Bouwtechnische keuring 2021-06-05T10:47:51+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwkundige keuring

Een bouwtechnische keuring geeft u meer duidelijkheid over de bouwkundige staat en eventuele verborgen gebreken van de woning. Dit wordt vaak uitgevoerd voor de aankoop van een nieuwe woning (aankoopkeuring).

Onze kwaliteit

Homekeur is dé specialist voor bouwkundige keuringen. Met landelijk netwerk van eigen opgeleide en deskundige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde werkwijze en gedegen inspectie door de inspecteur.

Wij werken landelijk, in elke regio hebben wij een inspecteur, deze is bekend met de plaatselijke en lokale gebreken en heeft een ruime ervaring in uw regio.

Wanneer een keuring?

Op welk moment kunt u het beste de bouwkundige keuring laten uitvoeren? Wij adviseren om een bod te doen op de woning van uw smaak en keuze, na uw bieding heeft u nog enkele dagen bedenktijk. Probeer de keuring te laten uitvoeren in deze bedenktijk.

Beter is uiteraard om de bouwtechnische keuring te laten opnemen als ontbindende voorwaarden in het voorlopige koopcontract.

Afhankelijk van de koopsom van de woning is het heel gebruikelijk om als ontbindende voorwaarden op te nemen dat u kan ontbinden (of onderhandelen) indien de direct noodzakelijke kosten een bedrag van € 2.500,- of € 5.000,- overstijgen. De hoogte van dit bedrag bepaalt u!

Onze werkwijze

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwkundige keuring. Het bouwkundig rapport geeft u meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.

De inspecteur stopt niet bij het eenvoudig vaststellen van een gebrek. Slecht kitwerk in een douchecabine op een houten begane grond vloer kan desastreuze gevolgen hebben voor het onderliggende vloerbeschot en de balken.

Een gebrek opmerken en vaststellen is uiteraard belangrijk, het daarna doordenken, analyseren, concluderen, net even wat verder kijken en denken maakt het grote verschil.

Kosten bouwtechnische keuring

De kosten voor een bouwkundige keuring zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert Homekeur al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwtechnische keuring uit. Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijs en dienstverlening is all inclusief met uitzondering van enkele prijsvoorwaarden.

Heeft u vragen over de kosten? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) 085-0653675. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een afspraak inplannen!

Maak afspraak bouwkundige keuring

Prijsvoorwaarden

Recente reviews

Very good. Detailed report. The engineer was quite knowledgeable and walked thru the house explaining everything in dutch and english. Quite happy with their approach. Customer friendly. Appointment arranged with the seller on time.
Anbuselvam Mani
Anbuselvam M.
19:34 03 May 21
- snelle afspraak en goede communicatie- inspecteur spraak goede Engels, heeft alles goed uitgelegd- uitgebreide rapport ontvangen na een dagprima keuring, ik zou hen aanbevelen!
Maja Gacesa
Maja G.
18:22 03 May 21
Scroll down for English.We hebben Homekeur ingehuurd voor onze technische evaluatie en de ervaring was zeer positief.1. De inspecteur was op tijd en had van tevoren enkele observaties van buitenaf uitgevoerd.2. De inspecteur had alle apparatuur die hij nodig had en was goed uitgerust voor de taak. Hij had zelfs een camera op een selfiestick om foto's te maken van de moeilijkere hoeken.3. Hij legde ons uit wat elk apparaat was en hoe het werkte.4. Bij elke stap van het proces legde hij ons uit wat hij aan het doen was en waarom het ertoe doet en waar we in de toekomst op moeten letten.Al met al was het voor ons een uitstekende leerervaring in het nieuwe huis en kregen we een andere kijk op de kwaliteit van het huis.Het rapport werd binnen een paar dagen geleverd. Het rapport was erg leesbaar en gedetailleerd. Ik raadde HomeKeur BV aan aan iedereen die op zoek was naar een technische inspecteur.We hired Homekeur for our technical evaluation and the experience was very positive.1. The inspector was on time and had carried out some observations from the outside before hand.2. The inspector had all the equipments he needed and came well equiped for the task. He even had a camera on a selfie stick to take pictures of the more difficult corners.3. He explained to us what each of the equipment was and how it worked.4. At each step of the process he explained to us what he was doing and why it matters and what we must pay attention to in the future.Over all it was an excellent learning experience for us in the new house and we got a different view of the quality of the house.The report was provided in just a few days. The report was very readable and detailed. I can recommend HomeKeur BV to anyone searching for a technical inspector.
Athul Narayana Rao
Athul Narayana R.
10:39 03 May 21
Deskundige partij welke ook nog eens zeer snel te werk gaat. Afspraak was via de makelaar de volgende dag geregeld. Bouwkundig rapport erg uitgebreid en nauwkeurig.
Linda
Linda
08:21 03 May 21
Ik ben zeer tevreden over Homekeur. Er kon snel een afspraak ingepland worden. Na het invullen van het formulier, werd ik direct gebeld om af te stemmen wanneer de keuring zou moeten plaatsvinden en verder heeft Homekeur alles direct met de verkopend makelaar afgestemd. De man die de keuring kwam doen was heel vriendelijk en gaf voldoende ruimte om vragen te stellen. De opmerkingen die gemaakt zijn in de woning, kwamen ook zo terug in het rapport. Geen verrassingen achteraf dus. Ik zou Homekeur zeker aanraden.
ebony yard
ebony Y.
08:18 03 May 21
Professioneel, mogelijk om bij keuring aanwezig te zijn, net rapport, duidelijke uitleg, zeer goede kwaliteit.
Youri Tuerlings
Youri T.
08:05 03 May 21
Een bouwkundige keuring laten doen voor een eerste aankoop van een woning.Een zeer professionele organisatie waar er eerst heel snel werd gereageerd op mijn aanvraag. De keuring zelf door de heer Goerree was uitgebreid, leerzaam en heb ik als prettig ervaren. Als afloop een uitgebreid verslag wat ik prettig vond om terug te lezen op mijn gemak. Al met al zeer te spreken over de keuring en een aanrader !
Fabienne Jameson
Fabienne J.
07:04 03 May 21
Er kwam een hele vriendelijke gast langs. Zelf was ik koper en wist vrij weinig over huizen. Gelukkig mocht ik bij de keuring aanwezig zijn en kreeg ik uitgebreide uitleg over wat deze beste man allemaal aan het nakijken was. Zo heb ik er veel kennis aan overgehouden.
Jan Konings
Jan K.
06:38 03 May 21
Excellent service! Everything was well explained. The inspector took his time. Perfect English! Report was delivered promptly! Keep up the good work! Thanks!
Athanasios Tasoglou
Athanasios T.
07:54 22 Apr 21
Onze keurder was een heel vriendelijk en sociaal iemand met veel kennis. Er werd de volgende dag al een uitgebreid rapport toegestuurd van de keuring. Top!
Debbie vd Valk
Debbie vd V.
05:17 26 Mar 21
Very satisfied with approach, speed of delivery output from check process of the house. Very nice communication, explanation in english language. I can recommend service from company.Zeer tevreden met aanpak, snelheid van levering output van controleproces van het huis. Zeer mooie communicatie, uitleg in Engelse taal. Ik kan service van het bedrijf aanbevelen.
Rudolf Dugovič
Rudolf D.
20:15 25 Mar 21
Deskundig, gedegen keurwerk met goede uitleg en duidelijke rapportage, uitgevoerd door een vriendelijke vakman.
Alfons Oosterman
Alfons O.
15:01 25 Mar 21
De keuring verliep uiterst grondig: de meneer van de keuring maakte heel veel foto’s en bekeek alles nauwkeurig!Zelfs na de keuring liep meneer nog mee om iets extra’s te checken.Het rapport kwam de volgende dag al. Ik ben uiterst tevreden!
Esther Mudde
Esther M.
11:03 25 Mar 21
Zeer tevreden met homekeur. Zeer uitgebreid en service gericht. Zelf aanwezig geweest bij de keuring en bij elk punt dat verbeterd kon worden werd uitgelegd hoe dit gedaan kon worden en welke materialen er voor nodig zijn.
Simone Meesters
Simone M.
09:02 25 Mar 21
Vriendelijke mensen!Alles werd helder beschreven en toegelicht en ik had het rapport binnen een dag in m’n mailbox.Erg tevreden!
Romy Noort
Romy N.
08:58 25 Mar 21

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Homekeur in samenwerking met mijnwoning.nl

In een mooie samenwerking met het enige woningdashboard van Nederland mijnwoning.nl worden de resultaten van de bouwtechnische keuring gepresenteerd op het unieke woningdashboard van uw woning.

Bekijk hier een voorbeeld rapportMeer over mijnwoning.nl

✅ Waarom Homekeur?

 • Onze inspecteurs gaan wel de ladder op (tot maximaal 6,4 meter hoog)
 • Onze inspecteurs gaan (indien nodig) een kruipruimte in
 • Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen
 • Deskundig, ervaren (15+ jaar ervaring) en gedreven
 • Erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

✅ Werkwijze Homekeur

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwkundige keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.

Homekeur staat garant voor meer dan 15 jaar ervaring. Met een grondige en onafhankelijke inspectie keuren wij uw woning van dak tot kruipruimte. Niet voor niets heeft Homekeur al meer dan 250 positieve reviews ontvangen op Google!

✅ Wat wordt gecontroleerd bij een bouwtechnische keuring?

Een inspecteur gebruikt geavanceerde software om alles na te lopen, notities te maken en foto’s te maken. Onze inspecteurs hebben daarbij ook jarenlange ervaring én zijn bekend met de gestelde eisen. Tijdens de bouwkundige inspectie van uw huis wordt een uitgebreide lijst met elementen door de inspecteur geïnspecteerd en afgewerkt. Daarbij wordt de woning van boven op het dak tot onder in de kruipruimte volledig gecontroleerd.

Bij bouwtechnische keuringen door Homekeur gaat het om een beoordeling van de volgende elementen:

 • Informatie eigenaar, zoals asbest, VvE, ongedierte, technische installaties
 • Constructie, denk hierbij aan de kapconstructie en het dakbeschot
 • Trappen, hekwerken en balustrades in de woning
 • Conditie van een eventuele dakkapel, kozijn, lood, maar ook dakramen
 • Alle sanitaire groepen zoals badkamer, keuken en toilet
 • Staat en toestand van de vloeren, wanden en plafonds in de woning
 • Alles met betrekking tot de installaties (water, gas, elektra etc.)
 • Brandveiligheid en ventilatie in het huis
 • Kruipruimte, vloerbalken en fundering
 • Daken, dakpannen, dakbedekking, schoorstenen en overige dakafwerking
 • Goten, overstekken en hemelwaterafvoeren
 • Gevels, metselwerk, gevelbekleding en lateien
 • Kozijnen, schilderwerk, beglazing en raamdorpelstenen
 • Schilderwerk buiten de woning
 • Aanbouw met alles wat daaraan is verbonden, zoals dak, kozijn, gevel etc.
 • Bijgebouwen, opstal, garage, buitentrappen, tuin en overige
 • Een kostenraming met directe kosten, termijnkosten en verbeterkosten

De bouwkundige keuring is louter visueel en niet-destructief. Indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het rapport. De inspectie is echter geen asbestinventarisatie. Ook eventuele verborgen gebreken die na het verwijderen van wandafwerkingen, aftimmeringen etc. zichtbaar worden, vallen buiten de scope van deze visuele bouwtechnische keuring.

✅ Wat kost een bouwkundige keuring?

De kosten voor een bouwkundige keuring zijn €369,00 inclusief btw voor woningen tot 1000 m3 inhoud (vrijwel alle huizen inclusief grotere vrijstaande woningen vallen binnen deze 1000 m3).

✅ Zijn de kosten aftrekbaar?

In sommige gevallen zijn de kosten van een bouwtechnische keuring aftrekbaar van de belasting. Zo is het bij de aankoop van een wat oudere woning mogelijk dat de hypotheekverstrekker vraagt om een bouwtechnische inspectie. Ook is een dergelijke inspectie verplicht wanneer uit de taxatie van een woning is gebleken dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde zijn. In beide gevallen zijn de kosten van het bouwtechnische onderzoek aftrekbaar.

Natuurlijk is het waar dat een bouwkundige keuring ook een kostenpost is, maar zie dit als investering en verzekering voor onvoorziene bouwkundige gebreken en meer zekerheid. De verhouding van de kosten van een bouwkundige keuring weegt vaak niet op tegen de kosten van achterstallig onderhoud. Zeker wanneer u na aankoop met de handen in het haar zit, wanneer bijvoorbeeld blijkt dat bepaalde leidingen niet goed zijn aangelegd. Met een beoordeling van de bouwkundige staat, voorkomt u dit risico.

✅ Wanneer een bouwtechnische keuring?

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk dat u een bouwtechnische keuring laat uitvoeren! Dit kan gebreken of aankomende kostenposten aan het licht brengen die u zelf misschien niet zult ontdekken. De inspecteurs van Homekeur zijn volledig onafhankelijk, hebben geen emotionele band met de woning en kunnen daarom uw woning objectief, vakkundig en uitgebreid inspecteren. Dit kan u zeker helpen om te besluiten of te gaan onderhandelen.

In de meeste gevallen vindt een bouwkundige keuring plaats bij de aanschaf van een nieuwe woning. U wilt namelijk voorkomen dat u een huis koopt waarbij u, na aankoop, aanloopt tegen onderhoudskosten. Dit kunnen gebreken zijn die u misschien zelf niet met het blote oog zult ontdekken. U geniet van het voordeel dat inspecteurs van Homekeur uw woning volledig onafhankelijk inspecteren. We hebben geen emotionele band met de woning en kunnen daarom uw woning objectief, vakkundig en uitgebreid controleren. Dit kan u zeker helpen om te besluiten of te gaan onderhandelen.

Een bouwkundige keuring brengt wellicht extra kosten met zich mee, maar het geeft extra zekerheid rondom de aankoop. Na de inspectie weet u wat de gebreken zijn, waar onderhoudskosten aan zitten te komen, en meer. Het is belangrijk dat u de keuring onafhankelijk laat uitvoeren zodat u een eerlijk en onafhankelijk beeld van de woning krijgt. De rapportage is een deskundige beoordeling van de bouwtechnische staat van de woning.

✅ Hoe lang duurt een bouwkundige keuring?

Gemiddeld duurt een bouwtechnische keuring ongeveer een uur. Homekeur werkt niet op de klok en zal uiteraard de woning grondig inspecteren en zorgen dat alle hierboven genoemde punten zijn gecontroleerd, ook al is daar meer tijd voor nodig.

✅ Hoe snel kan ik een afspraak maken?

Meestal kunnen wij op korte termijn ter plaatse zijn. Mede dankzij onze ruime bezetting met een landelijk netwerk van inspecteurs hebben wij een groot en snel bereik. Wij garanderen dat we op vrij korte termijn nog uw woning kunnen keuren. Handig om te weten als u in het proces zit om een aankoop te overwegen. Nadat de inspectie is uitgevoerd ontvangt u binnen een dag het rapport per mail.

✅ Bouwkundig rapport

Het uiteindelijke resultaat van bouwtechnische keuringen is een zogenaamd bouwkundig rapport. Dat ontvangt u kort na de inspectie. Deze ontvangt u digitaal in uw mailbox, en is daarnaast ook via een samenwerking met mijnwoning.nl beschikbaar in uw eigen woningdashboard (voorbeeld).

Dit woningdashboard bevat onder meer foto’s van eventuele gebreken, een uitvoerige analyse van de bouwtechnische staat van het huis, en de verwachte kosten binnen 1 jaar en 5 jaar. De rapporten van Homekeur worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Maak nu een afspraak!

Homekeur werkt landelijk! Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring door Homekeur? Neem tijdens kantooruren (ma-vr 9:00-17:00) contact met ons op via 085-0653675 of vraag direct een bouwtechnische keuring aan via ons online aanvraagformulierWij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraak inplannen en bevestigen.

Maak afspraak bouwtechnische keuring

Een huis kopen doet u niet elke dag, wij informeren u uitgebreid!

Een bouwkundige keuring is niet verplicht, wel staat deze net zoals een financiering standaard in een koopcontract als ontbindende voorwaarden. Vaak zien wij dat deze ontbindende voorwaarden wordt geschrapt. Zeker in een overspannen woningmarkt, willen verkopers zo min mogelijk ontbindende voorwaarden. Enerzijds logisch, anderzijds is dit een risico voor kopers van een woning. Als koper heeft u nu geen compleet, goed en onafhankelijk beeld over de bouwkundige elementen en onderhoudsstaat van de woning. Als later blijkt dat er gebreken zijn welke u niet heeft voorzien, heeft u niet voldaan aan uw onderzoeksplicht. Vanzelf heeft u juridisch dan ook minder argumenten of verweer om eventuele (verborgen) gebreken alsnog bij een verkoper te claimen. In een juridische procedure staat u direct al met 1-0 op achterstand. Voorkom teleurstelling achteraf!

De expertise van de inspecteur tijdens de bouwkundige keuring!

 • Tijdens de bouwkundige keuring wordt de woning in zijn geheel (visueel) geïnspecteerd. Uiteraard worden aan bevindingen bepaalde conclusies verbonden, of zal de Homekeur inspecteur direct nader onderzoek doen.
 • De Homekeur inspecteurs worden periodiek getraind, alle bijzondere ervaringen worden gedeeld en uitgebreid besproken.
 • Wilt u zich voorbereiden op de bouwtechnische keuring, en zelf meer weten over bouwkundige onderdelen? Lees dan de voor u relevante onderwerpen en aandachtspunten in onze kennisbank.
 • Elke bouwperiode heeft zijn eigen specifieke kenmerken en aandachtspunten tijdens de bouwkundige inspectie. De bouwkundig inspecteur is van deze kenmerken uiteraard goed op de hoogte, en heeft ook kennis van de plaatselijke of regionale toegepaste bouwmethodieken en eventuele problematiek.

Bouwkundige keuring aanvragenBekijk voorbeeld rapport

Bouwtechnische keuring

U kiest voor een bouwtechnische keuring, wanneer u zekerheid wilt over de bouwkundige staat van een woning. In de meeste gevallen vind een bouwkundige keuring plaats bij aanschaf van een nieuwe woning. Een ander woord voor bouwkundige keuring, is bouwtechnische keuring. Omdat u er zeker van wilt zijn dat uw nieuw aan te schaffen woning geen gebreken bevat, kiest u voor een dergelijke inspectie.

Bent u opzoek naar een specialist in bouwkundige keuringen? Dan bent u bij Homekeur aan het juiste adres. Al jaren hebben wij de dekking en ons ruime netwerk aan eigen opgeleide specialisten. Wanneer u kiest voor een bouwtechnische keuring door Homekeur, kiest u voor kwaliteit en een inspectie waarop u kunt vertrouwen.

Ofwel, er is altijd een inspecteur in uw buurt. Waar u ook woont, van Groningen tot Maastricht, wij zijn u graag van dienst. De prijzen die wij op onze site hanteren zijn vastgesteld op enkele kleine prijsvoorwaarden na, welke u hier kunt lezen.

Open chat