Steeds meer Plexiglas elementen in badkamer

Is uw badkamer toe aan een opfrisbeurt of wilt u er een eigentijdse uitstraling aan geven? Dan is plexiglas een prima idee. Het materiaal is verrassend, heel anders dan tegels, en geschikt voor kleine en grote ruimtes. Kies ook voor een moderne strakke look met plexiglas.

Voordelen van plexiglas

Als uw badkamer gerenoveerd wordt kan dat een waardevermeerdering van uw huis betekenen. De badkamer is een belangrijke ruimte waar u iedere dag tijd doorbrengt. Kies daarom met zorg de juiste materialen en creëer een prettige sfeer. Plexiglas wordt ook wel acrylraat, acrylglas of perspex genoemd. Het is een heldere, licht doorlatende kunststof. Het materiaal is tijdloos en sterk en kan op elke maat geleverd worden. Vergeleken met glas is plexiglas lichter van gewicht en eenvoudiger te bewerken. Het is bovendien veilig, eenvoudig te onderhouden en het gaat lang mee. Een ander voordeel is dat plexiglas in vele kleuren leverbaar is, dus het past bij elke badkamerinrichting.

Hygiëne en rust

Een badkamer moet eigenlijk een oase van rust zijn, een plek om te ontspannen. Met het toepassen van plexiglas is het mogelijk strakke wanden neer te zetten die één geheel zijn. Geen tegels met voegen die vuil vasthouden, maar een naadloos glad oppervlak dat met weinig inspanning ook hygiënisch schoon blijft. Met een speciale coating is plexiglas bovendien krasbestendig te maken.

Voorkom breekwerk en kies voor een persoonlijke stijl

Oude tegels wegbreken is niet nodig als u uw badkamer renoveert met plexiglas panelen. Formaten tot twee bij drie meter bieden u de mogelijkheid een hele wand op maat te laten bedekken. Plexiglas kan worden verwerkt in combinatie met een profielsysteem of direct op de oude tegels worden gelijmd. Met een print van hout of steen op plexiglas kunt u uw badkamer echt bijzonder maken. Nog persoonlijker is de toepassing van eigen fotomateriaal. Met plexiglas zijn de mogelijkheden eindeloos.

Meer weten?

Hebt u interesse in een bouwtechnische keuring voordat u een dure badkamer-renovatie start? Of wilt u een onderhoudsplanning van uw woning? Dan kunt u contact opnemen met Homekeur om een gratis offerte aan te vragen

2020-01-24T14:01:23+01:00