Bouwkundige keuring rotterdam 2024-02-29T20:03:47+01:00

Bouwtechnische keuring Rotterdam

Een Bouwtechnische keuring is altijd aan te raden wanneer u een mooie woning in Rotterdam op het oog heeft. Bij deze keuring wordt de woning compleet nagekeken, van binnen en buiten, waarbij er wordt gezocht naar gebreken en beschadigingen. Na de bouwkundige inspectie in Rotterdam wordt een rapport opgesteld met alle zichtbare en onzichtbare gebreken en beschadigingen op een rijtje gezet. Zo kan een bouwtechnische keuring bijvoorbeeld duidelijkheid geven over de eventuele aanwezigheid van vocht in de fundering of isolatie. Als dit het geval is, dan wilt u dit graag weten in verband met de kosten die daarbij komen kijken. Homekeur voert deskundige bouwtechnische keuringen in Rotterdam uit, waarbij alle belangrijke onderdelen van het huis worden geïnspecteerd. Zo weet u altijd precies wat u koopt..

U ontvangt van ons een bouwkundig rapport in Rotterdam

Een bouwtechnische keuring in Rotterdam neemt niet veel tijd in beslag. Onze inspecteurs zijn in de meeste gevallen binnen een uur klaar met de bouwkundige keuring in Rotterdam. Grotere huizen of woningen met extra bijgebouwen kunnen iets meer tijd nodig hebben. Al onze bevindingen worden duidelijk omschreven in het bouwkundig rapport. Hierin vindt u onder meer informatie over:

  • Staat van schoorsteen en dak
  • Technische staat van dakconstructie en –bedekking
  • Onderhoudsstaat van sanitaire groepen, waaronder de keuken
  • Bouwkundige staat van lateien, metsel- en voegwerk
  • Aanwezige ventilatie
  • Staat van de riolering en fundering
  • Kwaliteit van ramen, deuren en kozijnen
  • Leidingwerk en eventuele aanwezigheid van loden leidingen
  • CV installatie kwaliteit en onderhoudsstaat
  • Staat van garages, schuren en opstallen

Een bouwtechnische keuring geeft u meer inzicht in de toekomst

Een woning is voor de meeste mensen de grootste aankoop van hun leven. Of u van plan bent om er voor altijd te blijven wonen of het tussenstap is, u wilt geen woning met een hoop onzichtbare gebreken die op de lange termijn een hoop geld gaan kosten. Veel woningen hebben van deze gebreken die niet op het eerste oog te zien zijn. Deze zijn wellicht nog niet eens opgemerkt door de huidige bewoner of beheerder van de woning. Een bouwtechnische keuring in Rotterdam geeft u in alle gevallen de duidelijkheid over de toekomst die u nodig heeft om het goede besluit te nemen.

Wonen in Rotterdam

Rotterdam is natuurlijk de stad waar de unieke Kijk-Kubus te vinden is. De stad van de hoge Euromast en de Erasmusbrug. Maar dit zijn vooral aspecten om een dagje de toerist uit te hangen, waarom zou u in Rotterdam willen wonen? Rotterdam is een hele multiculturele stad. De grootste reden daarvan is dat Rotterdam over de grootste haven van Europa beschikt. Er passeert enorm veel internationaal vrachtverkeer door de haven. Dat in combinatie met een aantal grote bedrijven en studie gelegenheden maakt de grote diversiteit in Rotterdam. Heel leuk om over de markt te lopen met al deze verschillende culturen! Ook het aanbod aan banen is erg groot in Rotterdam en regio. Bent u dus op zoek naar een baan dichterbij uw nieuwe woning, dan heeft u er waarschijnlijk zo een gevonden. De gemiddelde vraagprijs van Rotterdamse huizen ligt onder het Nederlands gemiddelde met een prijs van € 488.718. Recentelijk (juni 2023) zijn er 4.525 woningen verkocht en staan er 2.200 woningen te koop. Ruim aanbod dus! Laat voor de definitieve aankoop een bouwkundige keuring in Rotterdam uitvoeren door Homekeur en ben zeker van uw bod.

Op locatie in Rotterdam voor bouwkundige keuring

Rotterdam is een stad waarin altijd iets te zien, te doen en te beleven is. Voor mensen die graag van het echte stadsleven genieten is Rotterdam een prachtige stad om te wonen. Heeft u hier een mooie woning op het oog? In dat geval is het aan te raden een bouwkundige keuring in Rotterdam uit te laten voeren door Homekeur. Na de keuring ontvangt u van ons een duidelijk bouwkundig rapport, inclusief kostenberekeningen en adviezen voor de huidige staat van de woning. Maak direct een afspraak voor de bouwkundige inspectie Rotterdam. Wilt u eerst meer informatie of advies? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Recent video’s

Check all our video’s on our Youtube channel.

Homekeur in collaboration with mijnwoning.nl

In a wonderful collaboration with the only housing dashboard in the Netherlands, mijnwoning.nl, the results of the technical inspection are presented on your property’s unique housing dashboard.

View a sample report More about mijnwoning.nl

Onafhankelijk bouwkundige keuring

Een onafhankelijke bouwkundige keuring in omgeving Rotterdam helpt u te voorkomen dat u teveel betaalt voor een huis. Of dat u een aankoop doet waar u later spijt van krijgt. Na onderzoek van onze inspecteur ontvangt u een uitgebreide rapportage. Daarin staan onder meer de gebreken van het huis en een inschatting van de kosten die u op korte en lange termijn moet maken om het huis in goede staat te herstellen. Soms valt het mee, soms valt het tegen. In ieder geval verschaft een bouwkundige keuring in Rotterdam een stuk zekerheid.

Als starter kunt u onder meer kiezen voor een starterswoning. Dit is een koopwoning die wordt aangekocht met behulp van een starterslening. De maximale koopsom is gelijk aan de kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie. Een starterslening wordt verstrekt door de gemeente, maar niet elke gemeente werkt hier aan mee. U kunt eens navraag doen als u hiervoor in aanmerking wilt komen.

Landelijke dekking, dus ook in Rotterdam!

Homekeur biedt door geheel Nederland, van Drenthe tot Flevoland en van Friesland tot Gelderland, een scala aan bouwkundige specialisten die vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de laatste regelgeving op bouwgebied. Zij verzorgen op kundige en onafhankelijke wijze aankoop, bouwkundige en bouwtechnische keuringen en in het verlengde daarvan een duidelijke rapportage. Homekeur is dé partner voor een bouwkundige keuring van uw woning in Rotterdam!

Onze werkwijze

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring in omgeving Rotterdam. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief. Indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwkundig rapport. Wilt u meer informatie  of advies over een bouwtechnische keuring in Rotterdam en omstreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Plan an inspection!

Homekeur operates nationwide! Are you interested in having a technical inspection conducted by Homekeur? Contact us during office hours (Mon-Fri 9:00-17:00) at 085-0653675, or request a technical inspection directly via our online application form. We will schedule and confirm the appointment within one working day at the latest on weekdays.

Plan an inspection!