Ventilatieroosters 2020-09-15T08:25:04+01:00

Ventilatieroosters op beglazing/kozijn

In deze woning is geen balansventilatie aanwezig, zowel het afzuigen als het inblazen van lucht verloopt bij balansventilatie mechanisch en gaat meestal door inblaas en afzuigventielen welke in een plafond of wand zijn gemonteerd. Omdat deze vorm van ventilatie en afzuiging niet aanwezig is en de afzuiging op een andere wijze geschiedt, is het belangrijk dat verse lucht middels roosters in de woning kan komen. Meestal zijn dergelijke roosters voorzien boven de beglazing of boven een kozijn in alle verblijfsruimtes. In dit geval zijn bedoelde roosters niet in alle verblijfsruimtes aanwezig, dit zorgt voor een ongezond klimaat in de woning.

  • Verblijfsruimtes zijn bijvoorbeeld de slaapkamers, keuken en woonkamer. Mits deze ruimtes een kozijn hebben welke grenst aan ‘buiten’.
  • In bestaande kozijnen kan beglazing worden vervangen en direct een rooster op de beglazing worden gemonteerd.
  • Eventuele klap, openslaande of draai/kiep ramen kunnen worden vervangen door ‘vast’ glas met rooster op de beglazing gemonteerd.
  • Om de ventilatie in de woning te verbeteren zijn geen kosten begroot.
  • Eventuele aanpassingen worden niet gezien als een gebrek maar als verbetering/investering voor een beter binnenklimaat in de woning.

De ventilatieroosters boven de ramen/kozijnen zijn goed onderhouden en functioneren ook prima. Of deze van voldoende capaciteit zijn is niet berekend.

De ventilatieroosters boven de ramen/kozijnen zijn niet goed onderhouden en functioneren hierdoor niet optimaal. De roosters zijn vervuild en dienen te worden gereinigd, dit kan eventueel door zelfwerkzaamheid. Of de roosters van voldoende capaciteit zijn is niet berekend. Door het matige tot onvoldoende onderhoud functioneren onderdelen niet zoals bedoeld. Wij adviseren om het achterstallig onderhoud conform de voorschriften van de leverancier alsnog uit te voeren.

De ventilatieroosters boven de ramen/kozijnen verkeren in een redelijke conditie, maar functioneren matig en moeizaam. Deze dienen te worden onderhouden en gereinigd. Dit kan eventueel door zelfwerkzaamheid. Lees de hiervoor geplaatste opmerking met betrekking tot het reinigen van deze ventilatie roosters. Voor het onderhouden van de ventilatieroosters kunt u onderhoudsinstructies bij de leverancier of op internet downloaden. Of de roosters van voldoende capaciteit zijn is niet berekend. Door het matige tot onvoldoende onderhoud functioneren onderdelen niet zoals bedoeld. Wij adviseren om het achterstallig onderhoud conform de voorschriften van de leverancier alsnog uit te voeren.

Een aantal ventilatieroosters boven de ramen/kozijnen functioneren geheel niet meer. De ventilatie in de woning is hiermee ontregeld en ongezond. [antwoord] ventilatieroosters dienen te worden vervangen. Het nadeel hiervan is vaak dat de beglazing moet worden verwijderd en teruggeplaatst, schilderwerk zal beschadigen en dergelijke. Laat u adviseren door een deskundige glashandel, wellicht heeft deze voor u nog interessante mogelijkheden. Of de huidige roosters van voldoende capaciteit zijn is niet berekend. Door het matige tot onvoldoende onderhoud functioneren onderdelen niet zoals bedoeld. Wij adviseren ook om (daar waar nodig) het achterstallig onderhoud conform de voorschriften van de leverancier alsnog uit te voeren.

  • Reinigen van het rooster is het meest eenvoudig door het geopende rooster met een stofzuiger schoon te maken.
  • In voorkomende gevallen kan de kap worden losgeklikt en de kap alsmede het binnenwerk met een lauw sopje worden gereinigd.
  • Spuit nooit agressieve reinigings-, smeermiddelen of andere vloeistoffen in het rooster.

 

 

 

Open chat
Whatsapp contact
Powered by