Bouwkundig onderzoek huis 2021-01-12T06:18:28+01:00

Bouwtechnische keuring

Bouwkundig onderzoek huis

Voordat u een huis koopt, doet u er altijd verstandig aan om een bouwkundig onderzoek te laten verrichten en op basis daarvan een bouwkundig rapport te laten opstellen. Uiteraard kunt u dit zelf doen, maar een professional weet wat waar hij op moet letten.

Dankzij ons landelijk netwerk kunnen wij u een bouwkundig inspecteur van een onderzoeksbureau ter plaatse aanbieden om als een huizendokter deskundig onderzoek te verrichten. Al snel zal blijken of uw nieuwe huis zichtbare of verborgen gebreken heeft. U kunt direct een afspraak maken. Wij werken van Drenthe tot Flevoland en van Friesland tot Gelderland.

Bouwkundig onderzoek van uw nieuwe huis

Als u van plan bent om een eerste koophuis te kopen is een bouwkundig onderzoek zeker geen overbodige luxe. Of het nu om een nieuw huis gaat of een huis betreft dat pas 10 jaar oud is of het gaat om een huis dat meer dan 30 jaar oud is of een monumentaal pand. Iedere bouwperiode kent specifieke risico’s. Wij nemen als voorbeeld de bouwperiode tussen 1930 en 1995. In die tijd werd er weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. Geluidsoverlast kan voor veel problemen zorgen, maar gelukkig is daar in deze tijd veel aan te doen. Tijdens een bouwkundig onderzoek zal een inspecteur van het bouwkundig adviesbureau vaststellen hoe gehorig een inspectiehuis is en, indien gewenst, oplossingen aandragen.

Voor de koop een bouwkundig onderzoek laten doen kan veel problemen voorkomen, maar het kan ook uw onderhandelingspositie versterken. Stel, dat na het onderzoek blijkt dat u voor herstel- of verbouwingskosten komt te staan kunt u met een lager openingsbod beginnen. Zijn er echter gebreken in het huis die hoge kosten met zich meebrengen, dan kunt u eventueel nog van de koop afzien. Denkt u maar eens aan een flinke lekkage in het dak of een scheur in een draagmuur. Een bouwkundig onderzoek is dus altijd een goed idee. De inspecteurs werken door het hele land, van Groningen tot Noord-Brabant en van Noord-Holland tot Overijssel.

Specialistisch bouwkundig onderzoek voor extra zekerheid

Wilt u echt zekerheid? Dan adviseren wij u om een deskundige in te schakelen voor specialistisch bouwkundig onderzoek. De grootste angst van mensen die een huis kopen zijn verborgen gebreken. Zijn ze er wel of niet? Met een bouwkundig onderzoek komen vaak ook eventuele niet zichtbare gebreken aan het licht. Dit kan u veel geld besparen. Het onderzoek geeft u een goed beeld van wat er aan een huis moet gebeuren. Sommige gebreken zijn makkelijk op te lossen, maar het kan ook zijn dat u zaken dient te herstellen waarbij de kosten hoog kunnen oplopen. Op

Op basis van het bouwkundig onderzoek kunt u een juiste beslissing nemen. U bepaalt uiteindelijk of u het huis koopt. Na inspectie ontvangt u de rapportage digitaal, ook is het resultaat voor u op internet zichtbaar.