Energielabel Den Haag 2022-12-05T10:41:01+01:00

Als u een nieuw energielabel in Den Haag wilt aanvragen voor uw woning, bijvoorbeeld omdat u de woning wilt verkopen, dan maak het team van Homekeur dat in orde. Wij werken met een landelijk netwerk van adviseurs en staan graag voor u klaar om het nieuwe energielabel voor u in orde te maken. Standaard zijn woningen voorzien van een voorlopig energielabel, ook wel een geschat energielabel. Dit energielabel dient bij verkoop van een woning te worden omgezet in een definitief energielabel. Potentiële kopers kunnen zo aan het energielabel zien hoe energiezuinig het huis is. Het hebben van een actueel energielabel voor uw woning in Den Haag is sinds januari 2021 wettelijk verplicht bij verkoop van het huis.

Wonen in Den Haag

Den Haag mag zich rekenen tot een van de grootste steden van ons land. Er is lang discussie geweest of Den Haaf officieel een stad was en niet een dorp. De stad bestaat uit maar liefst 42 wijken, waaronder de Archipelbuurt, Benoordenhout, Belgisch Park, Oostduinen en de wijk Westbroekpark en Duttendel. Natuurlijk kennen we Den Haag vanwege het politieke centrum van Nederland. De portiekflat komt in Den Haag het meest voor, met een totaal van 33 procent van alle woningen in de stad. Met 27 procent staan de bovenwoningen op een tweede plaats. Van alle woningen in Den Haag is 42 procent een koopwoning. Het gaat hierbij voornamelijk om oudere woningen die, indien niet aangepast, nog niet optimaal energiezuinig zijn. Maar liefst 82 procent van de Haagse woningen is gebouwd vóór het jaar 2000. Vaak zijn dit woningen waarbij het energielabel nog verbeterd kan worden.

Energielabel van woningen in Den Haag

In Den Haag zijn 259.264 woningen te vinden, waarvan 56,2 procent voorzien is van een definitief energielabel. Dit percentage staat gelijk aan 145.811 woningen. De grootste groep woningen, namelijk 31.655, is voorzien van energielabel C. Dit is een gemiddeld energielabel, wat betekent dat er nog veel verbetering mogelijk is. In totaal zijn 27.543 woningen in Den Haag al voorzien van een energielabel A, A+ of A++. Iets meer dan 20.000 huizen zijn nog voorzien van energielabel F of G. Energielabel G is het slechtste energielabel en geeft dan ook aan dat de woning zeer slecht scoort als het gaat om duurzaamheid. Door woningen met een negatief energielabel energiezuiniger te maken verbetert het energielabel en ontstaan er belangrijke voordelen.

Waarom is het energielabel belangrijk?

Het energielabel heeft een belangrijke invloed op meerdere factoren van de woning. Heeft u een energielabel B in Den Haag? Dan zal uw woning sneller worden verkocht dan een vergelijkbare woning met energielabel D. Hoe beter het energielabel is, hoe korter de woning op de markt staat. Daarnaast is het ook zo dat de woningwaarde stijgt naar mate de woning energiezuiniger is. Een positiever energielabel staat dus gelijk aan een hogere woningwaarde. Kopers besteden in deze tijd veel aandacht aan het energielabel en laten deze meewegen in de keuze om een bod op een woning te doen, of juist niet.

Een energielabel in Den Haag verbeteren

Een aanzienlijk deel van de Haagse woningen is voorzien van een energielabel C of lager. Geldt dit ook voor uw woning? Dan kunt u meerdere dingen doen om het energielabel te verbeteren. Isoleer de woning optimaal (bodem, wanden, dak), zorg voor dikkere beglazing en vervang de cv-ketel door een warmtepomp. Kijk ook of u zonnepanelen kunt plaatsen. Dit heeft ook een positief effect op de uw energielabel. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die ervoor zorgen dat het energielabel verbetert. U merkt direct dat het wooncomfort ook sterk verhoogd wordt. Ook als u in de woning blijft wonen is verduurzamen dus zeker de moeite waard.

Nieuw energielabel in Den Haag aanvragen

Wanneer u een nieuw / definitief energielabel in Den Haag wilt aanvragen kunt u altijd bij Homekeur terecht. Binnen enkele dagen kunnen wij de keuring voor u uitvoeren! Wij werken door heel het land en staan graag voor u klaar. U kunt uw energielabel aanvragen via onze website, waarna er op korte termijn een adviseur voor u klaarstaat. Wilt u eerst meer weten over het energielabel? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.