De 5 voordelen van een dakkapel

Misschien heeft u al eens nagedacht over een dakkapel, maar bent u er nog niet helemaal uit of dit voor uw woning een goede optie is. Uiteraard zijn er diverse overwegingen op dit punt. Maar het is zeker dat een dakkapel veel voordelen biedt. We hebben er 5 voor u hieronder op een rijtje gezet.

1. Extra ruimte op uw zolder

Een zolderruimte heeft door het schuine dak niet zoveel nut als werk- of slaapruimte en dat is zonde van de plaats. Met een dakkapel lost u dit probleem gemakkelijk op en zorgt u dat de zolderruimte plotseling geschikt is voor meer dan een rommelige opslagruimte. Zo kunt u uw zolder een heel andere functie geven.

2. Meer licht op zolder

Een zolder is nu eenmaal vaak een donker hol. Dat is met kunstlicht nauwelijks op te lossen. Bovendien voelt het ontbreken van ramen in een ruimte ook benauwend. Een dakkapel zorgt voor natuurlijk licht en laat de ruimte meteen groter aanvoelen.

3. De waarde van uw woning stijgt met een dakkapel

De investering in een dakkapel betaalt zich vaak al volledig terug door een waardestijging van uw woning. De dakkapel verhoogt niet alleen de inhoud van uw huis, maar zorgt ook voor meer vierkante meters die zinvol benut kunnen worden. Bij een eventuele verkoop van de woning zal dit zeker een pre zijn. Om een juiste waarde van uw woning te bepalen is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de technische staat van uw woning. Middels een bouwkundig rapport kunt u erachter komen wat de bouwtechnische staat van uw woning is. Tijdens een bouwkundige keuring worden allerlei onderdelen van uw woning gecontroleerd en dit wordt omschreven in het bouwkundige rapport.

4. Een dakkapel heeft weinig onderhoud nodig

Er zijn diverse soorten dakkapellen verkrijgbaar. Kiest u voor kunststof, dan is dit vrijwel onderhoudsvrij. Maar ook een moderne houten variant is zo gemaakt dat het onderhoud nadien minimaal is. U heeft dus weinig werk aan een dakkapel.

5. Een dakkapel geeft extra uitzicht

Een dakkapel maakt de zolder tot een aangename ruimte om te verblijven, omdat het uitzicht op die hoogte natuurlijk altijd goed is. Een mooie werkkamer voor u of een leuke slaapkamer voor de kids.

Wat is de staat van mijn dakkapel?

Heeft dit artikel u geholpen om een beslissing te nemen over een dakkapel? Uiteraard willen wij u ook graag van dienst zijn als het aankomt op bouwtechnische keuringen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen en vraag een inspectie aan.

2020-12-21T21:31:30+01:00