bouwtechnische-keuring-almere 2024-02-29T19:49:35+01:00

Bouwtechnische keuring Almere

Wilt u een afspraak maken voor een bouwtechnische keuring in Almere? Hiervoor kunt u uitstekend bij Homekeur terecht. Wij zijn niet alleen erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), maar ook door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Wij werken met een landelijk netwerk inspecteurs en adviseur die elk een brede, veelzijdige ervaring hebben. Onze kennis en kunde zetten wij in om woningkopers duidelijkheid te geven over de staat van een woning die zij op het oog hebben. Wilt u een woning kopen en hiervoor een bouwtechnische keuring in Almere laten uitvoeren? Dan staan wij graag voor u klaar.

Bouwkundig rapport in Almere van Homekeur

Wanneer wij een bouwkundige keuring in Almere voor u uitvoeren, dan zorgen wij er graag voor dat u van A tot Z op de hoogte bent van de staat van de woning. Wij inspecteren hiervoor alle zaken die belangrijk zijn, van dakconstructie tot sanitaire groepen en van elektrische installatie tot de ventilatie. Alle bevindingen worden door ons in een uitgebreid bouwkundig rapport verwerkt. Deze informatie kan voor u bevestigen dat deze woning de juiste keuze voor u is. Uiteraard kan het u ook vertellen dat het wellicht beter is om de woning niet te kopen. Wij verwerken in het rapport belangrijke adviezen en kostenberekeningen. Liggen de te verwachten kosten door gebreken erg hoog? Dan kunt u besluiten om deze wetenschap mee te nemen in de prijsonderhandelingen, maar u kunt uiteraard ook van de koop afzien.

Waarom een bouwtechnische keuring?

Een bouwtechnische keuring in Almere is echt bedoeld om goed helder te krijgen wat u van een woning mag verwachten. De belangrijkste reden om te kiezen voor deze bouwkundige keuring is dan ook het verkrijgen van alle relevante informatie over de woning. Zijn er veel verborgen gebreken in de woning aanwezig? Dan betekent dit in de meeste gevallen dat u voor pittige kosten komt te staan. Met ons rapport heeft u een financieel overzicht in handen en weet u precies waar u wel en niet voor komt te staan. Juist deze informatie versterkt uw positie in de onderhandelingen over de woningprijs wanneer u het huis toch wilt kopen.

Wonen in Almere is prachtig!

Almere is natuurlijk een jonge stad. U komt er dan ook geen woningen uit de jaren dertig of veertig tegen, welke we wel zien in veel oudere charmante steden, zoals Leiden. De eerste woningen in Almere werden opgeleverd in 1976 en daarmee zijn de meeste woningen in de stad van veel moderne gemakken voorzien. Toch ligt de woningprijs hierdoor niet hoger. Gemiddeld ligt de vraagprijs van woningen in Almere 11,9 procent onder het landelijk gemiddelde. In januari 2021 bedroeg de gemiddelde vraagprijs 380.542 euro en in die maand stonden er een kleine 470 woningen te koop in de stad. Het is een fijne stad om te wonen, met onder meer de volgende highlights:

  • City Mall Almere
  • De Nieuwe Bibliotheek
  • Stichting AAP (inclusief verblijf)
  • Zoo Almere Jungle
  • Oostvaardersplassen

Afspraak maken voor bouwkundige keuring

U bent bij Homekeur altijd welkom voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Almere. Het is mogelijk om hier direct een afspraak voor in te plannen. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie en advies over ons, onze werkwijze, de keuringen of het bouwkundig rapport? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.