Wat kost een bouwtechnische keuring?

  • bouwtekening

Wat kost een bouwtechnische keuring?

Wanneer u bezig bent met uw zoektocht naar een huis, heeft u wellicht gehoord van bouwkundige of bouwtechnische keuring. In dit artikel lichten we graag nog even toe waarom zo’n keuring u veel kan besparen, maar ook welke kosten een bouwkundige keuring met zich meebrengt.

Waarom een bouwkundige keuring?

Wanneer u een huis wilt kopen kunt u, voordat de koop definitief is, een bouwtechnische keuring uit laten voeren. De woning wordt dan van top tot teen nagekeken voor eventuele beperkingen of beschadigingen. Vervolgens wordt er een rapport opgesteld waarin deze beschadigingen verwerkt zijn met daarbij de verwachte reparatiekosten. Met een bouwkundig rapport weet u dus waar u aan toe bent voordat u een huis koopt. Ook kan het rapport gebruikt worden met de onderhandelingen. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Kosten bouwkundige keuring

De bouwkundige keuring kosten kunnen verschillen per woning maar zijn voor veel woningen hetzelfde. De prijs is gebaseerd op de grootte van de woning. Bij Homekeur betaald u €389.00,- euro voor woningen met een woonoppervlakte tot 375 m² (inhoud 1000 m3). Bij woningen groter dan 375 m² volgt er een toeslag van €0,65 euro per 1 m². Deze genoemde prijzen zijn inclusief btw en gelden door heel Nederland, met uitzondering op de waddeneilanden. Hier wordt standaard een meerprijs van €150,- euro gerekend.

Wat levert de inspectie op?

Hoe betalen de kosten van een bouwkundig onderzoek zich terug? Een bouwkundige keuring kunt u zien als een investering, eentje die mogelijk veel geld kan besparen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Dit rapport kan u helpen in de aankoop van een nieuwe woning. Niet alleen in de overweging of de woning wel of niet interessant is, maar ook om een totaalbeeld te krijgen van wat u te wachten staat. Komt er bijvoorbeeld uit dat de fundering vernieuwd moet worden, dan kunt u deze informatie wellicht in uw voordeel gebruiken tijdens de onderhandelingen. Ook kunt u deze informatie gebruiken om te zorgen dat uw berekening in de totale kosten actueel en accuraat is. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Wilt u een bouwkundige keuring uit laten voeren? Maak dan direct een afspraak bij Homekeur.

2023-07-28T14:13:04+01:00