Asbestinventarisatie 2019-10-02T12:46:33+00:00

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie

U heeft een huis van vóór 1994 of bent van plan een huis van vóór 1994 te kopen? Dan is er een mogelijkheid dat bij de bouw van de woning asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Een asbestinventarisatie geeft u inzicht in de aanwezigheid van direct waarneembare asbesthoudende materialen.

Een dergelijke inventarisatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde inspecteur in de vorm van een visueel – en indien nodig licht destructief – asbestonderzoek.

Kosten asbestinventarisatie

De kosten voor een asbestinventarisatie zijn €349,00 inclusief btw. 

Heeft u vragen over de kosten? Bel tijdens kantooruren (ma–vr: 8:30–17:30) 085-0653675. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een asbestinventarisatie inplannen!

Maak een afspraak

Prijsvoorwaarden

Klanttevredenheid

Homekeur gaat voor 100% klanttevredenheid. Bent u benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees dan alle recente ervaringen van onze klanten!

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen die zijn opgebouwd uit fijne vezels. Asbest wordt gewonnen in open groeven. In het algemeen is asbest goed bestand tegen zuren, logen en hoge temperaturen. Daarnaast is asbest zeer slijtvast, brandwerend, isolerend en vrij goedkoop. Daarom is asbest in zijn verschillende vormen op grote schaal toegepast. De meest toegepaste soorten zijn witte asbest (chrysotiel), blauwe asbest (crocidoliet) en bruine asbest (amosiet).

Gecertificeerde professionals

Voorafgaand aan sloop- of renovatiewerken in gebouwen van voor 1994 dient een volledige asbestinventarisatie aanwezig te zijn. Deze mag niet ouder zijn dan 3 jaar. Het asbestinventarisatierapport wordt verzorgd door een gecertificeerd bureau. Het betreffende asbestinventarisatiebureau werkt conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling (voorheen SC-540) voor de inventarisatie van aanwezige asbest, asbesthoudende producten en asbest besmet materiaal in bijvoorbeeld een woning.

Maak nu een afspraak!

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie door Homekeur? Neem tijdens kantooruren (ma-vr 8:30-17:30) contact met ons op via 085-0653675 of vraag direct een asbestinventarisatie aanWij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraak maken en bevestigen.

Maak een afspraak