Kitwerk badkamer is vaak verouderd

Op het eerste gezicht lijkt alles prima in orde. Het huis wat u wilt kopen ziet er netjes uit en zelfs de badkamer en de keuken is helemaal naar uw zin. Toch is hier enige voorzichtigheid geboden. Ook al is de badkamer of keuken helemaal uw smaak, het is belangrijk om te controleren of het kitwerk in de natte ruimtes ook daadwerkelijk aan de eisen voldoet.

Het belang van goed kitwerk

Het kitwerk in de natte ruimtes is er niet alleen om de boel mooi af te werken, het voorkomt ook schimmel en lekkages. Zeker in een badkamer staat het kitwerk dagelijks bloot aan zeer veel water, kalk en zeepresten en dat is een behoorlijke aanslag op het kitwerk. Eigenlijk moet het kitwerk regelmatig vervangen worden en wie zegt dat dit inderdaad in dit huis is gedaan?

Gevolgen slecht kitwerk

Slecht of lekkend kitwerk heeft vaak grote gevolgen en kan ook hoge kosten met zich mee brengen. Daarom is een deskundige bouwtechnische keuring vooraf geen overbodige luxe. Verzekeraars dekken niet de gevolgen van lekkages als er achterstallig onderhoud in het kitwerk blijkt te zijn.

Daarnaast is degelijk kitwerk noodzakelijk voor de hygiëne in uw natte ruimte en voorkomt u gezondheidsproblemen die door schimmels kunnen ontstaan.

Deskundige check een vereiste

Het kan ook zijn dat het kitwerk op het moment van de bezichtiging wel in orde is, maar dat dit geruime tijd niet het geval is geweest. Het voorgaande verouderde kitwerk kan dan inmiddels een flinke schade hebben aangebracht die voor u niet zichtbaar is.

Waar kunt u extra kosten verwachten?

Genoeg redenen dus om een bouwkundige inspectie uit te laten voeren. Deskundigen kunnen het huidige kitwerk controleren, maar ook het resultaat zien van het onderhoud van de afgelopen jaren. Met een bouwtechnische keuring kunt u exact zien wat de beoordeling is van de verschillende punten van uw eventueel toekomstige huis, zo weet u precies waar u eventueel nog extra kosten kunt verwachten. Neem geen risico en vraag ook een bouwkundige inspectie aan, informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

2020-12-16T21:38:09+01:00