Kwaliteit fundering van grote invloed op woningwaarde

De kwaliteit van de fundering is niet altijd te zien aan de buitenkant van een woning. Het is zelfs zo dat een woning eruit kan zien alsof deze in perfecte staat verkeert, terwijl de fundering flink te wensen overlaat. Een slechte fundering zorgt uiteindelijk altijd voor problemen, met hoge kosten tot gevolg.

Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren krijgt u duidelijkheid over de staat van de woning én de fundering. Zo weet u precies waar u aan toe bent wanneer u de woning koopt. Homekeur voert deze bouwtechnische keuring graag voor u uit.

Waarom is een bouwkundige keuring zo belangrijk?

Wanneer u een woning wilt kopen, dan wilt u zeker zijn dat de woning in de staat verkeert die u verwacht. Helaas kan niet alles zomaar gezien worden tijdens een bezichtiging. Scheuren in de wanden of vochtplekken in de plafonds zijn duidelijke aanwijzingen, maar niet alle problemen tonen zich zo duidelijk. Problemen met de fundering zijn bijvoorbeeld veel lastiger op te merken tijdens een bezichtiging. Wanneer u een bouwkundige keuring uit laat voeren door Homekeur, dan ontvangt u van ons een bouwkundig rapport, inclusief al onze bevindingen en adviezen. Zijn er problemen met de woning? Dan bieden wij u duidelijkheid, ook over de eventuele kosten om de problemen te verhelpen. U weet precies wat u koopt en waar u rekening mee moet houden.

Veel problemen met de fundering bij Nederlandse woningen

Van veel woningen in ons land is helemaal niets bekend over de kwaliteit van de fundering en dat is zorgelijk. Van elke 200 woningen is van slechts 5 woningen wél bekend hoe het gesteld is met de fundering. In ons land zijn relatief veel huizen te vinden die gebouwd zijn vóór het jaar 1970 en vooral van deze woningen is bekend dat de staat van de fundering meestal niet optimaal is. Naar verwachting zijn er in Nederland meer dan een miljoen woningen van vóór dit bouwjaar te vinden die nu al funderingsproblemen hebben óf deze op relatief korte termijn gaan krijgen. Een slechte fundering kan leiden tot verzakkingen van de woning en moet daarom altijd worden aangepakt.

De kosten voor het herstellen van de fundering

Een groot deel van de kopers is zich niet bewust van de mogelijkheid dat de fundering slecht kan zijn. Toch is het risico zeker aanwezig dat de fundering niet van optimale kwaliteit is, met alle gevolgen van dien. Moet u de fundering laten herstellen? Dan ligt het te investeren bedrag al snel tussen de 50.000 en 100.000 euro. De kwaliteit van de fundering heeft een aanzienlijke invloed op de woningwaarde. Is de fundering van een woning net hersteld, en dus van goede kwaliteit? Dan valt de verkoopprijs gemiddeld 2 procent hoger uit. Zijn er funderingsproblemen en worden deze bij de verkoop van de woning bekend gemaakt door de koper? Dan valt de verkoopprijs gemiddeld 12 procent lager uit.

Neem geen risico’s met betrekking tot fundering

Als problemen met de fundering aan het licht komen voordat de woning wordt aangekocht, dan heeft dit een effect op de verkoopprijs. Deze valt dan gemiddeld 12 procent lager uit, wat in de meeste gevallen overeen komt met de kosten die u moet investeren om de fundering te laten herstellen. Neem daarom geen risico’s en laat een bouwtechnische keuring uitvoeren door Homekeur. Wij bieden u duidelijkheid, zodat u onverwachte hoge kosten kunt voorkomen. Maak direct een afspraak of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies.

2023-08-08T14:08:05+01:00