Zwammen in huis aangetroffen? Tijd voor actie!

Zwammen in huis zijn een duidelijk teken dat er actie ondernomen moet worden. Tijdens een bouwkundige keuring wordt er altijd gecontroleerd of er zwammen in huis aanwezig zijn. Uiteraard wordt vooral ook de kruipruimte hier goed op gecontroleerd. Wanneer de kruipruimte vochtig en vuil is, dan is het risico op schimmels groot. Zwammen duiden op de aanwezigheid van vocht en dat is een probleem dat altijd aangepakt moet worden.

Extra aandacht voor de kruipruimte bij de bouwtechnische keuring

Wanneer u een woning wilt kopen, dan neemt u bij de bezichtiging zelden een kijkje in de kruipruimte. Toch is het wel heel belangrijk om te weten hoe de kruipruimte erbij ligt. Mogelijk is er sprake van zwammen. Zo worden deze vaak langs de fundering van een woning gezien. In andere gevallen is er zelfs een hele laag water in de kruipruimte te zien. Vocht zorgt altijd voor problemen in huis en vochtige kruipruimten vormen altijd een perfecte basis voor schimmels, zoals kelderzwammen, om te groeien. Daarom is er altijd extra aandacht voor de kruipruimte bij een bouwtechnische keuring, welke u uiteraard altijd door Homekeur uit kunt laten voeren.

Wat u vooral niet moet doen bij kelderzwammen

Ontdekt u kelderzwammen in uw woning? Het is dan altijd belangrijk om direct in actie te komen. Het gaat om een vochtprobleem en vocht zorgt op den duur altijd voor ernstige problemen in de woning. Wat u vooral niet moet doen is eindeloos veel middelen kopen om de kelderzwammen tegen te gaan. Veel mensen proberen de kelderzwammen te bestrijden, bijvoorbeeld door toepassing van chemische middelen, maar laten het daar ook bij. Zelfs als dit ervoor zorgt dat de kelderzwammen verdwijnen, dan zullen zij op relatief korte termijn weer verschijnen. Het is altijd belangrijk om een bedrijf in te schakelen dat het probleem oplost, namelijk het vochtprobleem dat de kelderzwammen veroorzaakt.

Verschillende soorten zwammen in huis

In de praktijk kunnen er twee soorten zwammen in huis aanwezig zijn. Op de eerste plaats gaat het dan om de huiszwam en daarnaast komen we vooral de kelderzwam ook veel tegen. Beide soorten zijn berucht te noemen. Ze komen helaas veel voor in Nederlandse woningen, onder meer op beton, houtwerk en metselwerk. Wanneer u een woning wilt kopen, dan is het altijd aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Homekeur voert deze keuring nauwkeurig voor u uit, waarna wij een bouwkundig rapport voor u opstellen. Hierin vindt u alle informatie over onze bevindingen, dus ook over eventueel aanwezige zwammen in de woning.

Zwammen kunnen voor veel schade zorgen

Ernstige schimmels in een woning zorgen op den duur altijd voor grote schade. Juist daarom is het belangrijk dat de zwammen in huis snel worden aangepakt wanneer deze worden ontdekt. U kunt daarmee voorkomen dat de schade zich door kan ontwikkelen en uiteindelijk voor grote problemen zorgt. De vloerbalken kunnen bijvoorbeeld volledig wegrotten door de aanwezigheid van zwammen en schimmels. Wordt de woning verkocht met zwammen en/of ernstige schimmels? Dan is de verkoper vaak aansprakelijk voor de gevolgschade.

Huis kopen met zwammen in de kruipruimte?

U wilt altijd zekerheid over de staat van een woning. Dit betekent ook dat de kruipruimte schoon en droog hoort te zijn. Homekeur voert graag een bouwtechnische keuring voor u uit om de woning volledig te inspecteren. Constateren wij problemen, zoals de aanwezigheid van zwammen, dan bieden wij u direct een deskundig advies. U wilt geen huis met zwammen kopen. Merken wij zwammen op, dan kunt u besluiten de woning niet te kopen óf u kunt hier goede afspraken over maken met de verkoper. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.

2023-01-03T12:36:45+01:00