Energielabel Utiliteit 2022-10-20T11:23:52+01:00

Energielabel Utiliteit

Een energielabel van utiliteit laat zien hoe energiezuinig uw bedrijfspand is, dit is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Vanaf 2023 moeten alle utiliteitsgebouwen minimaal een energielabel C hebben. Voor het vaststellen van een energielabel voor utiliteitsbouw heeft u een EPA-U adviseur nodig. Alle adviseurs van Homekeur zijn persoonlijk gecertificeerd en mogen dus het energielabel voor utiliteitsgebouwen opstellen. Ook werken wij volgens bepaalde richtlijnen, de certificering hiervan kunt u vinden in het BRL9500 certificaat.

Landelijk netwerk gecertificeerde adviseurs!

Met een landelijk netwerk van adviseurs voeren wij dagelijks energielabel inspecties voor utiliteitsgebouwen uit door heel Nederland. Onze adviseurs zijn allemaal gediplomeerd en staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole.

Kosten energielabel utiliteit

Voor het opstellen van een energielabel voor utiliteitsgebouwen moet een inspecteur op locatie langskomen. Daarvoor wordt met u een afspraak gemaakt door onze afdeling planning. Voor de inspectie en opname van alle gegevens wordt gemiddeld 1,5 uur ingepland, afhankelijk van de grootte van het utiliteitsgebouw is soms iets meer of minder tijd nodig. Er volgt geen verrekening bij een meer of mindere tijdsbesteding.

Voor de opname van een energielabel bij u op locatie voor utiliteitsgebouwen tot 100 m2 gebruiksoppervlakte (dat is ongeveer 500 m3 inhoud) betaalt u bij Homekeur slechts €490,- excl. btw! De prijzen voor grotere objecten dan 100m2 worden berekend op basis van het aantal vierkante meters. Hieronder treft u enkele prijsvoorbeelden:

  • Objecten tot 100m2 bedragen de kosten €490,- excl. BTW
  • Voor een object van 200m2 bedragen de kosten €543,72,- excl. BTW
  • Voor een object van 500m2 bedragen de kosten €704,88,- excl. BTW
  • Voor een object van 1000m2 bedragen de kosten €973,47,- excl. BTW
  • Echter wanneer uw pand groter is dan 500m2 kan de prijs later worden aangepast! Dit is afhankelijk van de complexiteit of juist eenvoud van het gebouw. Indien dit van toepassing is zullen wij vanzelfsprekend contact met u opnemen.

Energielabel utiliteit verplicht?

Voor zowel woningen als voor utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Deze verplichting is sinds 2008 ingegaan. Vanaf 1 januari 2021 zijn de richtlijnen en methode voor het bepalen van een energielabel aangepast. Zo moet sinds 2021 het energielabel voor utiliteitsgebouwen en woningen worden bepaald aan de hand  de NTA 8800-methode. Bij Homekeur beschikken wij over een landelijk netwerk met NTA 8800 en BRL 9500 gecertificeerde energieprestaties adviseurs. 

Vragen over energielabel utiliteit?

Heeft u vragen over de kosten of wilt u een energielabel utiliteit aanvragen? Bel tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00) naar 085-0653675 en wij helpen u graag verder!

Prijsvoorwaarden

Recente reviews

Homekeur wordt op Google gewaardeerd met het cijfer 9,3 uit meer dan 500 reviews, daar doen we het voor! Bekijk alle reviews.

afspraak voor keuring snel gemaakt en de keuring wordt deskundig uitgevoerd. er was een kleine verrassing over de kosten omdat een bijbouw ook meegekeurd wordt waarvoor we extra hebben betaald (aantal m2 nog binnen de grens van standaarde kosten maar aantal m3 wellicht net boven). overal een positieve ervaring.
Avan Yan
Avan Y.
14:14 29 Nov 22
Samen mijn nieuwe woning bekeken, alles rustig en vakkundig nagelopen en duidelijk besproken wat de staat van de verschillende onderdelen was, en wat er eventueel aan gedaan moest worden. Vriendelijk en goed te woord gestaan; her en der ook advies gekregen. Binnen twee dagen ook een lijvig rapport gekregen waarin alles tot in de puntjes omschreven was. kortom piekfijn voor elkaar!
Gerard Vlaardingen
Gerard V.
10:39 28 Nov 22
Grondige en deskundige inspectie met nuttige informatie over de bouwkundige staat van de aan te kopen woning. Hiermee werden veel onverwachte kosten voorkomen!
André Ledder
André L.
08:45 28 Nov 22
Snel en volgens mij vakkundig opgemeten en de uitslag was voormij een verrassing voor een 92 jaar oud huis ,het punt met de buitendeuren is te begrijpen gezien de leeftijd misschien komt er boven een geisoleerde deur deze zomer dat mag nu wel.
Cees de Jong
Cees de J.
16:47 22 Nov 22
De makelaar van de eigenaar eiste een keuring binnen een week, deze spoed niet via de website in te plannen maar telefonisch wel.Inspecteur was erg professioneel, liet zich niet om de tuin leiden door de eigenaar die ook aanwezig was. De controlleur ging hier professioneel mee om.De volgende dag al een zeer uitgebreid rapport van meer dan 60 paginas met daarin ook een kosten indicatie per item.Zeer geslaagd en de moeite waard.Thanks homekeur.!!
Richard Rodewijk
Richard R.
13:02 14 Nov 22
Prima en zeer snelle rapportage met duidelijke indicaties wat er goed is, minder goed of directe aandacht vraagt met een kostenindicatie. Ook wat niet beoordeeld kan worden is benoemd wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van het rapport. Ik zou het elders zo weer doen.
pieter arends
pieter A.
09:02 14 Nov 22
De bouwtechnische keuring die Barrie voor ons namens Homekeur heeft gedaan was erg uitgebreid en duurde ruim langer dan 1 uur. We konden al onze vragen stellen en kregen de volgende dag al een uitgebreid rapport. Ook onze aanvullende vragen op het rapport werden nog telefonisch door Barrie beantwoord.Hele goede ervaring die ons vertrouwen in de staat van het huis heeft bevestigd.
K Valk
K V.
08:31 09 Nov 22
zeer uitgebreide telefonische toelichting op mijn vragen over onderdelen van het keuringsrapport. Rapport was de dag na de keuring al beschikbaar.
Patricia van Buuren
Patricia van B.
16:07 08 Nov 22
Super bouwtechnische keuring!Meneer nam uitgebreid de tijd, alles werd goed bekeken en gecontroleerd. We hadden na de keuring echt het gevoel dat we wisten waar we aan toe waren met de aankoop van dit huis. Ook de kosten per onderdeel wat binnen 1 of 5 jaar gerepareerd moet/kan worden is fijn en overzichtelijk. De vele foto's in het rapport maken duidelijk waar het om gaat. Het rapport van 84 pagina's was de dag na de keuring al klaar, dus heel snel!De service en goede diensten zijn de prijs van de bouwtechnische keuring zeker waard!
Daisy
Daisy
10:07 01 Nov 22
Hele prettige ervaring gehad! Iemand die professioneel te werk gaat, maar tegelijkertijd ook aan een leek kan uitleggen wat er mankeert of moet gebeuren. Deze meneer heeft een vriendelijke en betrouwbare indruk gemaakt.
Tiffany Gritzalis
Tiffany G.
11:50 25 Oct 22
Vanwege een aankoop van een woning, Home Keur ingeschakeld voor een bouwkundig rapport (via aanbeveling van kennis) en alles ging erg snel en efficient. Aanvraag ingediend via website en werd volgende dag al gebeld voor inplannen afspraak, welke zij direct via de aankopende makelaar konden doen. Alle communicatie was zeer goed mijns inziens. Dezelfde avond na inpectie van de woning overdag, kreeg ik het volledige rapport via email. Vond het rapport ook erg goed met korte en lange termijn kosten en planningen voor onderhoud, was er erg blij mee.Prijs is ook prima en redelijk.Kan Home Keur dus super aanbevelen!Dankjewel Home Keur:-)!
P L
P L
07:15 24 Oct 22
Ik vond de keuring heel nauwkeurig en professioneel. Hier sloot mijn vader, die in de bouw werkt zich bij aan. Aan te raden!
Sophie Heldoorn
Sophie H.
05:35 24 Oct 22
Ik was bij de keuring aanzeig. Goede en prettige feedback over het huis, positief en wat aandachtspuntjes, en prima uitgebreid rapport.
Ap Van der graaf
Ap Van der G.
11:38 17 Oct 22
Keurder slaat geen hoekje over. Erg informatief en het rapport al de volgende dag in de mail! Aanrader!
Damarcus Music
Damarcus M.
10:00 17 Oct 22
De keuring werd uitgevoerd door een zeer vriendelijke man. Hij legde netjes en geduldig alles uit en ging secuur te werk, dacht mee en gaf tips over hoe zaken aan te pakken.Het rapport was snel binnen en was uitgebreid en overzichtelijk.
Martine
Martine
06:25 10 Oct 22

Recente video’s

Bekijk alle video’s op ons Youtube kanaal.

Erkend deskundig utiliteit energielabel

Om het energielabel van een bedrijfspand te bepalen, bent u verplicht om een gediplomeerd en erkende adviseur in de arm te nemen. Deze adviseur komt langs op locatie en loopt deze zorgvuldig door aan de hand van een uitgebreide checklist. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezige isolatie, verlichting, verwarming en ventilatie. Nadat het bedrijfspand is geïnspecteerd, worden alle bevindingen verwerkt en doorberekend in de software en krijgt u als eigenaar van het bedrijfspand een energieprestatie certificaat.

NTA 8800 en BRL 9500 certificaat

Vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven die energielabels voor utiliteitsgebouwen uitvoeren gecertificeerd zijn volgens de nieuwe BRL 9500. Deze BRL volgt uit de NTA 8800, deze NTA 8800 is de rekenmethode en methodiek om de energieprestatie van utiliteitsgebouwen te bepalen. Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het energielabel in de landelijke registratie database EP-online.

Wilt u EP-Adviseur/inspecteur worden?

Als u de opleiding positief heeft afgerond kunt u voor Homekeur B.V. al snel aan de slag om opnames in uw regio uit te voeren. Neemt u a.u.b. contact met ons op als u gediplomeerd bent voor de nieuwe NTA8800 methodiek.