Bouwkundig onderzoek woning 2021-02-02T05:40:07+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwkundig onderzoek woning

De aan- of verkoop van een woning is voor de meeste mensen geen alledaagse bezigheid. Wat zijn zaken waar u op letten of aan moet denken? De uitkomst van een bouwkundig onderzoek verschaft duidelijkheid.

Wij beschikken over een ruim, landelijk netwerk van lokale inspecteurs die voor u een onafhankelijk bouwkundige keuring kunnen uitvoeren, van Drenthe tot Flevoland en van Friesland tot Gelderland. Op deze wijze verkrijgt u informatie die voor u belang is. Naast het inzichtelijk maken van de huidige staat van uw woning, maakt het onderzoek u duidelijk wat u nu, en in de toekomst, aan onderhoudskosten kunt verwachten.

Bouwkundig onderzoek van uw woning voor waardevolle informatie

De uitkomst van een bouwkundig onderzoek levert waardevolle informatie op. Met deze informatie kunt u alle kanten op. Wilt u bijvoorbeeld een woning kopen? Dan wilt u weten of de woning in goede staat is. Zijn er gebreken? Denkt u maar eens aan scheuren in muren, boktor, asbest, houtworm, lekkage of krakende vloeren. Sommige gebreken zijn direct zichtbaar, maar soms ook onzichtbaar.

We spreken in het laatste geval over verborgen gebreken. Verborgen gebreken sluit u niet uit met een bouwkundig onderzoek, maar u heeft zich in ieder geval wel aan uw onderzoeksplicht gehouden. De onderzoeksplicht is juridisch vooral van belang als u na de koop problemen of verborgen gebreken tegenkomt. Heeft u zelf niets onderzocht of is dit niet schriftelijk vastgelegd, dan is de schade vaak lastig te verhalen.

Bouwkundig onderzoek is ook voor de verkopende partij belangrijk

Ook als u uw woning verkoopt, is een bouwtechnische keuring belangrijk. U bent als verkoper van uw woning wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten over de bouwkundige staat van uw woning. Hiervoor kunt u één van onze deskundigen inschakelen.

Kostenraming van eventuele gebreken

Het bouwkundig onderzoek betreft een beoordeling van veel elementen. Denkt u maar eens asbest, technische installaties, conditie van vloeren, muren en dak, brandveiligheid en nog veel meer aspecten komen aan de orde. Het rapport laat een kostenraming zien bij eventuele gebreken van directe kosten, termijnkosten en verbeterkosten. Hiermee krijgt u een betrouwbaar rapport in handen dat ook wordt erkend door de NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Meer weten?

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.