Bouwtechnische keuring Eindhoven 2024-02-29T20:09:30+01:00

Bouwkundige keuring Eindhoven

Bent u op zoek naar een ervaren partij voor het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring in Eindhoven? Homekeur is dé deskundige partner die u nodig heeft. Wij worden door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en de Nederlandse Hypotheek Garantie erkend en zetten voor iedere keuring een dijk aan ervaring in. Hierdoor heeft u altijd zekerheid over de correcte uitvoering van de bouwkundige keuring in Eindhoven.

Dit betekent ook dat u met een gerust hart kunt gaan onderhandelen over de woningprijs, of dat u juist door de bevindingen liever afziet van de aankoop. In alle gevallen is het verstandig om een bouwtechnische keuring in Eindhoven uit te laten voeren.

Wat vertelt een bouwkundig rapport in Eindhoven u?

Wij stellen een bouwkundig rapport voor u op waarin u niet alleen de bevindingen van de keuring vindt, maar ook duidelijkheid over eventueel aangetroffen gebreken en de kosten die u hiervan moet verwachten. Daarnaast vullen wij het bouwkundig rapport aan met adviezen die u verder helpen. In het bouwkundig rapport leest u onder meer informatie over de bouwkundige staat van lateien, voeg- en metselwerk, wanden en vloeren, de dakconstructie en de schoorsteen, de riolering, de fundering en de kruipruimte. Zijn er opstallen, garages of bergingen aanwezig? Dan worden deze uiteraard ook geïnspecteerd en meegenomen in het bouwkundig rapport.

Is een bouwtechnische keuring slim om te doen?

Er wordt vaak gedacht dat een bouwtechnische keuring eigenlijk alleen noodzakelijk is wanneer het gaat om een oudere woning. In de praktijk is het inderdaad zo dat de meeste gebreken worden aangetroffen in oudere woningen. Toch betekent dit niet dat er niets mis kan zijn met een nieuwere woning. Heeft u bijvoorbeeld een woning van 10 jaar oud op het oog? Dan is het even goed aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren dan wanneer de woning al 50 of 60 jaar oud is (of nog ouder). Alle woningen, jong en oud, kunnen verborgen gebreken vertonen. Daarom is het altijd verstandig om een bouwtechnische keuring in Eindhoven uit te laten voeren.

Wonen in Eindhoven

Met bijna 195.000 inwoners mag Eindhoven zich zeker rekenen tot de grotere steden in ons land. Toch is het heel stad waarin geen stukje groen meer te vinden is. Integendeel! Eindhoven kent prachtige parken en een mooie natuur om van te genieten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mooie bezienswaardigheden in de stad te vinden, zoals de St. Catharinakerk, Evoluon, De Bubble en Strijp-S. Eindhoven is zeker ook een populaire plaats voor woningzoekers en –kopers. Hieronder vindt u een aantal interessante statistieken:

  • 23 procent van de huishoudens heeft kinderen
  • De gemiddelde vraagprijs bedraagt 451.655 euro
  • Woningen in Eindhoven zijn 2,6 procent duurder dan het landelijk gemiddelde
  • De stad behoort tot de meest populaire steden van Noord-Brabant
  • Er stonden 487 woningen te koop in Eindhoven in januari 2021

Heeft u interesse in een bouwkundige keuring in Eindhoven?

Heeft u een mooie woning in deze geweldige stad in Noord-Brabant gevonden? Kies dan voor zekerheid en plan een bouwkundige keuring in Eindhoven in bij Homekeur. Wij voeren de keuring deskundig voor u uit en bieden u een praktisch overzicht mét adviezen en kostenplaatjes, in een bouwkundig rapport. Plan direct uw afspraak in voor een inspectie op de korte termijn. Wilt u eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.