Bouwtechnische keuring Utrecht 2021-03-27T17:07:53+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwkundige keuring Utrecht

Een bouwtechnische keuring in Utrecht biedt u belangrijke voordelen als u een woning wilt kopen in deze zee populaire stad van Nederland. Wanneer u deze keuring uit laat voeren voordat u een woning koopt, dan heeft u alle zekerheid over de staat van de woning. Wordt er tijdens de bouwtechnische keuring in Utrecht vastgesteld dat er gebreken zijn en dat u te maken krijgt met kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, reparatie of vervanging?

Dan kunt u deze informatie gebruiken tijdens het voeren van de onderhandelingen over de woningprijs. Hierdoor kunt u de woning vaak kopen tegen een lagere prijs. Natuurlijk kan een bouwtechnische keuring er ook voor zorgen dat u afziet van de koop van de woning. U bent dan blij dat u geen woning heeft gekocht met (grote) gebreken. Homekeur voert deze keuring graag voor u uit.

Uitgebreid bouwkundig rapport van woning

Verkeren de muren, vloeren of het voegwerk in slechte staat? Is er sprake van optrekkend en doorslaand vocht? Moet de elektrische installatie misschien op korte termijn geheel vervangen worden? Dit zijn allemaal zaken die u graag zou willen weten voordat u een woning koopt. Wij beantwoorden deze vragen voor u en geven u zekerheid. Wanneer wij een bouwkundige keuring in Utrecht voor u uitvoeren, dan stellen wij een bouwkundig rapport op met al onze bevindingen, kostenplaatjes en adviezen. Wij zorgen ervoor dat u van A tot Z precies weet wat u koopt en dat is wel zo prettig. Uiteindelijk wordt niemand gelukkig van een woning met (veel) verborgen gebreken.

Is een bouwtechnische keuring verplicht?

Nee, een bouwtechnische keuring is in geen geval verplicht, maar wel handig! Heeft u een woning gezien die aan al uw woonwensen voldoet en wilt u deze woning graag kopen? Dan kunt u direct een bod doen. Misschien bent u al snel nieuwe eigenaar van de woning. Dit betekent wel dat u mogelijk een woning heeft gekocht met verborgen gebreken. Het kan daarom ook zeker betekenen dat u te maken krijgt met hoge kosten die u niet had verwacht en die u, in het meest vervelende geval, niet zomaar kunt betalen. Dit kunt u voorkomen door een bouwtechnische keuring in Utrecht uit te laten voeren door Homekeur. Deze keuring is dus zeker niet verplicht, maar eigenlijk wel altijd sterk aan te raden.

Wonen in Utrecht

Weet u dat de gemiddelde vraagprijs van woningen in Utrecht ligt op 444.595 euro (2021) en dat er in januari 2021 maar liefst 660 woningen te koop stonden in deze mooie plaats? De vraagprijs van woningen in Utrecht ligt daarmee iets onder het landelijk gemiddelde in dezelfde periode. Iets meer dan een kwart van de woningen in Utrecht wordt bewoond door huishoudens met kinderen. Er zijn dan ook meerdere kinderrijke buurten in de stad te vinden. Natuurlijk is er ook meer dan voldoende te zien en te doen in Utrecht. Onder de beste activiteiten en bezienswaardigheden vinden we onder meer:

  • Grachtengebied
  • Het Spoorwegmuseum
  • Museum Speelklok
  • Domtoren
  • Botanische Tuinen

Kies voor zekerheid met een bouwkundige keuring

Utrecht is een prachtige stad die veel te bieden heeft aan jong en ouder. Het is een mooie stad om in te starten, maar ook een geweldige plaats om in oud te worden. Deze stad heeft echt voor iedereen veel moois te bieden en het is dan ook begrijpelijk dat er recentelijk meer dan 3.500 woningen in de stad verkocht zijn. Wilt u ook een woning kopen in deze provinciehoofdstad? Laat dan een bouwkundige keuring in Utrecht uitvoeren door Homekeur. Plan direct een afspraak in of neem contact met ons op voor advies of informatie.