Wonen in een grote stad of net daarbuiten?

Voor sommigen is het de ultieme droom om te wonen in een grote stad. Anderen zoeken liever een rustigere omgeving op. Ontdek de pro’s en contra’s om te wonen in een grote stad of net daarbuiten.

De grote stad: een walhalla aan faciliteiten

Liefhebbers van cultuur en uitgaan zullen sneller voor een grote stad kiezen. Hier is immers het beste cultuur- en horeca-aanbod. Ook zijn in de grote steden de meeste medische voorzieningen en onderwijsinstellingen gevestigd. Bovendien is de werkgelegenheid er het hoogste. Vindt u het belangrijk om al deze zaken dichtbij huis te hebben? Dan is een woning in de grote stad waarschijnlijk de juiste plek voor u.

Lagere huizenprijzen in buitengebieden

De gunstige prijsontwikkeling op de huizenmarkt is voor veel inwoners van een grote stad een reden om weg te trekken. Doordat veel huizen onder water komen te staan, pakken huizenbezitters de winst. Om vervolgens een grotere en mooiere woning aan te schaffen in een kleinere plaats waar de huizenprijzen lager liggen. Voor nieuwkomers op de huizenmarkt zijn de hogere huizenprijzen de oorzaak dat zij liever hun eerste woning buiten de stad zoeken. Zeker als ze de kwaliteit van hun nieuwe huis vooropstellen in plaats van veel faciliteiten in de buurt.

Meer rust en ruimte buiten de stadsgrenzen

Het leven in een grote stad is dynamisch en stressvol. Het drukke verkeer, geluidsoverlast van horecagelegenheden en de hogere criminaliteit kunnen redenen zijn om te vertrekken naar een rustiger oord. Een gemeente net buiten een grote stad biedt vaak meer ruimte en natuur. Ook zijn huizen daar betaalbaarder waardoor u voor een veiligere buurt, grotere tuin en ruimer huis kunt kiezen.

Bouwtechnische inspectie

Welke reden u ook heeft om de locatie van uw nieuwe huis in een grote stad of rustigere omgeving te kiezen, het is altijd aan te raden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Zo weet u vooraf de bouwkundige staat van uw nieuwe woning en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Wanneer u hier meer informatie over wilt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

2020-12-21T21:40:11+01:00