Let op bij aanschaffen van zonnepanelen voor een beter energielabel

Zonnepanelen zorgen direct voor aantrekkelijke voordelen voor u als woningbezitter. Zeker in deze tijd, waarin we te maken hebben met zeer hoge energieprijzen, kunnen zonnepanelen sneller worden terugverdiend. Het is de investering meer dan waard, maar het is wel belangrijk om goed te kijken naar wat voor zonnepanelen u aanschaft. Dit geldt zeker wanneer het uw doel is om een beter energielabel te verkrijgen voor uw woning. Het is namelijk zo dat niet alle zonnepanelen hetzelfde zijn.

Verschillen in zonnepanelen voor uw woning

Wanneer we het hebben over zonnepanelen, dan hebben we het over panelen die gebruik maken van de zon voor het opwekken van energie. Toch betekent dit niet dat alle zonnepanelen hetzelfde zijn. Sommige zonnepanelen zijn beter dan anderen in de basis, maar het is uiteraard ook zo dat het belangrijk is dat de zonnepanelen goed bij uw woning passen. Een belangrijk verschil tussen de diverse zonnepanelen is het vermogen, dat aangeeft wat de maximale hoeveelheid stroom is dat een paneel onder de beste omstandigheden kan leveren. Dit vermogen wordt in Wp, ook wel Wattpiek, aangegeven. Bij het kiezen van de beste zonnepanelen voor uw specifieke dak let u onder meer op eventuele obstakels, schaduwvorming, hellingsgraad en de ligging van het dak.

U wilt de best mogelijke optie voor uw woning

Het is belangrijk om u goed te laten informeren over de mogelijkheden voor de aanschaf van zonnepanelen. Heeft u bijvoorbeeld een kleiner dak? Dan moet er worden gezorgd voor de beste mogelijke energieopbrengst berekend in beschikbare vierkante meters. Heeft u een groot dak? Dan is een groot mono-paneel vaak een goede optie. Het vermogen is enorm en er is minder sprake van ruimteverlies door het ontbreken van randen. Bij een groter dak is een enkel paneel dus vaak de beste oplossing om zo veel mogelijk eigen energie op te wekken.

Wat kunt u besparen met zonnepanelen?

Door zonnepanelen aan te schaffen gaat u uiteraard besparen op de energierekening. Hoeveel u daadwerkelijk kunt besparen is onder meer afhankelijk van het soort panelen dat u kiest. Tegenwoordig zijn er aardig wat verschillende varianten. Wilt u een beter energielabel voor uw woning? Dan is het natuurlijk altijd verstandig om te kiezen voor het hoogste rendement dat mogelijk is op uw dak. De kostenbesparing kan oplopen tot wel 900 euro per jaar bij een optimaal effectief zonnepanelensysteem.

Zonnepanelen en het energielabel

Hoe duurzamer uw woning is, hoe beter het energielabel dat aan uw woning gekoppeld kan worden. Een gemiddeld zonnepanelensysteem kost rond de 5.000 euro. Zorgt deze investering ervoor dat het energielabel van uw woning positiever wordt? Dan betekent dit dat uw woningwaarde omhoog gaat. De woningwaarde stijgt gemiddeld met 10.000 euro. Zeker ook met het oog daarop is het aanschaffen van zonnepanelen zeer interessant. Heeft u al zonnepanelen aangeschaft en wilt u een nieuw energielabel voor uw woning? Dan kunt u bij ons het energielabel aanvragen.

2022-11-02T08:25:04+01:00