6 Slimme manieren om uw woning te beveiligen

Een belangrijk aspect van een (nieuwe) woning is de inbraakveiligheid. Deels kunt u zelf veiligheid creëren door uw huis altijd goed af te sluiten, een alarm of een veiligheidscamera. Het andere deel heeft te maken met bijvoorbeeld de ramen, deuren en sloten van het huis. Zijn deze nog in goede staat? Met een bouwtechnische keuring kunt u alvast het nodige inzicht krijgen wat betreft de inbraakveiligheid.

1. Sluit uw huis altijd af

Ook, en misschien juist als u ‘snel even weg’ bent van huis, grijpen inbrekers hun kans als er iets niet goed afgesloten is. Een inbreker zal dat ene raam dat niet goed afgesloten is, al snel signaleren. Sluit uw huis daarom altijd zorgvuldig af, zelfs bij het kleinste blokje om.

Let er ook op dat er geen containers dicht bij uw huis staan. Sommige inbrekers gebruiken deze om vanaf buiten een bovenverdieping te bereiken.

2. Een alarm installeren

Een alarm in uw woning kan twee functies hebben: enerzijds het afschrikken van de inbreker, en anderzijds het (als u dit wenst) meteen inschakelen van de politie. Vaak is dat laatste niet eens nodig: door het geluid en het licht van het alarm schrikt een inbreker vaak al voldoende.

3. Goedgekeurd SKG hang- en sluitwerk

Goed werkend hang – en sluitwerk is essentieel om inbrekers buiten te houden. Dit betreft bijvoorbeeld de sloten met kernstrekbeveiliging, waarbij het voor inbrekers niet mogelijk is om een cilinder uit een slot te trekken. Een keurmerk op het gebied van sloten is het Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurmerk (SKG).

Een SKG 2-sterrenslot is zelfstandig inbraakwerend en een SKG 3-sterrenslot is zwaar inbraakwerend. Door de sloten van uw (toekomstige) woning te controleren op het SKG keurmerk, weet u goed waar u qua veiligheid nog wat te winnen heeft.

4. Dievenklauwen

Dievenklauwen zijn een toevoeging aan goed hang – en sluitwerk. Deze vorm van inbraakbeveiliging wordt vaak in deuren gemonteerd. Het is een cilinder die bij het sluiten van de deur in een buis schuift. Deze beveiliging voorkomt dat dieven een deur of raam via de scharnieren kan openen.

5. Een tijdschakelaar voor de verlichting in huis

Een tijdschakelaar is met name handig als u een avond weg, of op vakantie bent. Door de tijdschakelaar in te stellen, springt de verlichting op een bepaald tijdstip in uw huis aan. Naast dat het lijkt alsof er iemand thuis is, houden inbrekers überhaupt niet van verlichting.

6. Beveiligingscamera’s in uw woning

Op het gebied van camerabeveiliging is er steeds meer mogelijk. Ook in de woningen van particulieren. Een beveiligingscamera wordt steeds betaalbaarder en verschaft inzicht over wat er gebeurd in uw woning. Daarbij schrikt een camera inbrekers altijd af!

Een bouwtechnische keuring biedt duidelijkheid

Met name de staat van de ramen en deuren is belangrijk als het gaat om het buiten houden van inbrekers. Na een gedegen bouwtechnische keuring van Homekeur ontvangt u een bouwkundig rapport waarin duidelijk wordt wat de staat is van het hang – en sluitwerk van uw huis, wat u eventueel aan renovatie kan doen en wat de kosten zullen zijn. Neem gerust eens contact met ons op.

2020-01-24T15:14:03+01:00