Grote verbouwing financieren: 4 mogelijkheden!

Van plan om een woning te gaan kopen waar nog aan geklust moet worden of wilt u uw huidige woning gaan verbouwen? Natuurlijk weet u als geen ander dat daar geld voor nodig is. Maar hoe krijgt u dat rond en welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? Als u een verbouwing van uw huis moet financieren, dan zijn daarvoor een aantal mogelijkheden. Wij zetten ze graag voor u op een rij om meer duidelijkheid hierover te verschaffen.

1. Doorlopend krediet

Dit is de duurste optie van de vier, maar het is wel een mogelijkheid waarbij u relatief veel vrijheid heeft in het bedrag dat u kunt opnemen en aflossen. Deze manier is het meest geschikt als u een paar kleine verbouwingen wilt doen waarvan u nog niet weet hoeveel die gaan kosten.

2. Persoonlijke lening

Weet u hoeveel dat de verbouwing gaat kosten en heeft u niet de mogelijkheid om hypothecair te financieren, dan is een persoonlijke lening vaak een oplossing. Neem goed kennis van de voorwaarden en kosten en bedenk dat shoppen kan lonen. Voor deze lening geldt wel een minimum- en een maximumbedrag. Win hierover van tevoren informatie in. Bovendien is het goed om vooraf duidelijkheid te verkrijgen over de geldende rentes en de looptijd ervan te bepalen.

3. Tweede hypotheek

Veel financiële instellingen verstrekken naast een eerste hypotheek vaak ook een tweede, indien ze vertrouwen hebben in uw financiële situatie en het onderpand. Een tweede hypotheek is duurder dan een eerste hypotheek, maar voordeliger dan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

4. Verhoging hypotheek

Indien uw hypotheek lager is dan de mogelijke financiering op uw woning, is het in principe mogelijk om een verbouwing te betalen met een verhoging van uw hypotheek. De verbouwing zal dan wel moeten bijdragen aan een waardeverhoging van het pand. Deze manier van financieren is over het algemeen het meest voordelig.

Bouwtechnische keuring

Voor u overgaat tot de aanschaf van een woning, is het gebruikelijk om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Deze kunt u eenvoudig bij ons aanvragen. Zo weet u precies wat de staat van het huis is en waar eventueel onderhoud nog noodzakelijk is. Neem gerust contact met ons op!
2020-01-24T18:07:24+01:00