Maak je klaar voor de huizenjacht: 5 tips!

Een huis kopen is voor de meeste mensen een emotionele gebeurtenis. Een goede voorbereiding helpt u om uw hoofd koel te houden. Neem daarom voordat de huizenjacht start deze tips in acht.

Locatie is de basis van uw woongenot

Een van de belangrijkste punten is de plek van uw nieuwe woning. De afstand naar het werk en schoolgaande kinderen bepalen voor een groot deel de locatie van een nieuw huis. Kijk dus welke faciliteiten voor u belangrijk zijn. Daarnaast is de buurt vaak een doorslaggevende voorwaarde. Niet alleen voor uw woongenot, maar ook voor de waardebepaling van uw huis. Check dus goed de omgeving voordat u uw nieuwe huis uitkiest.

Maak een gedetailleerd budgetplan

Het is vaak heel verleidelijk om tijdens de huizenjacht voor een zo groot mogelijke woning te gaan. Het geld dat u echter uitgeeft aan de extra vierkante meters kunt u niet besteden aan onderhoud of renovatie. Let ook op het energielabel, zodat u later niet voor te hoge energiekosten komt te staan. Maak dus voor uw huizenjacht een goed budgetplan.

Bedenk wat u nieuwe huis minimaal nodig heeft

Bepaal vooraf aan welke eisen uw huis moet voldoen. Verwacht u in de toekomst uitbreiding van het gezin, heeft u een hond of werkt u aan huis? Dit zijn allemaal zaken die ruimte nodig hebben. Bedenk dus goed hoeveel slaapkamers en toiletten er in uw nieuwe huis moeten zijn en of een tuin gewenst is. Kortom maak een checklist van alle belangrijke punten van uw toekomstige woning.

Neem een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is geen noodzaak bij het kopen van een huis. Toch kan deze een behoorlijke steun zijn. Hij of zij kan u informeren over het koopproces en u advies geven over een potentieel huis. Bovendien kan de aankoopmakelaar u met beide benen op de grond houden, wanneer u zich misschien teveel laat meeslepen. Zorg wel dat u met een betrouwbare aankoopmakelaar in zee gaat door eerst referenties te checken.

Laat uw potentiële woning keuren

Via een bouwtechnische keuring weet u wat u aanschaft. Zo krijgt u achteraf niet onverwachts te maken met gebreken. Vraag daarom voordat u een huis koopt een bouwtechnische inspectie aan of neem contact met ons op.

2020-01-24T18:01:03+01:00