Energielabel Amsterdam 2022-11-28T09:08:44+01:00

Energielabel Amsterdam

Voor een nieuw energielabel in Amsterdam bent u natuurlijk aan het juiste adres bij Homekeur. In onze hoofdstad zijn veel oude woningen te vinden met een matig tot slecht energielabel. Gelukkig wordt er door veel woningeigenaren momenteel aandacht besteed aan het verbeteren van het energielabel van de woning. Als u uw woning in Amsterdam wilt verkopen, dan is het hebben van een energielabel verplicht. Hoe hoger dit label, hoe sneller de woning verkocht zal worden. Daarnaast kunt u uiteraard ook een nieuw energielabel aanvragen wanneer u zelf in de woning blijft wonen, maar de nodige maatregelen heeft getroffen om de woning energiezuiniger te maken.

Wonen in Amsterdam

Amsterdam bestaat uit maar liefst 100 verschillende wijken en heeft een totaal van 441.490 woningen. Met 63 procent komt de bovenwoning het meest voor in de hoofdstad, gevolgd door de benedenwoning met 15 procent. Van alle woningen in de hoofdstad is 29 procent een koopwoning. Amsterdam is een stad met prachtige grachten en veel oude panden. Een aanzienlijk deel van de Amsterdamse woningen is ouder dan 20 jaar. Van alle woningen die in de stad te vinden zijn is maar liefst 82 procent gebouwd vóór het jaar 2000. Een aanzienlijk deel van deze huizen is nog onvoldoende geïsoleerd, waardoor er maatregelen kunnen worden genomen om de woning energiezuiniger te maken. Op die manier kan direct een positiever energielabel worden verkregen voor de woning.

Actuele statistieken energielabel Amsterdam

Van de 441.490 woningen die in Amsterdam te vinden zijn is 61 procent voorzien van een definitief energielabel. Dat komt neer op 269.298 woningen. Het grootste deel van deze woningen heeft energielabel C. Het gaat dan om een totaal van 65.048 huizen. Energielabel C betekent dat er nog flinke verbeteringen kunnen worden gerealiseerd om het energielabel te optimaliseren. In totaal zijn 63.753 huizen in Amsterdam al voorzien van energielabel A, A+ of A++. Helaas zijn er ook nog veel woningen in de hoofdstad te vinden met een slecht tot zeer slecht energielabel. Maar liefst 13.574 woningen hebben energielabel F en 11.416 huizen zijn voorzien van het slechtste energielabel, namelijk energielabel G. In Amsterdam is dus nog meer dan voldoende ruimte om energielabels te verbeteren. Als u een energiebesparende maatregel heeft laten uitvoeren, dan is het raadzaak om een energielabel keuring aan te vragen.

Waarom is het energielabel belangrijk?

Het energielabel is op de eerste plaats natuurlijk heel belangrijk om te weten hoe energiezuinig een woning precies is. Hoe energiezuiniger een huis is, hoe lager de energierekening uitvalt. Daarnaast is het verplicht om een energielabel voor de woning te hebben wanneer u deze wilt verkopen. Woningen met een positief energielabel, dus A of B, zijn meer waard dan woningen met een negatief energielabel. Tijd dus om een energielabel aan te vragen.

Een energielabel in Amsterdam verbeteren

Relatief veel woningen in Amsterdam zijn voorzien van een energielabel C of slechter. Dit geeft aan dat er nog veel ruimte voor verbetering is, dus verduurzaming. U kunt op meerdere manieren zorgen voor een positiever energielabel voor uw Amsterdamse woning. Denk aan het isoleren van de vloer, de wanden en het dak, maar ook aan het vervangen van enkel glas door isolatieglas. Wanneer u maatregelen heeft getroffen om uw woning energiezuiniger te maken, dan kunt u een nieuw energielabel voor de woning aanvragen. Heeft u nog geen definitief energielabel? Dan wordt uw toegekende, geschatte energielabel vervangen door ons nieuwe energielabel.

Nieuw energielabel in Amsterdam aanvragen

Wilt u uw woning in Amsterdam verkopen en heeft u hiervoor een energielabel nodig? Heeft u de woning energiezuiniger gemaakt en wilt u de woning nu laten voorzien van een nieuw, definitief energielabel? Homekeur staat graag voor u klaar. U kunt eenvoudig bij ons een energielabel aanvragen. Wij werken met een landelijk netwerk adviseurs, zodat wij u altijd op korte termijn van dienst kunnen zijn met een nieuw energielabel in Amsterdam. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.