Energielabel Utiliteit 2023-02-16T14:55:33+01:00

Energielabel Utiliteit

Een energielabel van utiliteit laat zien hoe energiezuinig uw bedrijfspand is, dit is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Vanaf 2023 moeten alle utiliteitsgebouwen minimaal een energielabel C hebben. Voor het vaststellen van een energielabel voor utiliteitsbouw heeft u een EPA-U adviseur nodig. Alle adviseurs van Homekeur zijn persoonlijk gecertificeerd en mogen dus het energielabel voor utiliteitsgebouwen opstellen. Ook werken wij volgens bepaalde richtlijnen, de certificering hiervan kunt u vinden in het BRL9500 certificaat.

Landelijk netwerk gecertificeerde adviseurs!

Met een landelijk netwerk van adviseurs voeren wij dagelijks energielabel inspecties voor utiliteitsgebouwen uit door heel Nederland. Onze adviseurs zijn allemaal gediplomeerd en staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole.

Kosten energielabel utiliteit

Voor het opstellen van een energielabel voor utiliteitsgebouwen moet een inspecteur op locatie langskomen. Daarvoor wordt met u een afspraak gemaakt door onze afdeling planning. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt gemiddeld 1,5 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van het utiliteitsgebouw is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding.

Voor de opname van een energielabel bij u op locatie voor utiliteitsgebouwen tot 100 m2 gebruiksoppervlakte (dat is ongeveer 500 m3 inhoud) betaalt u bij Homekeur slechts €490,- excl. btw! De prijzen voor grotere objecten dan 100m2 worden berekend op basis van het aantal vierkante meters. Hieronder treft u enkele prijsvoorbeelden:

  • Objecten tot 100m2 bedragen de kosten €490,- excl. BTW
  • Voor een object van 200m2 bedragen de kosten €543,72,- excl. BTW
  • Voor een object van 500m2 bedragen de kosten €704,88,- excl. BTW
  • Voor een object van 1000m2 bedragen de kosten €973,47,- excl. BTW
  • Echter wanneer uw pand groter is dan 500m2 kan de prijs later worden aangepast! Dit is afhankelijk van de complexiteit of juist eenvoud van het gebouw. Indien dit van toepassing is zullen wij vanzelfsprekend contact met u opnemen.

Energielabel utiliteit verplicht?

Voor zowel woningen als voor utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Deze verplichting is sinds 2008 ingegaan. Vanaf 1 januari 2021 zijn de richtlijnen en methode voor het bepalen van een energielabel aangepast. Zo moet sinds 2021 het energielabel voor utiliteitsgebouwen en woningen worden bepaald aan de hand  de NTA 8800-methode. Bij Homekeur beschikken wij over een landelijk netwerk met NTA 8800 en BRL 9500 gecertificeerde energieprestaties adviseurs. 

Vragen over energielabel utiliteit?

Heeft u vragen over de kosten of wilt u een energielabel utiliteit aanvragen? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) naar 085-0653675 en wij helpen u graag verder!

Prijsvoorwaarden

Recente reviews

Homekeur wordt op Google gewaardeerd met het cijfer 9,4 uit meer dan 1000 reviews, daar doen we het voor! Bekijk alle reviews.

Afspraak kon snel ingeplant worden en de bouwkunde heeft de tijd genomen om alles goed te bekijken. Een bijzonder uitgebreid verslag met alle punten die wij heel goed kunnen gebruiken voor onderhoud aan ons nieuw huis in de komende tijd en ook voor overleg binnen de VVE. Bedankt!
Green Spirit Hotels P.
Green Spirit Hotels P.
06:21 08 Apr 24
Fijne en snelle service. Rapport had ik binnen een dag al binnen. Tijdens de keuring werd alles al besproken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het lezen van het rapport
Laura
Laura
06:15 08 Apr 24
De bouwkundige keuring ( ter voorbereiding van verkoop eigen woning) via Homekeur verliep uitermate goed vanaf t moment van afspraak maken tot de keuring zelf. Het verslag had ik de volgende dag al in mijn bezit.
Herma V.
Herma V.
06:12 08 Apr 24
I would recommend Homekeur services. The technical inspection guy was quite helpful and he explained all the things and also provide suggestions to maintain the house to have low maintenance in the future.
Niket V.
Niket V.
13:45 04 Apr 24
Bouwtechnische keuring laten uitvoeren door Homekeur.De inspecteur was vriendelijk en kundig en gaf voldoende toelichting bij de geconstateerde punten. Na de keuring vlot een duidelijk en uitgebreid rapport ontvangen. Zeer tevreden.
Jeroen G.
Jeroen G.
09:41 01 Apr 24
Keurige inspecteur die geen plekje oversloeg met een scherp oog op details. Kantoorpersoneel ook erg behulpzaam en vriendelijk. Het ontvangen rapport is zeer uitgebreid met nuttige informatie en/of tips voor verbeteringen en uitleg rondom verschillende onderwerpen die aan bod komen tijdens de keuring
Bob K.
Bob K.
11:07 27 Mar 24
Razendsnel een uitgebreid rapport ontvangen waarmee we veel inzicht kregen in welke verbeteringen aan onze woning noodzakelijk zijn voor de komende jaren. De keurder was ook een bijzonder vriendelijke man die meedacht en tips gaf.
Silas de B.
Silas de B.
07:18 27 Mar 24
Zeer deskundig, bouwtechnisch keurder was bereid tot all toelichting, rapport was uitgebreid en werd de dag na de inspectie uitgebracht.
Deipatrous
Deipatrous
15:34 25 Mar 24
Prettige en professionele Keurmeester die naast het technische gedeelte ook de tijd nam om goede adviezen te geven. Ik heb niet heel uitgebreid prijzen vergeleken, maar het lijkt me ook niet de duurste partij. Een aanrader dus...
Dakota A.
Dakota A.
12:25 25 Mar 24
Een bouwtechnische keuring laten uitvoeren voor de Hengelolaan 396. De inspecteur was al bezig toen ik binnenliep. Zeer deskundig en meedenkend over toekomstplannen. Top!
info S.
info S.
14:18 12 Mar 24
Wij waren echt super tevreden. Een hele goede rapportage waarbij alles goed uitgeschreven is. We hadden een heel kundig persoon die verder zoekt dan alleen een kastje open doet. Echt heel tevreden
Frank Van H.
Frank Van H.
18:54 11 Mar 24
Meerdere bouwkundige keuringsrapporten ontvangen, maar dit rapport steekt er zeker in positieve zin boven uit.Voor de keuring werd door Dhr Franklin uitvoerig de tijd genomen. Zorgvuldig, vakkundig en helder de resultaten in een rapport met advies.Aanrader 👍
Daan K.
Daan K.
13:20 10 Mar 24
Homekeur heeft onze woning voorzien van een energielabel wat meer overeenkomt met de werkelijkheid, maar dat krijgen we binnenkort. De afspraak was supersnel gemaakt en de schouwer kwam keurig op tijd. nam rustig de tijd om alles op te meten en ook uitleg te geven wat van invloed was. En omdat het label geen invloed moet hebben op de beoordeling van Homekeur, zij stellen alleen vast op basis van feiten, geven wij direct een beoordeling. Onze ervaringen met Homekeur zijn hoe dan ook positief, van afspraak maken tot afhandelen van de schouwing.
Theo van L.
Theo van L.
13:10 09 Mar 24
De afspraak was snel geregeld, de communicatie verliep soepel en we kregen de dag na de keuring een uitgebreid rapport in begrijpelijke taal. Erg professioneel en prettig in het contact. Zou hen zeker aanraden!
Floor T.
Floor T.
16:28 08 Mar 24
Handelen erg snel en pakken zaken, in dit geval een bouwtechnische keuring snel op; rapportage is super uitgebreid!
Rene W.
Rene W.
07:44 08 Mar 24

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Erkend deskundig utiliteit energielabel

Om het energielabel van een bedrijfspand te bepalen, bent u verplicht om een gediplomeerd en erkende adviseur in de arm te nemen. Deze adviseur komt langs op locatie en loopt deze zorgvuldig door aan de hand van een uitgebreide checklist. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezige isolatie, verlichting, verwarming en ventilatie. Nadat het bedrijfspand is geïnspecteerd, worden alle bevindingen verwerkt en doorberekend in de software en krijgt u als eigenaar van het bedrijfspand een energieprestatie certificaat.

NTA 8800 en BRL 9500 certificaat

Vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven die energielabels voor utiliteitsgebouwen uitvoeren gecertificeerd zijn volgens de nieuwe BRL 9500. Deze BRL volgt uit de NTA 8800, deze NTA 8800 is de rekenmethode en methodiek om de energieprestatie van utiliteitsgebouwen te bepalen. Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het energielabel in de landelijke registratie database EP-online.

Wilt u EP-Adviseur/inspecteur worden?

Als u de opleiding positief heeft afgerond kunt u voor Homekeur B.V. al snel aan de slag om opnames in uw regio uit te voeren. Neemt u a.u.b. contact met ons op als u gediplomeerd bent voor de nieuwe NTA8800 methodiek.