Kosten bouwtechnische keuring 2021-01-23T17:08:28+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouw­­technische keuring kosten

Homekeur is dé specialist voor bouwtechnische keuringen. Met een ruim en groeiend landelijk netwerk van eigen opgeleide en deskundige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde werkwijze en gedegen bouwtechnische keuring door een ervaren inspecteur.

De kosten voor een bouwtechnische keuring zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert Homekeur al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwkundige keuring uit.

  • Meerprijs per 100m3 is € 25,- incl. BTW (indien niet correct opgegeven wordt dit alsnog in rekening gebracht).
  • Opdrachten annuleren tot 24 uur van te voren (gerekend op werkdagen) is geen probleem.
  • Bij het niet doorgaan van een keuring op de dag van de afspraak betaald u 100%, bij een nieuwe opdracht krijgt u € 100,00 korting.
  • Maximaal één huisnummer, 1 woning.

Afspraak maken?

Plan via onderstaande knop direct uw bouwtechnische keuring in! Heeft u vragen? Bel tijdens kantooruren (ma–vr: 09:00–17:00) 085-0653675. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een bouwtechnische keuring inplannen!

Klanttevredenheid score 4,7 op schaal van 5

Homekeur gaat voor 100% klanttevredenheid. Bent u benieuwd naar de bijzondere ervaringen van anderen? Lees dan alle recente ervaringen van onze klanten!

Bouwkundige keuring kosten

Op het moment dat u een woning heeft gekocht dan heeft u enkele dagen bedenktijd, ook zijn in de voorlopige koopovereenkomst ontbindende voorwaarden opgenomen zoals wellicht een bouwkundige keuring. U bent wellicht nu op zoek naar een hierin gespecialiseerd bedrijf en zo op deze pagina gekomen. Aan een bouwkundige keuring zijn uiteraard kosten verbonden, deze staan niet in verhouding tot de prijs van een woning maar bieden u wel meer zekerheid. Wij adviseren u om de bijzondere ervaringen van onze klanten te lezen, deze geven u een duidelijk beeld wat u kunt en mag verwachten van een bouwkundige keuring. De kosten zijn zeker wel belangrijk, maar goedkoop is duurkoop!

Kosten bouwkundige keuring

De kosten bouwkundige keuring kunnen tussen bedrijven flink verschillen, het advies is om een voorbeeld rapport te bekijken en te beoordelen of deze voor u duidelijkheid geeft. Bij Homekeur kunt u de rapportage van de bouwkundige keuring digitaal delen, gratis vertalen naar meer dan 190 talen en de rapportage wordt geplaatst op uw unieke woningdashboard. Met de kosten bouwkundige keuring van € 369,00 inclusief btw voor een woning tot maximaal 1000m3 inhoud krijgt u een uitgebreid en duidelijk leesbaar rapport, met ook nog een gratis NHG bijlage en kosten specificatie opgedeeld in direct, termijn en verbeterkosten.

Recente video’s

Bekijk al onze video’s op ons Youtube kanaal.

Homekeur in samenwerking met mijnwoning.nl

In een mooie samenwerking met het enige woningdashboard van Nederland mijnwoning.nl worden de resultaten van de bouwtechnische keuring gepresenteerd op het unieke woningdashboard van uw woning.

Waarom Homekeur?

  • Onze inspecteurs gaan wel de ladder op!
  • Onze inspecteurs gaan een kruipruimte in!
  • Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen.
  • Deskundig, ervaren en gedreven.

Bouwtechnische keuring kosten aftrekbaar?

In sommige gevallen zijn de kosten van een bouwtechnische keuring aftrekbaar van de belasting. Zo is het bij de aankoop van een wat ouder huis mogelijk dat de hypotheekverstrekker vraagt om een bouwkundige inspectie. Ook is een dergelijke inspectie verplicht wanneer uit de taxatie van een woning is gebleken dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde zijn. In beide gevallen zijn de kosten van het bouwtechnische onderzoek aftrekbaar. De aankoopprijs van een woning staat vanzelf al niet in verhouding tot de kosten van een bouwtechnische keuring, of deze kosten nu wel of niet aftrekbaar zijn zou eigenlijk niet relevant moeten zijn! U wilt geen onzekerheden en niet worden geconfronteerd met onvoorziene hoge onderhoudskosten, ga voor meer zekerheid en voldoe hiermee ook gelijk aan uw onderzoeksplicht bij aankoop van een woning of aan uw meldplicht bij verkoop van een woning.

Kosten bouwtechnische keuring

Als u gaat zoeken naar een bedrijf welke voor u voordeliger een bouwtechnische keuring kan uitvoeren, dan zult u een groot prijsverschil opmerken. Wij adviseren om goed de verschillen te onderzoeken tussen de verschillende bedrijven. Het ene bedrijf adverteert exclusief btw, de prijs is dan uiteindelijk 21% hoger zodra u gaat afrekenen. Het andere bedrijf heeft in de kleine letters staan dat het maar is tot een woninginhoud van 250m3, of u krijgt nog te maken met een kilometer toeslag, voorrijkosten e.d, zo zijn we al hele bijzonderheden tegengekomen waardoor u als opdrachtgever later wordt geconfronteerd met een hogere prijs. Bij Homekeur hebben we het in elk geval over een vaste prijs voor woningen met een inhoud tot 1000m3 en geen kleine letters die prijsverhogend werken. De kosten van een bouwtechnische keuring worden bij Homekeur helder gecommuniceerd, zonder gedoe achteraf.

Maak nu een afspraak!

Homekeur werkt landelijk! Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring door Homekeur? Neem tijdens kantooruren (ma-vr 9:00-17:00) contact met ons op via 085-0653675 of vraag direct een bouwtechnische keuring aan via ons online aanvraagformulier. Wij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraak inplannen en bevestigen.