Huis beveiligen tegen kerntrekken: zo doe je dat

Kerntrekken is misschien een woord dat u nog niet echt kende. Het komt namelijk uit de inbraakbeveiliging. Een inbreker probeert dan met een klein voorwerp en een kerntrekker de hele kern van een slot eruit te trekken. Als het slot te zwak is, kan dit binnen enkele seconden zijn gebeurd. Daarna is het erg eenvoudig om de deur te openen.

Daar is dan vaak alleen nog maar een steeksleutel voor nodig namelijk. Inbraakbeveiliging dient zich te richten op de zwakke punten in een woning en een slot kan daarbij zeker een belangrijke rol spelen. Overigens is de rest van het deurbeslag natuurlijk ook van belang.

Sterk beveiligde sloten zijn mogelijk

Heeft u het idee dat uw huidige slot niet meer voldoet of voelt u zich niet veilig met het huidige deurbeslag, dan zijn er opties voor een betere beveiliging. Een slot met een SKG-keurmerk geeft middels 3 sterren bijvoorbeeld aan dat de cilinder een trekkracht kan weerstaan van 1.500 kilogram. Dat is voor een inbreker onbegonnen werk natuurlijk. Het is echter ook duidelijk dat een dergelijk slot extra kost en wellicht is uw deurbeslag nog zo goed op orde dat u daar nog niet aan begint.

Woning nakijken op inbraakbeveiliging

Het is altijd een kwestie van eerst controleren en dan naar gelang noodzakelijkheid aanpassen. Laat een specialist die zaken nakijken waar een inbreker zwakke plekken zal vermoeden en aan de slag gaat. Dat geldt in eerste instantie voor uw ramen en buitendeuren. Zijn die momenteel van een basisbeslag en heeft u het gevoel dat u het risico loopt dat er een inbraak bij u plaats zou kunnen vinden?

Vraag dan gewoon deskundig advies en laat een specialist uw woning nalopen op zwakke punten. Soms is het al voldoende de cilinder van een slot te vervangen door een exemplaar dat een beveiliging heeft tegen kerntrekken die overeenkomt met een SKG-beveiliging.

Vraag een inspectie aan

Wilt u meer weten over een keuring van uw nieuw te kopen woning om o.a. de inbraakbeveiliging te analyseren? Wilt u vooraf en vrijblijvend informatie wat wij voor u op dit gebied en andere zaken kunnen betekenen? Bel gerust, onze medewerkers staan u graag te woord. Natuurlijk kunt u ook meteen online een bouwtechnische keuring aanvragen.

2020-01-24T15:57:48+01:00