Trap aan vervanging toe: 4 renovatietips!

Als de trap in een huis niet meer optimaal is, kan vervanging behoorlijk in de papieren gaan lopen. Zeker als u net een huis heeft gekocht of op het punt staat er één te kopen, wilt u misschien op zoek naar een goedkoper alternatief. Renoveren is vaak mogelijk. Hieronder 4 tips.

1. Bepaal eerst uw budget

Een trap renoveren is geen goedkope klus. Neem eerst de beslissing hoeveel u kunt of wilt uittrekken voor de klus. Daardoor is het daarna ook vaak makkelijker om verdere keuzes te maken omdat overal een prijskaartje aanhangt. Realiseert u zich bij dit dilemma altijd dat veiligheid vooropstaat. Uiteindelijk zal een duurdere renovatie op de lange termijn wellicht een besparing zijn. Een traprenovatie is iets waar u goed over na moet denken.

2. Kies uw favoriete materiaal

Voor een trap zijn er vele materialen mogelijk. Daardoor kunt u de trap ook aanpassen op uw interieurstijl. Denk bijvoorbeeld aan een volledig houten trap, maar vergeet een uitvoering met vloerbedekking of een traploper niet. Elke versie heeft uiteraard een andere prijs. Hierbij is, zoals hierboven al genoemd, uw budget natuurlijk mede bepalend.

3. Laat een vakman het werk doen

Een trap renoveren is ook voor een handige klusser echt te veel gevraagd. Bij een trap komen eveneens bouwkundige aspecten om die hoek die alleen door een expert kunnen worden ingeschat. Laat het dan ook in één keer goed doen en kies altijd voor een professional. Zo komt u achteraf niet met nog meer problemen te zitten en kunt u echt vertrouwen op uw gerenoveerde trap.

4. Maak een goede planning

Als de renovatie plaats moet vinden, zal dat natuurlijk een hoop overlast geven. Maak een goede keuze voor het tijdstip waarop de werkzaamheden moeten plaatsvinden, zodat u daarop voorbereid bent en eventueel ander onderdak kan zoeken. Bespreek van tevoren goed hoeveel tijd de renovatie in beslag zal nemen en houd rekening met een eventuele uitloop, zodat u altijd overal op voorbereidt bent.

Een inspectie biedt zekerheid

Zet u vraagtekens bij de veiligheid van de trap van uw woning? Dan is het een goed idee om te kijken of renovatie een oplossing is. Vraag nu een bouwtechnische keuring aan!

2020-01-24T18:03:14+01:00