Bouwkundig rapport 2021-02-25T08:44:44+01:00

Bouwkundig rapport

Een bouwkundig rapport is het resultaat van een zogenaamde bouwtechnische keuring. In een bouwkundig rapport vindt u de uitslag van het bouwkundige onderzoek van uw woning. Een bouwkundig rapport geeft u meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat en eventuele verborgen gebreken van de woning.

Het rapport

Met een landelijk netwerk van opgeleide en deskundige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde werkwijze en gedegen inspectie.

De rapportages van Homekeur ontvangt u digitaal als hyperlink naar het bouwkundig rapport, het verzenden van een pdf bestand is niet mogelijk vanwege het grote aantal mb’s van het pdf bestand. U kunt wel zelf een .pdf genereren vanaf de website.

Kwaliteit en waardering

De Homekeur inspecteurs zijn ambitieus, bevlogen en bedreven bij de uitvoering van de bouwkundige inspecties. Leest u de bijzondere klantervaringen en de uitzonderlijke hoge waardering.

De ambitieuze, ervaren en bedreven inspecteurs van Homekeur gaan net even een stapje verder en nemen uitgebreid de tijd om een inspectie uit te voeren. Alleen dan kunnen wij meer zekerheid geven voor de inhoud van het bouwkundig rapport.

Tijdens de bouwtechnische keuring zal de inspecteur een checklijst afhandelen. Denk aan inspectie van technische installaties, constructies, dakbeschot, vochtmeting, kruipruimte, fundering, trappen, schilderwerk, bijgebouwen, kozijnen, enzovoorts.

Ervaren en bedreven

Homekeur is dé landelijk werkende specialist voor het uitvoeren bouwtechnische keuringen.

 • Het bouwkundig rapport kunt u na inspectie onbeperkt online inzien.
 • Op onderwerpen ontvangt u een overzicht, score en resultaat.
 • U ontvangt een kostenoverzicht (direct en termijn kosten).
 • Het uitgebreide en duidelijk leesbare bouwkundige rapport is voorzien van foto’s, bevindingen, verbeter adviezen en tips.
 • Het rapport is gratis voorzien van een bijlage welke specifiek is bedoeld voor de NHG.
 • Het rapport is gratis in meerdere talen beschikbaar.

Wij zijn u graag van dienst! De vaste prijs voor een uitgebreide bouwkundige keuring is € 369,00 incl. btw. Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijs en dienstverlening is all inclusief met uitzondering van enkele prijsvoorwaarden.

Ga snel naar..

Recente reviews

We hadden een bouwtechnische keuring aangevraagd voor een huis uit de jaren 30. Hanno heeft de keuring uitgevoerd, en erg goed de tijd genomen om toe te lichten wat hij ziet. Deze keuring heeft ons erg veel geholpen in de keuze wel of niet voor het huis te gaan. Hanno heeft zelfs met ons de moeite genomen om het luik naar de kruipruimte te vinden zodat we die ook nog konden zien. Al met al hadden we op niets beters kunnen hopen.
B Oostenrijk
B O.
17:36 22 Jul 21
Very good service. Every details are being explained clearly during inspection, and then the report you get after that has even more details and cost expectations for coming years.
emre can
emre C.
15:21 29 Jun 21
Wij hebben een super service gekregen van Homekeur. De inspecteur was een erg vriendelijke man. Wij kunnen Homekeur dan ook zeker aanraden!
Vienna Pennarts
Vienna P.
10:43 21 Jun 21
Fijne inspecteur met verstand van zaken. Rapport was ook snel geregeld, dus over het algemeen een goede ervaring!
Kees DG72
Kees D.
09:03 21 Jun 21
Diverse bouwkundige keuringen laten uitgevoerd bij woningen uit mijn portefeuille door een collega bouwkundig keurder van Homekeur. De klanten krijgen een zeer uitgebreid en deskundig rapport waar alle aspecten uitvoerig benoemd worden, ter verduidelijking zijn er van alle onderdelen ook foto's en tips om de eventuele gebreken aan te pakken/op te lossen.Tevreden klanten met een eerlijke rapportage in the pocket. gewoon zoals het moet zijn !!!
dorathé Poels
dorathé P.
06:16 21 Jun 21
Thorough check was performed with a very detailed report in which everything was explained well. Very friendly too!
aniek sies
aniek S.
06:00 21 Jun 21
Bonno was one of the only people I met in the entire house-buying process who was honest and provided the promised services. He kindly took us through the house to explain what he was looking at, and even gave me some extra information when I called to ask a question about the report. I would highly recommend Bonno and the Homekeur team to inspect your house - they give a detailed survey report and a breakdown of costs and timing. Thank you so much!!
Hannah Itcovitz
Hannah I.
06:29 16 Jun 21
Very good. Detailed report. The engineer was quite knowledgeable and walked thru the house explaining everything in dutch and english. Quite happy with their approach. Customer friendly. Appointment arranged with the seller on time.
Anbuselvam Mani
Anbuselvam M.
19:34 03 May 21
- snelle afspraak en goede communicatie- inspecteur spraak goede Engels, heeft alles goed uitgelegd- uitgebreide rapport ontvangen na een dagprima keuring, ik zou hen aanbevelen!
Maja Gacesa
Maja G.
18:22 03 May 21
Scroll down for English.We hebben Homekeur ingehuurd voor onze technische evaluatie en de ervaring was zeer positief.1. De inspecteur was op tijd en had van tevoren enkele observaties van buitenaf uitgevoerd.2. De inspecteur had alle apparatuur die hij nodig had en was goed uitgerust voor de taak. Hij had zelfs een camera op een selfiestick om foto's te maken van de moeilijkere hoeken.3. Hij legde ons uit wat elk apparaat was en hoe het werkte.4. Bij elke stap van het proces legde hij ons uit wat hij aan het doen was en waarom het ertoe doet en waar we in de toekomst op moeten letten.Al met al was het voor ons een uitstekende leerervaring in het nieuwe huis en kregen we een andere kijk op de kwaliteit van het huis.Het rapport werd binnen een paar dagen geleverd. Het rapport was erg leesbaar en gedetailleerd. Ik raadde HomeKeur BV aan aan iedereen die op zoek was naar een technische inspecteur.We hired Homekeur for our technical evaluation and the experience was very positive.1. The inspector was on time and had carried out some observations from the outside before hand.2. The inspector had all the equipments he needed and came well equiped for the task. He even had a camera on a selfie stick to take pictures of the more difficult corners.3. He explained to us what each of the equipment was and how it worked.4. At each step of the process he explained to us what he was doing and why it matters and what we must pay attention to in the future.Over all it was an excellent learning experience for us in the new house and we got a different view of the quality of the house.The report was provided in just a few days. The report was very readable and detailed. I can recommend HomeKeur BV to anyone searching for a technical inspector.
Athul Narayana Rao
Athul Narayana R.
10:39 03 May 21
Deskundige partij welke ook nog eens zeer snel te werk gaat. Afspraak was via de makelaar de volgende dag geregeld. Bouwkundig rapport erg uitgebreid en nauwkeurig.
Linda
Linda
08:21 03 May 21
Ik ben zeer tevreden over Homekeur. Er kon snel een afspraak ingepland worden. Na het invullen van het formulier, werd ik direct gebeld om af te stemmen wanneer de keuring zou moeten plaatsvinden en verder heeft Homekeur alles direct met de verkopend makelaar afgestemd. De man die de keuring kwam doen was heel vriendelijk en gaf voldoende ruimte om vragen te stellen. De opmerkingen die gemaakt zijn in de woning, kwamen ook zo terug in het rapport. Geen verrassingen achteraf dus. Ik zou Homekeur zeker aanraden.
ebony yard
ebony Y.
08:18 03 May 21
Professioneel, mogelijk om bij keuring aanwezig te zijn, net rapport, duidelijke uitleg, zeer goede kwaliteit.
Youri Tuerlings
Youri T.
08:05 03 May 21
Een bouwkundige keuring laten doen voor een eerste aankoop van een woning.Een zeer professionele organisatie waar er eerst heel snel werd gereageerd op mijn aanvraag. De keuring zelf door de heer Goerree was uitgebreid, leerzaam en heb ik als prettig ervaren. Als afloop een uitgebreid verslag wat ik prettig vond om terug te lezen op mijn gemak. Al met al zeer te spreken over de keuring en een aanrader !
Fabienne Jameson
Fabienne J.
07:04 03 May 21
Er kwam een hele vriendelijke gast langs. Zelf was ik koper en wist vrij weinig over huizen. Gelukkig mocht ik bij de keuring aanwezig zijn en kreeg ik uitgebreide uitleg over wat deze beste man allemaal aan het nakijken was. Zo heb ik er veel kennis aan overgehouden.
Jan Konings
Jan K.
06:38 03 May 21

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Presentatie van het bouwkundige rapport

Uiteraard krijgt u het bouwkundige rapport digitaal in uw mailbox. Echter, in een mooie samenwerking met het enige woningdashboard van Nederland mijnwoning.nl worden de resultaten van onze bouwkundige onderzoeken óók gepresenteerd op het unieke woningdashboard van uw woning.

Voorbeeld bouwkundig rapportMeer over mijnwoning.nl

✅ Wat is een bouwkundig rapport?

In een bouwkundig rapport vindt u een omschrijving van de bouwtechnische staat van uw woning. Alle belangrijke en relevante informatie, kosten, conditie of gebreken van de bouwkundige onderdelen worden omschreven. Denk ook aan zaken als funderingen, balkconstructies, isolatie, centrale verwarming, vocht, betonrot, kozijnen, gevels enzovoorts.

Deze informatie is cruciaal bij de koop of verkoop van een woning en kan bepalend zijn voor het bod dat u op een woning gaat uitbrengen. Een bouwkundig rapport komt voort uit een bouwtechnische keuring.

✅ Wat kost een bouwkundig rapport?

Wij van Homekeur zijn met meer dan 15 jaar ervaring, en een gemiddelde klantwaardering van 9+, dé partner die u zoekt voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport.

De kosten voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert Homekeur al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwkundige keuring uit, daarbij ontvangt u uiteraard een uitgebreid en zeer gewaardeerde rapportage. Dit bouwkundig rapport geeft u ook duidelijkheid over de te verwachte noodzakelijke kosten binnen 1 jaar en binnen 5 jaar.

Heeft u vragen over de kosten? Bel tijdens kantooruren (ma–vr 9:00–17:00) 085-0653675. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een bouwkundige keuring inplannen!

Geef opdracht bouwkundig rapport

✅ Eerst bieden, of eerst een bouwkundig rapport laten opstellen?

Voor het bieden op een woning doet u er verstandig aan om een bouwkundig rapport te laten maken. U kunt de gegevens uit het rapport opvragen en gebruiken bij onder meer onderhandelingen over de vraagprijs. Uit een bouwkundig rapport blijkt namelijk of en welke gebreken er zijn.

Een openingsbod uitbrengen op een woning of pand kunt u doen wanneer u wilt. Als u echter geen risico wilt lopen, dan laat u een bouwkundig rapport maken in uw bedenktijd. Aan de hand hiervan kunt u beslissen of u inderdaad wilt doorgaan, maar ook weten of u niet teveel gaat betalen voor uw nieuwe woning. Een huis of pand kopen waar nog heel veel aan gedaan moet worden, is minder aantrekkelijk.  

U bepaalt of u deze kosten wilt betalen door bijvoorbeeld een lagere prijs te bieden. In de hectische huizenmarkt wordt tegenwoordig vaak direct een bod uitgebracht, maar zijn nog steeds ontbindende voorwaarden van kracht. Altijd heeft u als koper enkele dagen bedenktijd. In die bedenktijd kunt u de bouwkundige keuring alsnog laten uitvoeren.

✅ Wat is de werkwijze bij het opstellen van een bouwkundig rapport?

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.   

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief. De inspectie is geen asbestinventarisatie, indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwtechnisch rapport.

✅ Zijn de kosten van een bouwkundig rapport aftrekbaar?

De kosten die u betaalt voor het laten maken van een bouwkundig rapport zijn in veel gevallen aftrekbaar in uw belastingaangifte, mits deze samenhangen met het afsluiten van de hypotheek vanwege een aankoop, verbetering of onderhoud van de woning.

✅ Bouwkundig rapport vs. bouwkundig onderzoek

Er worden veel termen gebruikt om een bouwkundig onderzoek of bouwkundig rapport te beschrijven. Denk aan: bouwtechnische keuring, bouwkundige keuring, bouwkundig onderzoek, bouwkundig rapport.

Feitelijk komen alle termen op hetzelfde neer. Echter, een bouwkundig rapport is de rapportage die voortkomt uit een bouwkundig onderzoek of bouwtechnische keuring. Een onderzoek / keuring resulteert dus altijd in een rapport en een rapport komt altijd voort uit een onderzoek / keuring.

✅ NHG

De bouwkundige rapporten van Homekeur worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. 

Bouwkundige rapportage laten opstellen?

Wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Schakel Homekeur in en ontvang binnen 24 uur na de inspectie het bouwkundige keuringsrapport. Neem tijdens kantooruren (ma-vr 9:00-17:00) contact met ons op via 085-0653675 of vraag de keuring aan via ons online formulier. Wij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraak inplannen en bevestigen.

Geef opdracht bouwkundig rapport

Digitaal en meertalig rapport

Na de inspectie van uw woning worden de bevindingen opgenomen in een bouwkundig rapport. Naast een complete PDF rapportage ontvangt u van Homekeur ook een link naar de digitale presentatie van uw rapport. Dit digitale rapport kunt u omzetten in alle talen, zonder extra kosten! Via de APP of welke vorm van digitale communicatie kunt u het rapport onbeperkt delen. Vanzelf kunt u het rapport ook uitprinten of een .pdf van genereren en zelf bewaren.

Het rapport is een uitgebreide analyse van de bouwtechnische staat van de geïnspecteerde woning. Met foto’s en uitleg van eventuele gebreken, informatie over het energiegebruik met energiebesparingsadviezen, en een overzicht van aankomende kostenposten.

Het rapport heeft u nodig om in voorkomende gevallen de Nationale Hypotheek garantie (NHG) geregeld te krijgen. Ook deze NHG bijlage zit standaard inbegrepen bij het bouwkundig rapport van Homekeur. Vanzelf voldoet het rapport van Homekeur aan de eisen zoals deze worden gesteld door de Nationale Hypotheek garantie.

Goed opgeleide en ervaren inspecteurs

Een rapport kan niet eenvoudig worden opgesteld. Indien de inhoud van het bouwtechnische rapport afwijkt van de werkelijkheid dan ligt er een enorm risico voor de kopers van een woning. Wilt u als koper een keuringsrapport met een deskundige inhoud dan is het vanzelf belangrijk dat hier een deugdelijke en grondige inspectie aan ten grondslag ligt.

Wat kunt u inhoudelijk verwachten van de rapportage?

Alle opname gegevens en de bevindingen van de inspecteur worden verwerkt in een software applicatie en zullen uiteindelijk de inhoud het bouwtechnische rapport vormen.

 • U ontvangt het bouwkundige rapport digitaal (bekijk voorbeeld).
 • Het rapport kan gratis worden vertaald naar ruim 190 talen.
 • De rapportage is standaard voorzien van een inschatting van directe en aankomende kostenposten.
 • Het rapport geeft een goed en duidelijk beeld van de te verwachte kosten op korte en langere termijn (tot 5 jaar).
 • De bijlage voor de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is altijd gratis aan het bouwkundige rapport toegevoegd.
 • Aan het rapport ligt de NTA 8060 methodiek ten grondslag.
 • Vanzelf een goed leesbaar en duidelijk bouwkundig rapport met foto’s en uitleg.
 • De bouwtechnische rapportage kunt u eenvoudig middels een beveiligde link delen.
 • Het resultaat van een geïnspecteerd onderdeel in het bouwkundige rapport kan zijn: goed, voldoende, matig, slecht of onacceptabel. Dit wordt met kleuren overzichtelijk gepresenteerd in het rapport.
 • Indien er sprake is van een vereniging van eigenaren (VvE) worden de kosten in het rapport opgesplitst in kosten voor de eigenaar en/of kosten voor de vereniging. De compleet uitgewerkte rapportage is hiermee ook voor de VvE een belangrijk document.

Homekeur is aangesloten bij de BVBK;  de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.

Open chat