Eigen huis bouwkundige keuring 2021-02-02T05:40:38+01:00

Bouwtechnische keuring

Eigen huis bouwkundige keuring

Benieuwd naar de bouwtechnische conditie van je woning? Laat een expert je eigen woning beoordelen door middel van een bouwkundige keuring. Op deze pagina geven we inzicht in de uitvoering van een bouwkundige keuring aan jouw eigen huis en geven we een voorbeeld van het eindresultaat: Een bouwkundig rapport. Als je alles wilt weten over het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring aan je huis, lees dan verder!

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring. In de meeste gevallen wordt de keuring uitgevoerd in opdracht van een potentiële woningkoper, die graag zekerheid wilt over de conditie van de betreffende woning. Maar ook een woningeigenaar kan uiteraard opdrachtgever zijn voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring aan zijn/haar eigen huis.

Wat ook de reden precies is, de procedure en het resultaat is altijd hetzelfde. Laten we kijken naar de procedure, vervolgens naar de inhoud van de bouwkundige keuring en daarna naar het resultaat: De rapportage. Maar eerst nemen we de mogelijke redenen door voor een bouwkundige keuring aan jouw eigen huis.

Redenen bouwkundige keuring eigen huis

Er zijn verschillende redenen om je eigen huis te onderwerpen aan een bouwkundige keuring. Bijvoorbeeld als je in dubio bent of je gaat voor een verbouwing, of toch de zoektocht start naar een nieuwe woning. De bevindingen van een bouwkundig expert over de conditie van je eigen huis kan daarin de doorslag geven. Maar het is ook handig als je van plan bent je woning te gaan verkopen, en zelf graag inzicht wilt in de staat van de woning. Tegelijkertijd kun je dan de rapportage van de bouwkundige keurder overleggen aan potentiële kopers. Mooi meegenomen!

Een andere reden kan zijn dat, voordat je je woning in de verkoop zet, alles in perfecte conditie wilt hebben. Dat komt immers ten goede aan de waarde van je woning. Vanuit de bevindingen van de rapportage van de bouwkundige keuring kun je gericht aan de slag met de aandachtspunten die van invloed zijn op de conditie van jouw eigen huis. Wanneer potentiële kopers vervolgens een bouwkundige keuring laten uitvoeren, zal de betreffende keurder het huis in voorbeeldige conditie aantreffen en dit melden in zijn rapportage. De kans dat de potentiële woningkopers gaan kiezen voor jouw woning is daarmee fors vergroot!

Procedure

Het aanvragen van een bouwkundige keuring voor jouw eigen huis is gelukkig heel eenvoudig. We hebben niet voor niks jarenlang ingezet op de optimalisatie van onze processen, waardoor we het gemak je kunnen laten dienen. Het aanvragen en krijgen van een bouwkundige keuring werkt als volgt:

 1. Je vult uw gegevens in via het aanvraagformulier op onze website.
 2. Wij nemen, na het inzenden van het formulier, spoedig contact met je op om de afspraak definitief te plannen, uiteraard op een datum en tijdstip dat u gunstig uitkomt.
 3. De bouwkundige keurder komt op de afgesproken datum en tijdstip bij de betreffende woning langs voor de keuring. De keuring neemt ongeveer een uur in beslag.
 4. Nadat de keurder jouw huis heeft bezocht, worden alle bevindingen en de data verwerkt in onze software. Vervolgens sturen wij de bevindingen van de keurder middels een rapportage naar jou toe. Dit doen wij vrij snel na het moment van de keuring.

P.S. Onze bouwkundige keurders leveren absoluut vakwerk. De kwaliteit van het werk van onze keurders wordt door ons gewaarborgd door onze interne opleiding, die de keurders periodiek dienen te volgen.

Bouwkundige keuring

De kosten van de keuring bedraagt € 369,00, inclusief BTW. Tijdens de keuring bekijkt de bouwkundige keurder nauwkeurig uw woning. Middels een visuele inspectie, en met de daarvoor benodigde meetapparatuur. De keurder gaat systematisch te werk, zodat er geen onderdeel van uw woning wordt overgeslagen. Er wordt o.a. gekeken naar de volgende aspecten van de woning:

 • Constructie;
 • Kozijnen;
 • Sanitair;
 • Vloeren, wanden en plafonds;
 • Installaties;
 • Brandveiligheid;
 • Kruipruimte;

Benieuwd naar alle elementen die worden gekeurd, bekijk dan eens onze uitgebreide pagina over de bouwkundige keuring, waarin alle informatie over de keuring overzichtelijk staat weergegeven.

Rapportage

Het eindresultaat van de bouwkundige keuring aan jouw eigen huis is de rapportage. In dit uitgebreide document zijn de bevindingen van de keurder te lezen. Ook lees je wat ongeveer de kosten zullen zijn voor het aanpakken van de aandachtspunten. Een helder beeld krijgen van zo’n rapportage? Bekijk dan onze voorbeeldrapportage.

Meer informatie? Neem contact met ons op! Ons team helpt jou graag met jou vraag of geeft je desgewenst het beste advies voor jouw situatie.