Bouwkundige keuring rotterdam 2021-03-27T17:09:35+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Rotterdam

Wanneer u een mooie woning in Rotterdam op het oog heeft, dan is het altijd aan te bevelen om een bouwtechnische keuring in Rotterdam uit te laten voeren. Bij deze keuring wordt de woning goed onder de loep genomen en worden de nodige metingen verricht. Zo kan een bouwtechnische keuring bijvoorbeeld duidelijkheid geven over de eventuele aanwezigheid van vocht in de woning. Als dit het geval is, dan wilt u dit graag weten. Homekeur voert deskundige bouwtechnische keuringen uit, waarbij alle belangrijke onderdelen van het huis worden geïnspecteerd. Zo weet u altijd precies wat u (mogelijk) wilt kopen.

U ontvangt van ons een bouwkundig rapport in Rotterdam

Een bouwtechnische keuring in Rotterdam neemt niet heel veel tijd in beslag. In de meeste gevallen is binnen een uur de hele inspectie afgerond. In bepaalde gevallen, zoals bij grotere woningen en bij huizen met extra bijgebouwen, kan het iets meer tijd in beslag nemen. Al onze bevindingen worden duidelijk omschreven in het bouwkundig rapport. Hierin vindt u onder meer informatie over:

  • Staat van schoorsteen en dak
  • Technische staat van dakconstructie en –bedekking
  • Onderhoudsstaat van sanitaire groepen, waaronder de keuken
  • Bouwkundige staat van lateien, metsel- en voegwerk
  • Aanwezige ventilatie
  • Staat van de riolering en fundering
  • Kwaliteit van ramen, deuren en kozijnen
  • Leidingwerk en eventuele aanwezigheid van loden leidingen
  • CV installatie kwaliteit en onderhoudsstaat
  • Staat van garages, schuren en opstallen

Bouwtechnische keuring geeft u meer inzicht in de toekomst

Een woning kopen is een hele stap. Het is een investering in uw toekomst. Misschien is dit wel het huis waarin u een gezin wilt stichten of waarin u de rest van uw leven wilt blijven wonen. Dan wilt u wel zekerheid van de staat van de woning. Als er hoge kosten voor reparatie, onderhoud of vervanging in de nabije toekomst liggen, dan wilt u hiervan op de hoogte zijn. U kunt er dan rekening mee houden of wellicht wilt u, bij een grotere hoeveelheid gebreken, toch liever af zien van de aankoop van de woning. Een bouwtechnische keuring in Rotterdam geeft u in alle gevallen de duidelijkheid over de toekomst die u nodig heeft om een goede beslissing te nemen.

Wonen in Rotterdam

Rotterdam is natuurlijk de stad waar de unieke Kijk-Kubis te vinden is, waar de Euromast hoog staat te pronken en de Erasmusbrug bewonderd kan worden. Het is ook een stad met bijna een half miljoen inwoners en waar woningen als zoete broodjes over de toonbank gaan. Huizen staan hier gemiddeld namelijk slechts 23 dagen te koop en recent zijn er meer dan 5.300 woningen in deze stad verkocht. In januari 2021 stonden er precies 1.250 woningen in Rotterdam te koop.

Op locatie in Rotterdam voor bouwkundige keuring

Rotterdam is een stad waarin altijd iets te zien, te doen en te beleven is. Wie van het echts stadleven wil genieten zit prima in deze stad. Heeft u hier een mooie woning op het oog? Dan is het aan te raden om een bouwkundige keuring in Rotterdam te laten uitvoeren door Homekeur. Na de keuring ontvangt u van ons een duidelijk bouwkundig rapport, inclusief kostenberekeningen en adviezen. Maak direct een afspraak voor de inspectie. Wilt u eerst meer informatie of advies? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Homekeur in samenwerking met mijnwoning.nl

In een mooie samenwerking met het enige woningdashboard van Nederland mijnwoning.nl worden de resultaten van de bouwtechnische keuring gepresenteerd op het unieke woningdashboard van uw woning.

Bekijk hier een voorbeeld rapportMeer over mijnwoning.nl

Onafhankelijk bouwkundige keuring

Een onafhankelijke bouwkundige keuring helpt u te voorkomen dat u teveel betaalt voor een huis. Of dat u een aankoop doet waar u later spijt van krijgt. Na onderzoek van onze inspecteur ontvangt u een uitgebreide rapportage. Daarin staan onder meer de gebreken van het huis en een inschatting van de kosten die u op korte en lange termijn moet maken om het huis in goede staat te herstellen. Soms valt het mee, soms valt het tegen. In ieder geval verschaft een bouwkundige keuring een stuk zekerheid.

Als starter kunt u onder meer kiezen voor een starterswoning. Dit is een koopwoning die wordt aangekocht met behulp van een starterslening. De maximale koopsom is gelijk aan de kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie. Een starterslening wordt verstrekt door de gemeente, maar niet elke gemeente werkt hier aan mee. U kunt eens navraag doen als u hiervoor in aanmerking wilt komen.

Landelijke dekking, dus ook in Rotterdam!

Homekeur biedt door geheel Nederland, van Drenthe tot Flevoland en van Friesland tot Gelderland, een scala aan bouwkundige specialisten die vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de laatste regelgeving op bouwgebied. Zij verzorgen op kundige en onafhankelijke wijze aankoop, bouwkundige en bouwtechnische keuringen en in het verlengde daarvan een duidelijke rapportage. Homekeur is dé partner voor een bouwkundige keuring van uw woning in Rotterdam!

Onze werkwijze

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief. Indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwkundig rapport.

Maak nu een afspraak voor een bouwkundige keuring!

Homekeur werkt landelijk! Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring door Homekeur? Neem tijdens kantooruren (ma-vr 9:00-17:00) contact met ons op via 085-0653675 of vraag direct een bouwtechnische keuring aan via ons online aanvraagformulier. Wij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraak inplannen en bevestigen.

Maak afspraak bouwtechnische keuring