Bouwkundig rapport 2021-02-25T08:44:44+01:00

Bouwkundig rapport

Een bouwkundig rapport is het resultaat van een zogenaamde bouwtechnische keuring. In een bouwkundig rapport vindt u de uitslag van het bouwkundige onderzoek van uw woning. Een bouwkundig rapport geeft u meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat en eventuele verborgen gebreken van de woning.

Het rapport

Met een landelijk netwerk van opgeleide en deskundige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde werkwijze en gedegen inspectie.

De rapportages van Homekeur ontvangt u digitaal als hyperlink naar het bouwkundig rapport, het verzenden van een pdf bestand is niet mogelijk vanwege het grote aantal mb’s van het pdf bestand. U kunt wel zelf een .pdf genereren vanaf de website.

Kwaliteit en waardering

De Homekeur inspecteurs zijn ambitieus, bevlogen en bedreven bij de uitvoering van de bouwkundige inspecties. Leest u de bijzondere klantervaringen en de uitzonderlijke hoge waardering.

De ambitieuze, ervaren en bedreven inspecteurs van Homekeur gaan net even een stapje verder en nemen uitgebreid de tijd om een inspectie uit te voeren. Alleen dan kunnen wij meer zekerheid geven voor de inhoud van het bouwkundig rapport.

Tijdens de bouwtechnische keuring zal de inspecteur een checklijst afhandelen. Denk aan inspectie van technische installaties, constructies, dakbeschot, vochtmeting, kruipruimte, fundering, trappen, schilderwerk, bijgebouwen, kozijnen, enzovoorts.

Ervaren en bedreven

Homekeur is dé landelijk werkende specialist voor het uitvoeren bouwtechnische keuringen.

 • Het bouwkundig rapport kunt u na inspectie onbeperkt online inzien.
 • Op onderwerpen ontvangt u een overzicht, score en resultaat.
 • U ontvangt een kostenoverzicht (direct en termijn kosten).
 • Het uitgebreide en duidelijk leesbare bouwkundige rapport is voorzien van foto’s, bevindingen, verbeter adviezen en tips.
 • Het rapport is gratis voorzien van een bijlage welke specifiek is bedoeld voor de NHG.
 • Het rapport is gratis in meerdere talen beschikbaar.

Wij zijn u graag van dienst! De vaste prijs voor een uitgebreide bouwkundige keuring is € 369,00 incl. btw. Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijs en dienstverlening is all inclusief met uitzondering van enkele prijsvoorwaarden.

Ga snel naar..

Recente reviews

Onze keurder was een heel vriendelijk en sociaal iemand met veel kennis. Er werd de volgende dag al een uitgebreid rapport toegestuurd van de keuring. Top!
Debbie vd Valk
Debbie vd V.
05:17 26 Mar 21
Very satisfied with approach, speed of delivery output from check process of the house. Very nice communication, explanation in english language. I can recommend service from company.Zeer tevreden met aanpak, snelheid van levering output van controleproces van het huis. Zeer mooie communicatie, uitleg in Engelse taal. Ik kan service van het bedrijf aanbevelen.
Rudolf Dugovič
Rudolf D.
20:15 25 Mar 21
Deskundig, gedegen keurwerk met goede uitleg en duidelijke rapportage, uitgevoerd door een vriendelijke vakman.
Alfons Oosterman
Alfons O.
15:01 25 Mar 21
De keuring verliep uiterst grondig: de meneer van de keuring maakte heel veel foto’s en bekeek alles nauwkeurig!Zelfs na de keuring liep meneer nog mee om iets extra’s te checken.Het rapport kwam de volgende dag al. Ik ben uiterst tevreden!
Esther Mudde
Esther M.
11:03 25 Mar 21
Zeer tevreden met homekeur. Zeer uitgebreid en service gericht. Zelf aanwezig geweest bij de keuring en bij elk punt dat verbeterd kon worden werd uitgelegd hoe dit gedaan kon worden en welke materialen er voor nodig zijn.
Simone Meesters
Simone M.
09:02 25 Mar 21
Vriendelijke mensen!Alles werd helder beschreven en toegelicht en ik had het rapport binnen een dag in m’n mailbox.Erg tevreden!
Romy Noort
Romy N.
08:58 25 Mar 21
Snelle en adequate keuring. Vriendelijk, professioneel. Geeft ook tips achteraf, zelfs na enkele maanden nog, omdat ik daarom vroeg. Rapportage is uitgebreid, helder, begrijpelijk en raakt details die ik zelf nog niet had voorzien. En scherp aan de prijs!
Bert van Wijk
Bert van W.
08:57 04 Mar 21
De afspraak kon snel plaatsvinden, dat was fijn. Alleen de inspecteur had wel iets beter mogen vertellen hoe alles in z’n werk gaat en wat hij ging doen. Dat had de sfeer iets minder ongemakkelijk gemaakt.
Marcia Romijn
Marcia R.
08:42 02 Mar 21
Zeer snel na aanvraag kwam de inspecteur reeds langs voor de keuring uit te voeren. Uiterst vriendelijke man die mijn vriend die mee ter plaatse was ook de nodige uitleg gaf. Daags na de keuring hadden we het verslag al in onze mailbox. Aanrader!
Joke De Smet
Joke De S.
11:05 01 Mar 21
Zeker aan te raden bij uw aankoop van een woning .Grondige keuring waaruit de belangrijkste punten goed onderzocht worden .Na afloop een zeer uitgebreid en duidelijk rapport.Ik raad iedereen homekeur aan , wij zullen homekeur zeker weer gebruik mochten wij een ander huis gaan kopen.
Guido Hartmann
Guido H.
06:14 01 Mar 21
Voor ons nieuwe huis (uit 1922) hebben we een bouwtechnische keuring laten uitvoeren door Homekeur. De afspraak kon snel gepland worden en is kundig uitgevoerd. De medewerker had nuttige en goede tips. Het rapport is grondig en doordacht.
Erwin Holster
Erwin H.
18:46 28 Feb 21
Afspraak was snel gemaakt. Vakbekwame, professionele energie adviseur die de tijd nam om alles goed op te nemen en een leuk praatje maakte. Binnen 2 dagen digitaal energielabel in de mail. Super tevreden!
Ronnie Verdonschot
Ronnie V.
18:36 27 Feb 21
William van Homekeur heeft een zeer nauwkundige bouwkundige keuring voor ons uitgevoerd en uitgebreid antwoord gegeven op onze vragen. Het rapport werd snel verzonden. Wij raden Homekeur van harte aan!
Janna Smulders
Janna S.
12:04 27 Feb 21
De bouwtechnische keuring van onze nieuwe woning verliep soepel en goed. Alle hoeken en gaten werden gecheckt met een uitgebreid rapport + berekeningen als resultaat. Wij zullen in ieder geval niet voor verrassingen komen te staan!
Selena Harmens
Selena H.
11:58 27 Feb 21
Helaas in twee jaar tijd tweemaal gebruik moeten maken van homekeur voor een bouwtechnische keuring.Beide keren zijn erg prettig verlopen. Fanatieke keurders die het beste voor hebben met de toekomstige eigenaren van een woning.
Marc van Erp
Marc van E.
10:47 27 Feb 21

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Presentatie van het bouwkundige rapport

Uiteraard krijgt u het bouwkundige rapport digitaal in uw mailbox. Echter, in een mooie samenwerking met het enige woningdashboard van Nederland mijnwoning.nl worden de resultaten van onze bouwkundige onderzoeken óók gepresenteerd op het unieke woningdashboard van uw woning.

Voorbeeld bouwkundig rapportMeer over mijnwoning.nl

✅ Wat is een bouwkundig rapport?

In een bouwkundig rapport vindt u een omschrijving van de bouwtechnische staat van uw woning. Alle belangrijke en relevante informatie, kosten, conditie of gebreken van de bouwkundige onderdelen worden omschreven. Denk ook aan zaken als funderingen, balkconstructies, isolatie, centrale verwarming, vocht, betonrot, kozijnen, gevels enzovoorts.

Deze informatie is cruciaal bij de koop of verkoop van een woning en kan bepalend zijn voor het bod dat u op een woning gaat uitbrengen. Een bouwkundig rapport komt voort uit een bouwtechnische keuring.

✅ Wat kost een bouwkundig rapport?

Wij van Homekeur zijn met meer dan 15 jaar ervaring, en een gemiddelde klantwaardering van 9+, dé partner die u zoekt voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport.

De kosten voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert Homekeur al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwkundige keuring uit, daarbij ontvangt u uiteraard een uitgebreid en zeer gewaardeerde rapportage. Dit bouwkundig rapport geeft u ook duidelijkheid over de te verwachte noodzakelijke kosten binnen 1 jaar en binnen 5 jaar.

Heeft u vragen over de kosten? Bel tijdens kantooruren (ma–vr 9:00–17:00) 085-0653675. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een bouwkundige keuring inplannen!

Geef opdracht bouwkundig rapport

✅ Eerst bieden, of eerst een bouwkundig rapport laten opstellen?

Voor het bieden op een woning doet u er verstandig aan om een bouwkundig rapport te laten maken. U kunt de gegevens uit het rapport opvragen en gebruiken bij onder meer onderhandelingen over de vraagprijs. Uit een bouwkundig rapport blijkt namelijk of en welke gebreken er zijn.

Een openingsbod uitbrengen op een woning of pand kunt u doen wanneer u wilt. Als u echter geen risico wilt lopen, dan laat u een bouwkundig rapport maken in uw bedenktijd. Aan de hand hiervan kunt u beslissen of u inderdaad wilt doorgaan, maar ook weten of u niet teveel gaat betalen voor uw nieuwe woning. Een huis of pand kopen waar nog heel veel aan gedaan moet worden, is minder aantrekkelijk.  

U bepaalt of u deze kosten wilt betalen door bijvoorbeeld een lagere prijs te bieden. In de hectische huizenmarkt wordt tegenwoordig vaak direct een bod uitgebracht, maar zijn nog steeds ontbindende voorwaarden van kracht. Altijd heeft u als koper enkele dagen bedenktijd. In die bedenktijd kunt u de bouwkundige keuring alsnog laten uitvoeren.

✅ Wat is de werkwijze bij het opstellen van een bouwkundig rapport?

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.   

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief. De inspectie is geen asbestinventarisatie, indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwtechnisch rapport.

✅ Zijn de kosten van een bouwkundig rapport aftrekbaar?

De kosten die u betaalt voor het laten maken van een bouwkundig rapport zijn in veel gevallen aftrekbaar in uw belastingaangifte, mits deze samenhangen met het afsluiten van de hypotheek vanwege een aankoop, verbetering of onderhoud van de woning.

✅ Bouwkundig rapport vs. bouwkundig onderzoek

Er worden veel termen gebruikt om een bouwkundig onderzoek of bouwkundig rapport te beschrijven. Denk aan: bouwtechnische keuring, bouwkundige keuring, bouwkundig onderzoek, bouwkundig rapport.

Feitelijk komen alle termen op hetzelfde neer. Echter, een bouwkundig rapport is de rapportage die voortkomt uit een bouwkundig onderzoek of bouwtechnische keuring. Een onderzoek / keuring resulteert dus altijd in een rapport en een rapport komt altijd voort uit een onderzoek / keuring.

✅ NHG

De bouwkundige rapporten van Homekeur worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. 

Bouwkundige rapportage laten opstellen?

Wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Schakel Homekeur in en ontvang binnen 24 uur na de inspectie het bouwkundige keuringsrapport. Neem tijdens kantooruren (ma-vr 9:00-17:00) contact met ons op via 085-0653675 of vraag de keuring aan via ons online formulier. Wij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraak inplannen en bevestigen.

Geef opdracht bouwkundig rapport

Digitaal en meertalig rapport

Na de inspectie van uw woning worden de bevindingen opgenomen in een bouwkundig rapport. Naast een complete PDF rapportage ontvangt u van Homekeur ook een link naar de digitale presentatie van uw rapport. Dit digitale rapport kunt u omzetten in alle talen, zonder extra kosten! Via de APP of welke vorm van digitale communicatie kunt u het rapport onbeperkt delen. Vanzelf kunt u het rapport ook uitprinten of een .pdf van genereren en zelf bewaren.

Het rapport is een uitgebreide analyse van de bouwtechnische staat van de geïnspecteerde woning. Met foto’s en uitleg van eventuele gebreken, informatie over het energiegebruik met energiebesparingsadviezen, en een overzicht van aankomende kostenposten.

Het rapport heeft u nodig om in voorkomende gevallen de Nationale Hypotheek garantie (NHG) geregeld te krijgen. Ook deze NHG bijlage zit standaard inbegrepen bij het bouwkundig rapport van Homekeur. Vanzelf voldoet het rapport van Homekeur aan de eisen zoals deze worden gesteld door de Nationale Hypotheek garantie.

Goed opgeleide en ervaren inspecteurs

Een rapport kan niet eenvoudig worden opgesteld. Indien de inhoud van het bouwtechnische rapport afwijkt van de werkelijkheid dan ligt er een enorm risico voor de kopers van een woning. Wilt u als koper een keuringsrapport met een deskundige inhoud dan is het vanzelf belangrijk dat hier een deugdelijke en grondige inspectie aan ten grondslag ligt.

Wat kunt u inhoudelijk verwachten van de rapportage?

Alle opname gegevens en de bevindingen van de inspecteur worden verwerkt in een software applicatie en zullen uiteindelijk de inhoud het bouwtechnische rapport vormen.

 • U ontvangt het bouwkundige rapport digitaal (bekijk voorbeeld).
 • Het rapport kan gratis worden vertaald naar ruim 190 talen.
 • De rapportage is standaard voorzien van een inschatting van directe en aankomende kostenposten.
 • Het rapport geeft een goed en duidelijk beeld van de te verwachte kosten op korte en langere termijn (tot 5 jaar).
 • De bijlage voor de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is altijd gratis aan het bouwkundige rapport toegevoegd.
 • Aan het rapport ligt de NTA 8060 methodiek ten grondslag.
 • Vanzelf een goed leesbaar en duidelijk bouwkundig rapport met foto’s en uitleg.
 • De bouwtechnische rapportage kunt u eenvoudig middels een beveiligde link delen.
 • Het resultaat van een geïnspecteerd onderdeel in het bouwkundige rapport kan zijn: goed, voldoende, matig, slecht of onacceptabel. Dit wordt met kleuren overzichtelijk gepresenteerd in het rapport.
 • Indien er sprake is van een vereniging van eigenaren (VvE) worden de kosten in het rapport opgesplitst in kosten voor de eigenaar en/of kosten voor de vereniging. De compleet uitgewerkte rapportage is hiermee ook voor de VvE een belangrijk document.

Homekeur is aangesloten bij de BVBK;  de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.

Open chat