Afvoeren controleren: 5 aandachtspunten

Een verstopte afvoer is een vervelend iets. Het levert vaak allerlei problemen op waar u liever niet mee te maken wilt krijgen. Het is daarom een belangrijk aandachtspunt als u besluit een huis te kopen. U wilt geen kat in de zak, dus is het belangrijk dat u weet hoe u moet handelen als u hiermee te maken krijgt. Daarom behandelen we 5 aandachtspunten inzake het controleren van afvoeren bij een eventuele aankoop van een nieuwe woning.

1. Verstopte toiletafvoer

Een verstopte toiletafvoer doet zich voor als er producten in het toilet terechtkomen die er niet horen. Denk bijvoorbeeld aan toiletblokjes, maandverband, teveel toiletpapier of etensresten uit de pan. Bij de drogist is er vaak tegen een klein prijsje vloeibare gel te halen om een verstopping te verhelpen. Het gebruik van een ontstopper kan eveneens helpen.

2. Verstopte keukenafvoer

Naast het toilet doen zich in de keuken ook veel verstoppingen voor. Vaak ontstaat dit door verstoppingen van zeep- en vetresten. Zowel bij handafwas als het gebruik van een vaatwasser kunnen zich verstoppingen voordoen. Maak pannen daarom leeg met keukenrol voordat je ze in de vaatwasser plaatst of afwast.

3. Verstopte badkamerafvoer

Een verstopte doucheafvoer ontstaat hoofdzakelijk vanwege haren, gel en zeep. Maak daarom regelmatig de wasbak schoon. Daarmee zijn veel problemen structureel te voorkomen. Probeer zo min mogelijk ontstoppingsmiddelen te gebruiken.

4. Verstopte wasmachineafvoer

De wasmachine is een apparaat dat verstopt kan raken. Vaak is eenvoudig te achterhalen of de wasmachineslang verstopt zit of dat de afvoer kampt met een verstopping. Dit checkt u door de afvoerslang in een emmer te stoppen en de wasmachine te laten pompen.

5. Verstopte doucheafvoer

Haren en tandpasta zijn vaak de grootste boosdoeners bij een verstopte doucheafvoer. Een grote breinaald biedt uitkomst. Een vloeibare ontstoppingsgel kan ook weleens helpen. Wees echter voorzichtig met een veelvuldig gebruik van ontstoppingsmiddelen. Dit is namelijk niet zo goed voor het milieu.

Inspectie door Homekeur

Vraag bij de aankoop van een woning een bouwkundige keuring aan bij Homekeur. U ontvangt een rapport waarin duidelijk staat omschreven wat de onderhoudstoestand van de woning is en waar onderhoud noodzakelijk is. Maak direct een afspraak en vrijblijvend contact met ons op.

2020-12-21T21:36:32+01:00