Bouwtechnische keuring Nijmegen 2024-02-29T20:09:55+01:00

Bouwtechnische keuring Nijmegen

Voor een bouwtechnische keuring of Energielabel in Nijmegen bent u van harte welkom bij Homekeur. Wij werken met een landelijk netwerk ervaren inspecteurs, waardoor wij u altijd op korte termijn van dienst kunnen zijn. Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring in Nijmegen is altijd aan te raden. Een woning kan er perfect onderhouden uitzien en toch belangrijke gebreken vertonen die u op het eerste gezicht niet ziet. Het zijn juist deze verborgen gebreken die u op een later moment op hoge kosten kunnen jagen. U wilt zeker weten dat de woning in goede staat verkeert. Is dit niet het geval? Dan wilt u hier duidelijkheid over voordat u een bod op de woning uitbrengt. Een bouwtechnische keuring geeft u alle zekerheid die u nodig heeft.

U ontvangt een bouwkundig rapport in Nijmegen

Bij een bouwtechnische keuring in Nijmegen komen onze inspecteurs op een afgesproken dag en tijd naar de woning om deze te keuren. Zij lopen alle kritische factoren van binnen en buiten na. De inspectie duurt ongeveer een uur, als er meer tijd nodig is wordt deze natuurlijk genomen zonder extra kosten. Na afronding van de inspectie wordt er een bouwkundig rapport opgesteld. Het bouwkundig rapport van de woning in Nijmegen bevat alle belangrijke informatie van de woning. Een duidelijk overzicht van alle gebreken en schades met de verwachte kosten om dit te herstellen. Daarnaast bieden we ook advies vanuit ons waarin we aangeven wat we denken dat het belangrijkste is om aan te pakken. In het bouwtechnisch rapport vindt u informatie over onder meer:

  • Visuele beoordeling van de keuken
  • Staat van eventuele bijgebouwen, zoals schuren
  • Resultaat van de vochtmetingen
  • Staat van ventilatie van de woning
  • Koolmonoxide risico’s

Een bouwtechnische keuring geeft duidelijkheid

Aan veel oude woningen valt direct te zien dat ze wat liefde nodig hebben. In het geval dat u op zoek bent naar zo’n woning, weet u van tevoren al dat er een grote verbouwing nodig gaat zijn. Om dan precies in kaart te laten brengen wat er moet gebeuren en wat de hoogste urgentie heeft, kan een bouwkundige keuring heel handig zijn! Waar de kracht van duidelijkheid en een bouwkundig rapport nog veel meer naar voren komt is wanneer een woning er van buiten goed uit ziet, maar dit misschien toch niet helemaal is. Door een bouwkundige keuring in Nijmegen uit te laten voeren weet u exact wat de echte staat is van de Nijmeegse woning en de kosten die verbonden zijn aan de gebreken.

Of u nou kiest voor een opknappertje of een woning waar u zo snel mogelijk in wil. Een bouwkundige keuring is altijd fijn om zekerheid te geven over de aankoop en andere mogelijke kosten.

Wonen in Nijmegen

Nijmegen is een bruisende stad met ontzettend veel mogelijkheden om te groeien. Zo komen studenten vanuit heel het land studeren aan de Radboud Universiteit, net als dat het academisch ziekenhuis met dezelfde naam patiënten vanuit heel Nederland verzorgt. En natuurlijk niet te vergeten het grootste gratis te betreden evenement van Nederland. De jaarlijkse vierdaagse waar wel miljoenen mensen op af komen. Heel de stad is één groot feest gedurende dit evenement. Nijmegen kan worden gezien als een relatief jonge stad, bijna 55% van de inwoners is tussen de 25 en 45 jaar oud.

De gemiddelde woonwaarde van woningen in Nijmegen was in 2022, €308.000 euro.
80% van de woningen in Nijmegen was gebouwd vóór het jaar 2000. Even een bouwkundige keuring in Nijmegen is dus absoluut een goed besluit voor de overgang tot aankoop.

Een bouwkundige keuring in Nijmegen laten uitvoeren?

Wij helpen u graag met de aankoop van uw woning door duidelijkheid te bieden in de vorm van een bouwkundige keuring in Nijmegen. Door een helder inzicht in de staat van de woning weet u wat de juiste volgende stap is. Een bod uitbrengen, onderhandelen of zelfs door zoeken naar iets anders. Deze keuze maakt u altijd zelf, wij bieden alleen extra informatie zodat u het juiste besluit kan nemen. Als u advies wil, vragen heeft over een bouwkundige keuring in Nijmegen of er iets anders is waarmee we u van dienst kunnen zijn. Neem dan gerust contact met ons op.