nieuwsbrief bouwkundige opnamestaat 2021-09-27T11:05:36+01:00

Duidelijkheid over de bouwkundige opnamestaat!

De taxatiebranche (NRVT) en geldverstrekkers hebben per 1 oktober 2021 gezamenlijk een nieuw model Taxatierapport Woonruimte 2021 ontwikkeld. In dit model moet de taxateur een bouwkundige opname staat invullen.

Een taxateur moet deze bouwkundige opnamestaat invullen tenzij er een volledig bouwkundige rapport (niet ouder dan 1 jaar) aanwezig is. Dit bouwkundig rapport mag dan de opnamestaat vervangen. Het bouwkundig rapport moet wel voldoen aan voorwaarden; zoals geschikt zijn voor NHG en opgesteld door bouwkundig bedrijf welke als zodanig is ingeschreven bij de KvK.

Bouwkundige opnamestaat vervangen?

Wilt u niet de bouwkundige opnamestaat invullen en geen aansprakelijkheid risico lopen over de door u gecontroleerde bouwkundige zaken? Of heeft u even geen capaciteit beschikbaar dan kan Homekeur u van dienst zijn met een bouwkundig NHG rapport. Voor € 189,- incl. btw komt een inspecteur ter plaatse en verzorgd de inspectie. Uiterlijk binnen 24 uur na inspectie ontvangt u het bouwkundig NHG rapport welke u kan toevoegen aan de taxatie.

Vanzelf voldoet het bouwkundig NHG rapport volledig aan de voorwaarden van de NRVT en het validatieproces van de NWWI, en voldoet aan de normen en voorwaarden van de NHG.

Zelf een Bouwkundig NHG rapport opstellen?

Met behulp van de juiste bouwkundige kennis en software kunt u deze bouwkundige opname prima uitvoeren en een bouwkundig NHG rapport genereren.

Opleiding volgen van 1 dag?

De Homekeur-Academy geeft 1 dags trainingen. Ruim 350 collega’s hebben deze opleiding al gevolgd. Op dit moment nog enkele plaatsen beschikbaar in voorlopig de laatste opleiding aanstaande 4 oktober. Klik hier voor meer informatie en klik hier om u direct in te schrijven.

Homekeur zoekt nog inspecteurs

Per 1 oktober verwachten wij een grote vraag naar de hier bedoelde bouwkundige keuringen, ter uitbreiding van ons team zoeken we in diverse regio’s inspecteurs op basis van ZZP.
  • Wilt u meer informatie stuur dan een mail naar c.vuijk@homekeur.nl