Gevel verraad veel over bouwkundige staat

Wist u dat u aan de gevel van een huis al veel kan afleiden wat de bouwkundige staat is van een woning? Is de gevel is een goede staat, dan zien wij dit ook vaak terug in de rest van de woning. Tijdens een bouwkundige keuring beginnen onze inspecteurs altijd met een visuele inspectie van de gevel en noteren hun bevinden in onze eigen app. We pakken graag de ladder erbij om de goot en het dak nader te inspecteren.

Gevel van een woning

Als er sprake is van een verzakking door funderingsproblemen, dan zijn er altijd wel scheuren in het metselwerk te zien. Scheurvormen hoeven niet altijd als een probleem gezien te worden. De conditie van de woning is namelijk vaak gerelateerd aan het bouwjaar. Verder letten we tijdens een inspectie op verschillende zaken, zoals o.a:

  • Wat is de staat van de goot?
  • Zijn de dakpannen heel of gebroken?
  • Is er sprake van houtrot in de kozijnen?

Als we bijvoorbeeld aan de buitenkant van de woning opmerken dat er wat houtrot aanwezig is in de kozijnen, zal hier in het vervolg van de inspectie goed op gelet worden.

Inspectie van de gevel

Bent u benieuwd hoe wij beginnen met een bouwkundige keuring? Bekijk dan onderstaande video. Onze inspecteur Chris neemt u mee bij het inspecteren van de gevel bij een huis in Leiden.

Bouwkundige keuring aanvragen

Woont u in Leiden of in een andere plaats in Nederland en wilt u een bouwkundige keuring aanvragen? Vraag deze dan aan via onze website en wij gaan voor u binnen enkele dagen aan de slag!

2021-01-07T16:16:36+01:00