bouwtechnische keuring video 2021-01-08T07:04:13+01:00

Video bouwkundige keuring

Wij maken veel mee tijdens een bouwkundige keuring. Bezoek vooral ons You-Tube kanaal voor alle video’s. Hieronder een aantal van de mooiste video’s welke wij de afgelopen periode hebben gemaakt.

Bekijk een video of YouTube filmpje met onderdelen van de bouwtechnische keuring.

In onderstaande video gaan we in de kruipruimte tijdens een bouwtechnische keuring, we controleren dan de vloeren, vloerbalken, ventilatie, vocht en alle andere zaken welke relevant kunnen zijn. Vanzelf ook de riolering, bodemstructuur, aanwezigheid asbest, de balken onderzoeken we op bruinrot en we zijn alert op de aanwezigheid van een huiszwam of kelderzwam.

In onderstaande video inspecteren we het bijgebouw tijdens een bouwkundige keuring. Vooral de betonnen dakplaat heeft onze aandacht, vanuit het raam op de eerste verdieping was al opgevallen dat andere schuurtjes reeds zijn voorzien van een bitumen dakbedekking. Risico bij dergelijk daken is een langdurige vochtbelasting van het dak, de aanwezige wapening gaat roesten en zal schade aan het dak veroorzaken.

In onderstaande video gaan we een balkon inspecteren. Aandacht vooral voor de tegelvloeren, hekwerken, betonschade en veiligheid. Doordat vocht onder het tegelwerk kan komen en in de betonconstructie kan trekken, ontstaat roest op de wapening en ontstaat betonschade.

In onderstaande video gaan we een asbestinventarisatie uitvoeren. Alle inspecteurs van Homekeur zijn periodiek getraind en alert op de aanwezigheid van asbestverdachte materialen tijdens de aankoop of verkoopkeuring.

In onderstaande video laten we zien hoe we een inspectie voorbereiden, bij voorkeur zijn we te vroeg op locatie zodat we op basis van allerlei indicatoren aan de buitengevel, al heel wat risico’s kunnen verzamelen of juist uitsluiten. Het beoordelen en inspecteren van een woning vergt uiterste concentratie en alertheid is vanzelf geboden. Zowel koper als verkopers hebben allebei een (tegenovergesteld) belang bij het eindresultaat.