Zorgeloos verhuizen doet u zo! [stappenplan]

  • Verhuizen stappenplan

Een nieuwe woning kopen en genieten van een huis dat nét even beter bij u past dan het vorige huis. Heerlijk! Het is vooral de fase tussen de oude en de nieuwe woning in waar veel mensen zich zorgen over maken. We hebben het dan natuurlijk over de verhuizing. Verhuizen brengt stress en zorgen met zich mee. Gaat alles wel goed? Is echt alles geregeld? Komt u geen verborgen gebreken tegen in de nieuwe woning?

Bouwtechnische keuring voorkomt verborgen gebreken

Een belangrijk zorgenpunt neemt Homekeur graag weg, door middel van het uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Wij onderwerpen de woning aan een strenge inspectie, waarbij wij alle punten voor u nalopen. Zo brengen wij verborgen gebreken aan het licht en geven wij u meer informatie over kosten waar u rekening mee moet houden. De overige verhuiszorgen kunnen wij niet wegnemen, maar wij bieden u wel graag een aantal tips om het verhuizen makkelijker te laten verlopen.

1. Stel een goed plan van aanpak op

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Het is belangrijk niets te vergeten. Stel daarom een plan van aanpak op en verbind overal een tijd aan. Met een goede planning in handen vergroot u de kans dat de verhuizing op rolletjes verloopt. Uiteraard is het wel belangrijk om de planning voor uw verhuizing voortdurend bij de hand te houden en niet in te pakken.

2. Maak een inventarisatielijst

Loop iedere ruimte in de oude woning langs om een goede inventarisatielijst op te stellen. Pak in wat er in dozen past en schrijf op de dozen naar welke nieuwe ruimte in het nieuwe huis de dozen moeten worden gebracht. Dit scheelt veel zoekwerk. Zijn er grotere meubelstukken die gedemonteerd moeten worden? Schrijf deze op een aparte lijst en werk de lijst af vóór de dag van de verhuizing. U weet dan zeker dat écht alles klaar staat om direct in de verhuiswagen te worden gesjouwd.

3. Een app voor de verhuizing gebruiken

We werken tegenwoordig allemaal met to-do lijsten, welke natuurlijk heel handig zijn voor een verhuizing. Toch is het risico groot dat het lijstje kwijtraakt tussen alle dozen. De smartphone raken we eigenlijk nooit kwijt. Er zijn tegenwoordig heel handige apps beschikbaar die u helpen om de verhuizing goed te regelen. Met een goede verhuisapp op de smartphone kan het eigenlijk niet misgaan.

4. Inpakken op het juiste moment

Veel zaken gebruikt u niet dagelijks. Deze kunt u ruim voor de verhuisdatum alvast inpakken. Andere zaken gebruikt u dagelijks of wekelijks. Denk aan de pannen in de keuken, de verzorgingsproducten in de badkamer en schone kleding in de slaapkamer. Dergelijke zaken pakt u op het laatste moment in en pakt u als eerste weer uit in de nieuwe woning. Voorzie deze dozen van een sticker of een opschrift, zodat u weet in welke dozen de zaken zitten die u al snel weer nodig heeft.

5. Houd waardevolle bezittingen apart

Schakelt u een verhuisbedrijf in? Dan is het altijd aan te raden om uw waardevolle eigendommen toch zelf te verhuizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waardepapieren, sieraden en pasjes. Vaak zijn dit kleinere zaken die u makkelijk zelf mee kunt nemen naar de nieuwe woning. Zo voorkomt u dat er waardevolle zaken kwijtraken tijdens de verhuizing.

Altijd eerst een bouwtechnische keuring

Als u een mooie woning gevonden heeft, dan gaat u eigenlijk al een beetje uit kijken naar de verhuizing. Maar wat als u tijdens of na het verhuizen ineens voor ernstige gebreken aan de woning komt te staan? Dit wilt u niet. Voorkom dit risico en laat een bouwtechnische keuring uitvoeren. Homekeur staat hierin voor u klaar. Maak direct online een afspraak voor een vakkundige inspectie.

2020-02-14T17:15:13+01:00