Voordeel bouwkundig adviesbureau 2021-01-30T13:07:11+01:00

Bouwtechnische keuring

Een professioneel bouwkundig adviesbureau inschakelen werkt in uw voordeel

Het inschakelen van een bouwkundig adviesbureau voor een bouwkundige keuring heeft als voordeel dat u inzicht krijgt in de bouwkundige staat waarin uw huidige of nieuwe woning verkeert.

Het uiteindelijke inspectierapport waarin gebreken en herstelkosten worden genoemd, kan allerlei doeleinden hebben. U kunt een bouwkundig rapport gebruiken, bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis.

Kies het beste bouwkundig adviesbureau

Een huis kopen is verreweg de grootste aankoop die de meeste mensen in hun leven ooit zullen doen. Het is dus niet meer dan logisch om bij een dergelijke aankoop zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Middels een aankoopkeuring kunt u vermijden dat u vlak na de aankoop op een verrassende manier oog in oog komt te staan met gebreken en hoge kosten die u van tevoren niet had voorzien. Het inschakelen van een bouwkundig adviesbureau levert u uitsluitend voordeel op.

Een bouwkundig adviesbureau

Een bouwkundig adviesbureau voert vrijwel dezelfde werkzaamheden uit als een ingenieursbureau en heeft dezelfde vakmensen in dienst, zoals een inspecteur en een adviseur. Bij een ingenieursbureau zult in de regel vaker een constructeur tegenkomen, die zich vooral bezighoudt met het ontwerp van constructie en het bepalen van het bestek. In een bestek wordt het geplande gebouw ook gevisualiseerd. Dit gebeurt aan de hand van tekeningen, meestal gemaakt door een tekenbureau. Een bouwkundig adviesbureau voert een meer controlerende taak uit. Met onze dienstverlening zijn wij u graag van dienst, een bouwkundige keuring is veelomvattend. Wij adviseren altijd om te proberen bij deze inspectie aanwezig te zijn, u krijgt van de inspecteur allerlei waardevolle informatie welke u in de praktijk direct kunt toepassen.

Uw voordeel bij prijsonderhandelingen

Op een verhitte huizenmarkt is het goed om te weten wat u gaat kopen. Zonder gedegen bouwkeuring kan er veel ellende tevoorschijn komen. Denk aan lekkages, schimmels, houtrot of slechte fundering. Het zijn allemaal zaken waarvoor u moet oppassen als u een huis koopt. Op onze site kunt u tal van bouwkundige adviesbureaus vinden die u kunt inschakelen voor een bouwkeuring. De investering in een bouwkundige keuring verdient u meestal dubbel en dwars terug. Op basis van kennis, ervaring en technische inzicht van onze inspecteur, heeft u een erkend en gedetailleerd rapport in handen met de geconstateerde gebreken. Een groot voordeel als u gaat onderhandelen over de prijs.

Met een dergelijk rapport kunt u bijvoorbeeld herstelkosten laten meewegen in uw bod. Voor het vervaardigen van een bouwkundig rapport zal het gehele pand door een bouwkundige volledig bouwtechnisch worden geïnspecteerd op onderhoudsgebreken. Afhankelijk van de staat van onderhoud van een pand, duurt een bouwtechnische opname gemiddeld 1 tot 2 uur.

Naar uw tevredenheid

Met een ruim en groeiend landelijk netwerk van eigen en lokale zelfstandige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde en ambitieuze werkwijze. De inspecteurs zijn goed bekend met de materie, verschillende bouwstijlen en eventuele lokale problemen. Elke inspecteur werkt onafhankelijk en is als geen ander nog meer dan u, gemotiveerd om een inspectie naar volle tevredenheid uit te voeren.