Bouwtechnische keuring Maastricht 2024-02-29T20:10:11+01:00

Bouwkundige keuring Maastricht

Wilt u een bouwkundige keuring in Maastricht uit laten voeren? Dat is een verstandige keuze! Deze keuring biedt u een duidelijk inzicht in de actuele woningstaat, in mogelijk aanwezige (verborgen) gebreken en eventuele kosten waar u na aankoop of in de nabije toekomst mee te maken krijgt. Voor een bouwkundige keuring in Maastricht bent u altijd welkom bij Homekeur. Wij zijn erkend door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en de NHG, Nationale Hypotheek Garantie. Onze inspecteurs en adviseurs zijn door heel het land actief. Wij voeren de bouwtechnische keuring in Maastricht graag voor u uit.

Wij stellen een bouwkundig rapport in Maastricht op

Tijdens de bouwkundige keuring in Maastricht lopen wij alle kritische punten na. Zo doen wij vochtmetingen om vast te stellen of er sprake is van optrekkend vocht, doorslaand vocht of houtrot. Wij doen visuele beoordelingen, onder meer van de technische staat van de elektrische installatie en de verwarmingsinstallatie. De sanitaire groepen, waaronder de keuken, worden gecontroleerd en wij checken de bouwkundige staat van voeg- en metselwerk, vloeren en wanden. Van diverse zaken stellen wij de te verwachten levensduur vast en uiteraard nemen wij ook extra gebouwen, zoals een garage of schuur, mee tijdens de inspectie. Na de inspectie ontvangt u van ons een bouwkundig rapport. Hierin treft u al onze bevindingen aan, met extra informatie, deskundige adviezen en kostenberekeningen.

De bouwtechnische keuring, van nok tot kruipruimte

Wij voeren iedere bouwtechnische keuring in Maastricht zorgvuldig uit. Alle kritische punten van de woning worden goed geïnspecteerd, zodat u wij u een eerlijk en helder beeld kunnen geven van de actuele staat van de woning. Krijgt u binnenkort met kosten te maken, bijvoorbeeld omdat er iets gerepareerd, vervangen of onderhouden moet worden? Dan stellen wij u hiervan op de hoogte en geven wij u direct een kostenindicatie. Zo weet u altijd precies waar u rekening mee moet houden wanneer u besluit om de woning in Maastricht te kopen.

Wonen in Maastricht

Maastricht, dé plaats waar men geniet van carnaval, van een bourgondische levensstijl en natuurlijk van de prachtige, historische binnenstad. Deze Limburgse gemeente trekt jaarlijks veel bezoekers aan, die onder meer een kijkje komen nemen bij Fort Sint Pieter, Vrijthof en de Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee Basiliek. Het is een fantastische plaats om te wonen en de woningmarkt biedt mooie kansen voor diverse soorten huishoudens. Wanneer we kijken naar de woningmarkt van Maastricht, dan zien we onder meer de volgende statistieken:

  • Woningen in Maastricht staan gemiddeld 21 dagen te koop
  • De gemiddelde vraagprijs bedraagt 432.230 euro
  • In januari 2021 stonden er in Maastricht 193 woningen te koop
  • Recentelijk zijn er 898 woningen in Maastricht verkocht
  • 22 procent van de huishoudens in deze plaats heeft kinderen

Wilt u een bouwkundige keuring in Maastricht laten uitvoeren?

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Maastricht is altijd aan te raden. Verborgen gebreken komen overal voor, zowel in nieuwe(re) als in oude(re) woningen. Door middel van een professioneel uitgevoerde bouwkundige keuring geven wij u duidelijkheid, zodat u precies weet wat u koopt. U kunt de bouwkundige keuring in Maastricht direct online inplannen bij ons. Wilt u eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.