Bouwtechnische keuring Schiedam 2021-04-26T11:01:02+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Schiedam

Voor een bouwtechnische keuring of energielabel opname in Schiedam staat Homekeur voor u klaar. Vanuit ons landelijke netwerk staat er altijd op korte termijn een ervaren inspecteur in de gewenste regio klaar om de bouwtechnische keuring uit te voeren. Doordat wij werken vanuit een groot netwerk hoeft u nooit lang te wachten op de keuring. Wij begrijpen dat u de keuring snel achter de rug wilt hebben, zodat u verder kunt met de eventuele aankoop van de woning. Wij verzekeren u dat wij snel en correct werken. Wij zijn erkend door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wanneer u zekerheid wilt over een woning, dan geven wij u deze zekerheid graag.

Berekeningen in het bouwkundig rapport in Schiedam

Na afronding van de bouwtechnische keuring in Schiedam zorgen wij ervoor dat er een compleet rapport uitgewerkt wordt. Dit noemen wij het bouwkundig rapport. Hierin staan op de eerste plaats al onze bevindingen. Alles wat wij tijdens de bouwtechnische keuring hebben geconstateerd staat vermeld in dit rapport. Hier bieden wij u ook belangrijke adviezen bij. Daarnaast verzorgen wij ook een financieel overzicht in dit rapport, in de vorm van berekeningen. Moet er op korte termijn bijvoorbeeld iets vervangen worden, waardoor u voor hogere kosten komt te staan dan u wellicht had vermoed? Dan vindt u een berekening van de geschatte kosten in het bouwkundig rapport terug. Zo geven wij u altijd een zeer helder overzicht van alles wat u moet én wilt weten over de woning.

Bouwtechnische keuring bij een jonge woning

Wij krijgen met regelmaat de vraag of het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring in Schiedam wel zinvol is wanneer het een relatief jonge woning betreft. Dit is zeker zinvol. Gebreken, verborgen of niet, komen voor in alle woningen. Jonge woningen kunnen daarom even goed gebreken vertonen dan oude woningen. Het komt in de praktijk zelfs voor dat er meer verborgen gebreken aanwezig zijn in een jongere woning dan in de gemiddelde oude woning. Niet iedere woningeigenaar zorgt even goed voor een woning en ook lang niet elke woningeigenaar laat tijdig zaken onderhouden, vervangen en / of repareren. Een goed onderhouden oude woning kan daarmee beter door de keuring komen dan een jonge woning die slecht onderhouden is.

Wonen in Schiedam

Schiedam is een sfeervolle plaats in Zuid-Holland. Wanneer we gemiddelde vraagprijzen in deze plaats vergelijken met het landelijk gemiddelde, dan zien we dat de prijs van een woning hier een stuk lager ligt. De gemiddelde vraagprijs bedraagt 305.585 euro, 33 procent lager dan de landelijk gemiddelde vraagprijs. Dit valt deels te verklaren door het feit dat meer dan de helft van alle woningen in Schiedam valt onder de flats. Hieronder vindt u een overzicht van de verhoudingen:

  • 34 procent galerijflats
  • 21 procent portiekflats
  • 13 procent bovenwoningen
  • 12 procent eengezinswoningen
  • 8 procent maisonnettes

Laat een bouwkundige keuring in Schiedam uitvoeren

Wij voeren graag een bouwtechnische keuring in Schiedam uit voor u. Heeft u uw oog laten vallen op een mooie woning in deze Zuid-Hollandse plaats? Wij inspecteren de woning graag en stellen de actuele staat voor u vast. Ook geven wij u duidelijkheid over wat u kunt verwachten in de (nabije) toekomst. U kunt een bouwkundige keuring in Schiedam direct online bij ons inplannen. Wilt u eerst meer weten? Dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.