de praktijk is er vaak echter geen tijd voor een bouwkundige keuring voor het uitbrengen van een bod. Dit in verband met de oververhitte woningmarkt, zoals we die kennen van bijvoorbeeld Amsterdam.

2. Tijdens de onderhandelingen

Het nadeel van deze situatie is dat u geld uitgeeft aan een bouwtechnische keuring, zonder dat u daadwerkelijk weet of u de woning gaat kopen. Het vroegtijdig laten uitvoeren van een bouwtechnisch onderzoek kan u echter wel een gunstige onderhandelingspositie met betrekking tot de vraagprijs van de woning opleveren.

3. Nadat u het koopcontract heeft getekend

Na het tekenen van het koopcontract is er een wettelijke bedenktijd van 3 dagen. Het is hierbij wel aan te raden om onder voorbehoud van de bouwkundige keuring te tekenen en dit op te nemen als ontbindende voorwaarde. Mochten er tijdens de bouwtechnische keuring onverwachte (verborgen) gebreken gevonden worden, dan kan het koopcontract onder deze voorwaarde rechtsgeldig ontbonden worden.

Bouwkundig rapport als resultaat

Het uiteindelijke resultaat van bouwkundige keuringen is een zogenaamd bouwkundig rapport. Dat ontvangt u niet alleen digitaal in uw mailbox, maar is daarnaast ook beschikbaar in uw eigen woning dashboard (voorbeeld). Dit woning dashboard bevat onder meer foto’s van eventuele gebreken, een uitvoerige analyse van de bouwtechnische staat van het huis, informatie over het energiegebruik van de woning, een energiebesparingsadvies en de verwachte kosten binnen 1 jaar en 5 jaar. Op deze pagina vindt u meer informatie over de website van mijnwoning.nl.
 
De bouwtechnische rapporten van Homekeur worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Interesse in de bouwtechnische keuring van Homekeur?

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring door Homekeur? Neem tijdens kantooruren (ma-vr 8:30-16:30) contact met ons op via 085-0653675 of vraag direct online een bouwtechnische keuring aanWij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraken maken en bevestigen.