Verhuizen gaat sneller met deze 9 tips!

Het is eindelijk tijd om te beginnen aan de verhuizing naar uw nieuwe huis. Voor veel mensen is dit een spannende en zware klus. Wellicht heeft u voor de verhuizing de punten uit de bouwkundige keuring aangepakt door te klussen of een aannemer deze laten uitvoeren. Hierdoor voelt het nieuwe huis al als uw nieuwe thuis.

De verhuisdag is voor iedereen spannend maar tegelijkertijd ook leuk, een nieuwe start! Hieronder zullen een aantal tips volgen om de verhuisdag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Maak een planning

Maar voorafgaand aan de verhuisdag een planning. Wat is belangrijk en wat moet er als eerste gebeuren. Probeer het overzicht te houden. Maak de planning bijvoorbeeld in de vorm van een lijstje, zodat je gemakkelijk kunt afstrepen wat er gedaan is.

2. Slim inpakken

Pak thuis alle spullen op een logische wijze in en schrijf op de dozen wat er in zit. Dit scheelt een hoop werk en frustratie bij het uitpakken van de dozen.

3. Vervoeren van spullen

Trommel je familie, vrienden en kennissen op om te helpen met het vervoeren van de spullen die verhuist moeten worden. Dit scheelt een hoop tijd en zorgt ervoor dat er sneller kan worden begonnen met het uitpakken en inrichten van de woning. Ook levert dit een hoop minder stress op.

4. Prioriteiten

Laat mensen alle spullen die verhuist moeten worden in één kamer neerzetten en ga vervolgens vanuit deze kamer prioriteiten stellen. Wat dient er als eerst te worden ingericht en ga zo maar door.

5. Eten en drinken

Zorg voor voldoende eten en drinken tijdens een verhuisdag en zorg daarnaast voor voldoende pauze’s. Iemand met honger kan behoorlijk chagrijnig worden en dat kan de verhuissfeer behoorlijk tegenwerken.

6. Kennis maken met de buren

Maak tijdens het verhuizen kennis met de buren door even een kort praatje met ze te maken. Nodig hen eventueel uit voor een kop koffie als u er eenmaal woont. Dit is een leuke manier om kennis te maken met de buren die ook zij zullen waarderen.

7. Huisdieren

Heeft u huisdieren? Tijdens de verhuizing is het goed om de dieren op een rustige plek neer te zetten of te laten rondlopen. De dieren zullen wellicht al gestrest genoeg zijn omdat ze moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Mensen die continue in en uitlopen zorgen ervoor dat die stress alleen maar toeneemt.

8. Blijf gezellig

Het is mogelijk dat er tijdens de verhuizing een aantal spullen stuk gaan. Mochten de spullen van emotionele waarde zijn, probeer ze dan te maken. Als het spullen zijn waar u eigenlijk niet heel veel mee heeft, kunt u ze beter weggooien. Dit scheelt weer ruimte en hiervoor kunt u een nieuw exemplaar aanschaffen. Reageert u zich in ieder geval niet af op de vervoerder, zij doen het vaak niet expres.

9. Na de verhuizing

Als tegen het einde van de dag alle spullen zijn verhuist en eenmaal op de juiste plek staan, kan het leuk zijn om met het gezelschap samen uiteten te gaan. Zo wordt de verhuizing positief en gezellig afgesloten.

Bouwkundige keuring

Wilt u weten of uw huis enige gebreken kent, voordat u alle spullen heeft verhuist en uw woning compleet is ingericht? Neem dan vroegtijdig contact met ons op zodat we voor de verhuizing een bouwkundige keuring kunnen uitvoeren.

2022-10-27T15:45:35+01:00