Geld besparen door garage na te lopen

Het hebben van een garage is voor veel mensen een droom die uitkomt. De garage biedt niet alleen een mooie plaats aan auto’s en andere voertuigen, waardoor deze langer meegaan, maar er ontstaat ook veel extra opbergruimte. Een garage lijkt dan ook enkel voordelen te bieden, maar er kan zeker ook een nadeel aanzitten. We hebben het dan over energieverlies en dit merkt u in negatieve zin op de energierekening. U kunt geld besparen door de garage na te lopen op energieverlies. Uiteraard leert u meer over de staat van zowel de woning als de garage wanneer u een bouwtechnische keuring uit laat voeren. Wilt u eerst zelf de garage checken op energieverlies? Besteed dan aandacht aan de volgende 5 punten.

1. Isolatie van de garagepoort

Wanneer de garagepoort relatief nieuw is, dan is de kans goed aanwezig dat deze al is geïsoleerd. Toch, een groot deel van de Nederlandse garages bij woningen is nog voorzien van een niet geïsoleerde garagepoort. Hierdoor gaat veel energie verloren. U kunt de garagepoort vervangen door een geïsoleerd exemplaar, maar vaak is het voordeliger om de bestaande poort zelf te isoleren.

2. Barsten in de garagewanden

Een probleem dat we in de praktijk met regelmaat tegenkomen is de aanwezigheid van beschadigingen in garagewanden. Het gaat dan vaak om barsten en scheuren die ervoor zorgen dat de warmte aan de ruimte kan ontsnappen. Gaat het om een spouwmuur? Dan is het goed om deze te voorzien van een goed isolerend materiaal. Is het geen spouwmuur? Vul dan alle beschadigingen op, zodat er geen warmte meer kan ontsnappen.

3. Gebruik van garageverlichting

Het spreekt voor zich dat u wilt genieten van goede verlichting in de garage. Een garage wordt erg donker in de avonden en nachten wanneer er geen goede verlichting aanwezig is. In de praktijk zien we dat veel garages nog worden verlicht met gloeilampen of ouderwetse Tl-buizen. Dit merkt u zeker op de energierekening, want deze vormen van verlichting zijn niet erg energiezuinig. Het is beter om de garageverlichting te realiseren met spaarlampen. Dit ziet u gegarandeerd terug op de energierekening.

4. Energieverlies door garageramen

Niet alle garages zijn voorzien van ramen, maar een groot deel van de garages met ramen is voorzien van enkele beglazing. Hierdoor gaat veel energie verloren. Ook zien we vaak dat er kiertjes naast de garageramen zijn ontstaan en ook hier kan warmte makkelijk ontsnappen. Vul de kiertjes opnieuw op of breng een tochtstrip aan om het verlies aan warmte tegen te gaan. Sluit een garageraam niet goed meer? Dan is het verstandig om deze te vervangen of te herstellen wanneer dit mogelijk is.

5. Problemen met de garagedeur

Garagedeuren zijn niet altijd meer van de beste kwaliteit. Hier kunnen we dezelfde problemen tegenkomen die we ook zien bij de garageramen, zoals het ontstaan van kieren. Vul de kieren op of plaats een tochtstrip. Is de deur tussen de garage en de woning niet geïsoleerd? Dan is het verstandig om te zorgen voor goede isolatie.

Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren

Wanneer u een woning met garage wilt kopen, dan is het aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. U verkrijgt dan een compleet overzicht van de staat waarin zowel de woning als de garage verkeert. Dit betekent dat u goed inzicht heeft in onderhoudskosten waar u mogelijk al op korte termijn mee te maken krijgt. Homekeur voert de bouwtechnische keuring graag voor u uit. Heeft u interesse in een afspraak of wilt u meer informatie en advies? Neem dan gerust contact met ons op.

2021-01-07T16:14:46+01:00