Asbest in huis 2018-06-13T15:32:22+01:00

Asbest in huis is gevaarlijk. Laat direct een asbestinventarisatie uitvoeren als u vermoedt dat er asbest aanwezig is.

Asbest is in het verleden veel toegepast als bouwmateriaal, maar al lange tijd bij wet verboden. Uit onderzoek is gebleken dat de microscopische vezels, als ze op de een of andere manier loskomen, long- en darmkanker kunnen veroorzaken. Huizen en gebouwen die voor 1994 zijn gebouwd, zijn asbestverdacht. Is uw huis voor die periode gebouwd, dan dient u in het geval van sloop- of renovatiewerken, asbestonderzoek te laten uitvoeren. Wij kunnen dit voor u doen. Met ons onderzoek verschaffen wij u helderheid, want asbest in huis is gevaarlijk. Maak direct een afspraak met één van onze gecertificeerde professionals.

Asbest in huis? Ons onderzoek geeft u de juiste informatie

Tussen ongeveer 1945 en 1994 werd asbest op grote schaal toegepast. Destijds was de informatie, die we nu hebben, helaas niet bekend. Als u vermoedt dat er asbest in uw huis aanwezig is, kunt u het beste een asbestonderzoek laten uitvoeren. Door u van goede informatie te voorzien, kunt u maatregelen nemen. Uiteraard geven wij u advies over wat u kunt doen als er asbest wordt aangetroffen.
 
Als uit onderzoek blijkt dat er inderdaad asbest in uw huis aanwezig is, is dit geen directe aanleiding tot paniek. Alleen bij extreme blootstelling aan asbestdeeltjes is er risico aanwezig. Bijvoorbeeld als u van plan bent om een deel van uw huis te gaan verbouwen of een schuur of garage te gaan slopen. Als asbesthoudend materiaal op een ondeskundige manier wordt gesloopt of wordt bewerkt, dan kunnen vele miljoenen vezels in de lucht komen, daar lang blijven zweven en vervolgens worden ingeademd. Denkt u maar eens aan schuren, boren, zagen en breken.

Soorten asbest in huis

In het verleden zijn er verschillende soorten asbest gebruikt als bouwmateriaal in ons land. We kennen bijvoorbeeld hechtgebonden en losgebonden asbest. Hechtgebonden asbest noemen we de asbestmaterialen, waarin de vezels stevig in een dragermateriaal verankerd zitten, zoals bijvoorbeeld cementgolfplaten. Een goed voorbeeld van losgebonden asbest is spuitasbest. Spuitasbest werd voor 1978 vooral gebruikt als brandwerende en isolerende laag op grote staalconstructies.
 
Een asbestonderzoek zal uitkomst bieden of er inderdaad asbest in uw huis aanwezig is. Uiteraard werken wij volgens de wettelijke voorschriften. Het asbestonderzoek omvat een inspectie naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen, die waarneembaar zijn. Hierbij wordt gebruikgemaakt van handgereedschap en wordt slechts licht destructief onderzoek uitgevoerd. Wel worden, waar nodig, materiaalmonsters genomen. Pas dan is zekerheid een feit.
 
Wilt u iets veranderen in uw huis en bent u bang dat u bij uw klus asbest tegenkomt of vermoedt u dat u beschadigd of losgebonden asbest in huis heeft? Ga dan vooral niet beginnen met uw klus, maar neem contact met ons op. Als blijkt dat er inderdaad asbest in uw huis aanwezig is, dan zullen wij met u de vervolgstappen bespreken. Neem contact op met één van onze vestigingen bij u in de buurt of bel ons algemene nummer. Wij helpen u direct verder, zodat u zich straks weer veilig voelt in uw eigen huis.

Open chat
Whatsapp contact
Powered by