Bouwtechnische keuring Alkmaar 2021-03-29T02:09:34+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwkundige keuring Alkmaar

Een bouwtechnische keuring in Alkmaar laat u het best uitvoeren door een ervaren, erkende partij. Homekeur staat voor u klaar om de keuring op professionele wijze voor u uit te voeren. Wij zorgen ervoor dat alle relevante punten van de woning deskundig worden geïnspecteerd, zodat u duidelijkheid heeft over de staat van het huis dat u op het oog heeft. Wanneer wij een bouwkundige keuring in Alkmaar voor u uitvoeren, dan wordt er nadien een duidelijk en uitgebreid rapport opgesteld.

Het opstellen van een bouwkundig rapport in Alkmaar

Onze inspecteur komt ter plaatse om de woning goed onder de loep te nemen. Hierin wordt alle belangrijke zaken meegenomen, waaronder de fundering, de ventilatie, de isolatie, de dakconstructie, de wanden en de vloeren. Dit is slechts een selectie van alle controlepunten. Onze bevindingen leggen wij vast in een bouwkundig rapport, met de bijbehorende adviezen en berekeningen. Hierdoor weet u precies of er gebreken zijn die voor kosten zorgen en wat deze kosten precies inhouden.

Wanneer blijkt dat u op korte termijn met hoge kosten te maken krijgt, dan kan dit betekenen dat u liever van de koop afziet. Het kan uiteraard ook betekenen dat u de woning tegen een lagere prijs kunt kopen. Ons bouwkundige rapport versterkt namelijk uw onderhandelingspositie.

Ook een bouwtechnische keuring voor een nieuwere woning?

We horen wel vaker dat het eigenlijk alleen interessant is om een bouwkundige keuring in Alkmaar uit te laten voeren wanneer het om een oudere woning gaat. In de praktijk blijkt vaak dat het ook verstandig is om een nieuwere woning te laten keuren. Het is namelijk zo dat er zeker ook gebreken aanwezig kunnen zijn in woningen die slechts 10 jaar oud zijn, of nog jonger. Meerdere factoren spelen hierin een rol, waaronder uiteraard het onderhoud dat in de voorafgaande jaren aan de woning is gevoerd. In principe raden wij altijd aan om elke woning, jong of ouder, te laten keuren door ons. Zo heeft u altijd zekerheid en komt u niet voor vervelende, financiële verrassingen te staan.

Wonen in Alkmaar

Alkmaar is natuurlijk een prachtige gemeente in Noord-Holland, die vooral bekend staat om:

  • Molen van Groot
  • Kissing Cheesegirl
  • Grote Sint Laurenskerk
  • AFAS Stadion
  • Stadhuis van Alkmaar.

De woningprijzen in deze gemeente liggen 14 procent lager dan het landelijk gemiddelde, met een gemiddelde vraagprijs van 396.403 euro. Het is een kinderrijke gemeente. Maar liefst 34 procent van de huishoudens in Alkmaar heeft kinderen. Woningen in Alkmaar staan gemiddeld 23 dagen te koop. Om hier een woning te bemachtigen is het vaak nodig om een bod te doen dat hoger ligt dan de vraagprijs.

Bouwkundige keuring in Alkmaar aanvragen

Heeft u een woning in Alkmaar op het oog? Dan is het begrijpelijk dat u er snel bij wilt zijn. Woningen in deze gemeente worden relatief snel verkocht. Toch is het in geen geval verstandig om een bouwtechnische keuring achterwege te laten.

Homekeur staat altijd snel voor u klaar als het gaat om een bouwkundige keuring in Alkmaar. U kunt uw afspraak direct inplannen bij ons. Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk advies? Dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.