Bouwtechnische keuring Hengelo 2021-04-26T11:02:15+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Hengelo

Een bouwtechnische keuring of energielabel voor een woning in Hengelo nodig? U kunt altijd bij het team van Homekeur terecht. Door heel Nederland staat de meest ervaren inspecteurs klaar om onze klanten van dienst te zijn. Ook in de prachtige plaats Hengelo zijn wij zeker actief. U kunt hier een bouwtechnische keuring laten uitvoeren om zeker te zijn in welke staat de woning verkeert. Verkeert de woning in (veel) slechtere staat dan verwacht? Dan brengt dit vaak hoge kosten voor u mee. U kunt dan besluiten om de woning toch niet te kopen of om deze te proberen te kopen tegen een lagere prijs. Na de bouwtechnische keuring in Hengelo stellen wij een rapport op dat uw onderhandelingspositie over de woningprijs versterkt.

U krijgt een bouwkundig rapport in Hengelo

Een woning kan er prachtig verzorgd en goed onderhouden uitzien en toch van alles mankeren. Soms zijn gebreken niet met het blote oog te zien, maar dat betekent helaas niet dat zij niet bestaan. De verkoper van de woning is ook lang niet altijd optimaal op de hoogte van de actuele staat van de woning. Homekeur geeft duidelijkheid middels een bouwtechnische keuring en een bijbehorend bouwkundig rapport in Hengelo.

Al onze bevindingen worden in dit rapport verwerkt, waarna wij het geheel aanvullen met kostenberekeningen en adviezen. Dit bouwkundig rapport ontvangt u van ons op korte termijn, zodat u verder kunt. Onze overzichten helpen u om een juiste keuze te maken, maar kunnen ook meer duidelijkheid bieden aan de verkopende partij. Wellicht wordt de vraagprijs bijgesteld door het rapport, waardoor u de woning voordeliger kunt kopen.

Visuele beoordelingen bij een bouwtechnische keuring

De inspectie neemt ongeveer een uur in beslag. Uiteraard is de precieze tijd afhankelijk van diverse factoren, waaronder de grootte van de woning. Er worden diverse inspecties uitgevoerd. Zo zorgt de inspecteur voor de juiste apparatuur op locatie voor het uitvoeren van vochtmetingen. Houtrot kan zo worden vastgesteld, maar er wordt ook goed gecontroleerd of er sprake is van optrekkend of doorslaand vocht. Er zijn ook een aantal inspecties die visueel worden uitgevoerd, zoals:

  • Staat van onderhoud van de keuken
  • Onderhoudsstaat van andere sanitaire groepen
  • Technische staat van de elektrische installatie
  • Technische staat van de CV installatie

Wonen in Hengelo

Weet u dat de gemiddelde woning in Hengelo slechts 28 dagen op de woningmarkt te vinden is? De verkoopduur is hiermee iets korter dan het landelijk gemiddelde, waardoor het vaak verstandig is om een bod te doen dat iets hoger ligt dan de vraagprijs. De gemiddelde vraagprijs van woningen in Hengelo bedraagt 306.958 euro. Dit is 37 procent lager dan de landelijk gemiddelde vraagprijs. Hengelo heeft een goed aanbod starterswoningen, waardoor starters hier bredere mogelijkheden hebben tot het kopen van de eerste woning. Koophuizen in het midden- en hogere segment zijn iets minder sterk vertegenwoordigd.

Homekeur voor uw bouwkundige keuring in Hengelo

Heeft u interesse in een bouwkundige keuring en wilt u deze door Homekeur uit laten voeren? Wij staan altijd op korte termijn voor u klaar met een A tot Z dienstverlening. U kunt uw afspraak voor een bouwkundige keuring in Hengelo eenvoudig inplannen via onze website. Uiteraard ontvangt u van ons altijd een bevestiging. Wilt u eerst meer weten over de bouwtechnische keuring of wilt u advies van een ervaren inspecteur? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.