Stappenplan: Zo schildert u een plafond

Een plafond schilderen hoeft niet moeilijk te zijn. Ook niet als u geen professional bent. U heeft ook meteen weer eer van uw werk, omdat een strak plafond de kamer er meteen weer beter doet uitzien. Ga maar eens bij uzelf na wat een slordig uitziend plafond voor een indruk op u maakt. Hoe pakt u het schilderen van het plafond nu op een goede manier aan?

1. Voorbereiding

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar het is de eerste stap op weg naar een goed en snel afgeronde klus. Als u een plafond wil verven, moet u zorgen dat er voldoende ruimte om u heen is om dat te kunnen doen. Zorg dat alles verwijderd is waar u last van zou kunnen hebben zoals lampen, gordijnen, etc. Zorg er ook voor dat u voldoende verf en rollers gekocht heeft, zodat u in één keer door kunt gaan met verven en niet tussendoor naar de winkel hoeft om nieuwe spullen te halen.

2. Plak de muren goed af

Voor een strak resultaat mogen de muren niet geraakt worden. Neem dan ook de tijd om die goed af te plakken. Een goede kwaliteit tape voorkomt problemen bij het verwijderen. Als de afscheiding tussen muur en plafond niet mooi recht is, plak de tape dan enkele millimeters lager onder de scheiding. Dat geeft het beste resultaat.

3. De beste manier om het plafond te verven

Om het plafond in uw huis het op de beste manier te verven, hebben we een stappenplan voor u opgesteld. Ga als volgt te werk:

  1. Breng een grondlaag aan.
  2.  Verdeel het plafond in denkbeeldige stukken van ongeveer 1 m2.
  3. Zet eerst de randen af met een ronde kwast.
  4. Werk de eerste vierkante meter af met een roller.
  5. Ga steeds verder met de volgende meter, hierbij overlapt u het vorige vlak met één rolbreedte.

Let op dat u altijd rolbewegingen maakt in de richting van de lichtval.

4. Nog wat tips voor het beste resultaat

Naast bovenstaand stappenplan, hebben we nog een aantal praktische tips in kaart gebracht die zorgen voor optimaal resultaat.

  • Ga aan het werk bij een temperatuur van rond de 15 graden Celsius.
  • Schilder alleen bij daglicht.
  • Verf van de lichtbron af, dus de ramen.
  • Doe genoeg verf op de roller om strepen te voorkomen en werk het het plafond in één keer af.
  • Verwijder de tape direct als u klaar bent.

Plafond controleren

Misschien denkt u eraan om binnenkort te gaan verhuizen en heeft u al een huis op het oog. Het is slim om de bouwkundige keuring uit te voeren om de staat van het huis in kaart te brengen. Op deze manier komt u na de aankoop niet voor onverwachte verrassingen te staan. Laat bijvoorbeeld het plafond op eventuele vocht- en lekkageplekken controleren. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

2020-12-21T21:31:53+01:00