Bouwtechnische keuring Utrecht 2024-02-29T20:02:01+01:00

Bouwkundige keuring Utrecht

Een bouwtechnische keuring in Utrecht biedt u belangrijke voordelen als u een woning wilt kopen in deze zeer populaire, Nederlandse stad. Een bouwkundige keuring geeft u alle zekerheid die u nodig heeft voor het kopen van uw woning in Utrecht. Wordt er tijdens de bouwtechnische keuring in Utrecht vastgesteld dat er gebreken zijn en dat u te maken krijgt met kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, reparatie of vervanging?

Dan kunt u het bouwkundig rapport gebruiken tijdens het voeren van de onderhandelingen over de woningprijs. Hierdoor kunt u de woning vaak kopen tegen een lagere prijs. Natuurlijk kan een bouwtechnische keuring er ook voor zorgen dat u afziet van de koop van de woning. U bent dan blij dat u geen woning heeft gekocht met (grote) gebreken. Homekeur voert deze keuring graag voor u uit.

Uitgebreid bouwkundig rapport van woning

Verkeren de muren, vloeren of het voegwerk in slechte staat? Is er sprake van optrekkend en doorslaand vocht? Moet de elektrische installatie misschien op korte termijn geheel vervangen worden? Dit zijn allemaal zaken die u graag zou willen weten voordat u een woning koopt. Ook de gebreken die je niet in het eerste oogopzicht ziet worden tijdens de bouwkundige keuring gecheckt! Wij beantwoorden alle vragen omtrent de staat van de woning en geven u zekerheid. Wanneer wij een bouwkundige keuring in Utrecht voor u uitvoeren, dan stellen wij een bouwkundig rapport op met al onze bevindingen, kostenplaatjes en adviezen. Wij zorgen ervoor dat u van A tot Z precies weet wat u koopt, dat is wel zo prettig. Uiteindelijk wordt niemand gelukkig van een woning met (veel) verborgen gebreken.

Is een bouwtechnische keuring in Utrecht verplicht?

Nee, een bouwtechnische keuring in Utrecht is in geen geval verplicht, maar wel handig! Heeft u een woning gezien die aan al uw woonwensen voldoet en wilt u deze woning graag kopen? Dan kunt u direct een bod doen. Misschien bent u al snel nieuwe eigenaar van de woning. Dit betekent wel dat u mogelijk een woning heeft gekocht met verborgen gebreken. Het kan daarom ook zeker betekenen dat u te maken krijgt met hoge kosten die u niet had verwacht en die u, in het meest vervelende geval, niet zomaar kunt betalen. Dit kunt u voorkomen door een bouwtechnische keuring in Utrecht uit te laten voeren door Homekeur. Deze keuring is dus zeker niet verplicht, maar eigenlijk wel altijd sterk aan te raden.

Wonen in Utrecht

Weet u dat de gemiddelde vraagprijs van woningen in Utrecht ligt op € 467.912 euro (2023) en dat er in het eerste kwartaal van dat jaar maar liefst 515 woningen verkocht zijn in deze mooie plaats? Vergeleken met een jaar eerder zijn de woningprijzen met 3.9% gestegen en wordt er gemiddeld 2.1% meer betaald voor een woning dan dat de vraagprijs is. Utrecht is een stad in het centrum van Nederland, dat merk je ook aan hoe groot het treinstation is. Verder is het een bruisende stad met veel mogelijkheden voor studie en werk. Natuurlijk is er ook meer dan voldoende te zien en te doen in Utrecht. Onder de beste activiteiten en bezienswaardigheden vinden we onder meer:

  • Grachtengebied
  • Het Spoorwegmuseum
  • Museum Speelklok
  • Domtoren
  • Botanische Tuinen

Kies voor zekerheid met een bouwkundige keuring in Utrecht

Utrecht is een prachtige stad die veel te bieden heeft aan jong en oud. Het is een mooie stad om in te starten, maar ook een geweldige plaats om oud te worden. Deze stad heeft echt voor iedereen veel moois te bieden en het is dan ook begrijpelijk dat er een woningtekort is in Utrecht. Ook om die reden is het verstandig om in Utrecht altijd een bouwkundige keuring uit te laten voeren voor de aankoop. Verkopers zijn ook op de hoogte van dit huizentekort en weten maar al te goed dat niet iedereen zo nauw kijkt naar de gebreken van de woning. Wilt u ook een woning kopen in deze provinciehoofdstad? Laat dan een bouwkundige keuring in Utrecht uitvoeren door Homekeur. Plan direct een afspraak in of neem contact met ons op voor advies of informatie.