Bouwtechnische keuring Sittard 2021-03-31T06:08:37+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Sittard

Wilt u een bouwkundige keuring of Energielabel in Sittard uit laten voeren? Dat is altijd een verstandige keuze. Door middel van een bouwkundige keuring van een woning verkrijgt u duidelijkheid over de woningstaat. Dit betekent dat u verborgen gebreken uitsluit en dat is belangrijk. Het zijn namelijk vooral de verborgen gebreken die al snel zorgen voor hoge kosten. Vaak wordt gedacht dat de kosten van verborgen gebreken kunnen worden verhaald op de verkoper. In bepaalde gevallen is dit inderdaad zo, maar dit gaat zeker niet altijd op. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat u met verborgen gebreken te maken krijgt. Dit doet u door een bouwtechnische keuring in Sittard uit te laten voeren. Hiervoor bent u welkom bij Homekeur.

Zekerheid met bouwkundig rapport in Sittard

Homekeur voert landelijk professionele bouwtechnische keuringen uit. Wanneer wij een bouwtechnische keuring in Sittard voor u verzorgen, dan ontvangt u van ons een bouwkundig rapport. Is er iets mis met de fundering, het leidingwerk, met de keuken of bijvoorbeeld een elektrische installatie? Dan vindt u hier alle informatie over terug in dit rapport. Onze inspecteur vult deze informatie aan met adviezen en maakt, indien van toepassing, handige kostenberekeningen voor u. Het bouwkundig rapport is daarmee zeer compleet en biedt u alle zekerheid over de woning die u nodig heeft om een juiste beslissing te nemen.

Een bouwtechnische keuring in nieuwbouw

We horen vaker dat een bouwtechnische keuring niet nodig zou zijn in een nieuwbouwwoning of in een relatief jonge woning. Dit is zeker niet juist. In de regel is het wel vaak het geval dat oudere woningen meer gebreken tonen. Toch betekent dit zeker niet dat nieuwere woningen geen verborgen gebreken kunnen hebben. Zelfs nieuwbouwwoningen kunnen deze hebben. Wij raden u daarom altijd aan om een bouwtechnische keuring in Sittard te laten uitvoeren wanneer u hier een koopwoning op het oog heeft. Het is altijd prettig om zekerheid te hebben. Het gaat immers om een aanzienlijke investering in uw toekomst.

Wonen in Sittard

Sittard is een kleine, sfeervolle plaats in de gemeente Sittard-Geleen. In de plaats staan gemiddeld genomen slechts enkele tientallen woningen te koop. Het is dan ook zo dat Sittard nog geen 13.000 inwoners telt. Koopwoningen in deze plaats worden op de markt gezet met een gemiddelde vraagprijs van 451.998 euro, wat iets lager is dan het landelijk gemiddelde. Iets meer dan 1 op de 5 huishoudens heeft kinderen. Maar liefst 47 procent van de huishoudens is een eenpersoonshuishouden. In Sittard zijn de volgende woningen het meest te vinden:

  • 37 procent eengezinswoningen
  • 14 procent portiekflats
  • 13 procent galerijflats
  • 10 procent benedenwoningen
  • 7 procent bovenwoningen

Een bouwkundige keuring in Sittard laten uitvoeren?

Homekeur staat graag voor u klaar wanneer u een bouwtechnische keuring in Sittard uit wilt laten voeren. Wij staan garant voor een professionele, vakkundige aanpak en bieden u een duidelijk rapport dat uw positie tijdens de onderhandelingen over de woningprijs versterkt. Wilt u door ons een bouwkundige keuring in Sittard uit laten voeren? U kunt uw afspraak zelf inplannen, eenvoudig via onze website. Wilt u eerst meer weten over ons, over de inspectie of het rapport? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.