Huis kopen met een aanbouw; let op deze punten!

U wilt een huis kopen met een grote aanbouw. Dan is het natuurlijk altijd verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Een aanbouw kan veel gebreken vertonen die u mogelijk op het eerste oog niet ziet. Helaas zijn het deze gebreken die wel voor een hoge kostenpost kunnen zorgen waar u geen rekening mee had gehouden. Homekeur geeft u graag inzicht in belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een huis met aanbouw. Uiteraard zijn dit punten die wij tijdens een bouwtechnische keuring ook inspecteren.

1. Is er sprake van verzakking?

Het komt vaker voor dat een aanbouw begint te verzakken ten opzichte van de woning. Er wordt wel eens gedacht dat het verzakken van de aanbouw eigenlijk alleen voorkomt bij aanbouwen die al wat ouder zijn. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Ook een relatief nieuwe aanbouw kan om meerdere redenen gaan verzakken ten opzichte van de woning. Dit zorgt altijd voor problemen. Het is dus belangrijk om goed te kijken of er sprake is van verzakking ten opzichte van de woning.

2. Hoe is het gesteld met de staat van het dak?

Natuurlijk is het belangrijk om het dak van de aanbouw te inspecteren. Om wat voor dak gaat het? Hoe is het gesteld met de kwaliteit? Is alles wel op de juiste manier gerealiseerd en op welke levensduur kunt u nog rekenen? Dit zijn zaken waarover u duidelijkheid wilt. Als wij het dak van de aanbouw tijdens een bouwtechnische keuring inspecteren, dan vindt u alle informatie over de staat van het dak in het bouwkundig rapport dat u van ons krijgt.

3. Hoe is de aanbouw afgewerkt?

De afwerking van de aanbouw hoort in orde te zijn. Kleine mankementen kunnen relatief eenvoudig en snel uitgroeien tot grotere problemen, zeker als de omstandigheden daar juist voor zijn. Een optimale afwerking is noodzakelijk om de goede kwaliteit van de aanbouw voor lange tijd te waarborgen. Uiteraard controleert Homekeur de afwerking van de aanbouw op alle belangrijke punten

4. Is er sprake van doorhangen van de constructie?

Het doorhangen van de constructie is een groot probleem. Wanneer de constructie niet professioneel is uitgevoerd, dan kan er relatief snel al sprake zijn van doorhangen. Dit probleem kan verholpen worden, door middel van aanpassing van de constructie, maar dit dient wel tijdig gedaan te worden. Is het probleem al te groot? Dan is vervanging vaak nog de enige oplossing en dit brengt veel hogere kosten met zich mee. Let daarom altijd goed op het eventueel doorhangen van de constructie.

5. Hoe is het gesteld met de sluiting van hang- en sluitwerk?

Hang- en sluitwerk van de woning zelf is in de meeste gevallen goedgekeurd, waarmee het voldoet aan de actuele eisen. Dit geldt echter niet altijd voor hang- en sluitwerk van de aanbouw. Woningeigenaren kunnen juist op deze zaken besparen, wat uiteraard niet verstandig is, maar wat in de praktijk wel vaker voorkomt. Voor uw eigen veiligheid is het daarom goed om het hang- en sluitwerk altijd goed te controleren.

6. Is de fundering in goede staat?

Als de fundering niet in orde is, dan is het een kwestie van tijd voor er problemen ontstaan. Problemen met de fundering zijn niet altijd direct zichtbaar. Ook hierom is het aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren, waarbij ook de fundering wordt geïnspecteerd. Zo heeft u zekerheid over de staat van de fundering.

Wij voeren de bouwkundige keuring graag voor u uit

Heeft u interesse in het aankopen van een woning met aanbouw? Dan is het altijd aan te raden om zowel de woning zelf als de aanbouw te laten onderwerpen aan een bouwtechnische keuring. U heeft dan zekerheid over de staat van het huis en de aanbouw, waarbij u ook een duidelijk beeld krijgt van kosten die u te wachten staan. Homekeur voert de bouwtechnische keuring graag voor u uit. U kunt direct online een afspraak bij ons maken. Natuurlijk kunt u ook eerst contact met ons opnemen voor meer informatie en advies.

2022-06-27T11:07:00+01:00