Zonnepanelen op uw huis: altijd interessant!

Bij het kopen van een huis komt een heleboel kijken. Duurzaamheid is daarbij natuurlijk een aspect. Tijdens een bouwkundige keuring kunnen wij u adviseren over het wel of niet plaatsen van zonnepalen en wat daarvan de kosten zullen zijn. Veel nieuwe huiseigenaren twijfelen nog over de aanschaf van zonnepanelen, maar het is voor iedereen interessant om te doen! Met slechts enkele zonnepanelen wekt u al genoeg op om uw ‘stand-by’ stroomkosten (koelkast, internetmodem, vriezer) terug te verdienen.

Zonnepanelen aanschaffen

Met het aanschaffen van zonnepanelen investeert u eenmalig, om vervolgens op lange termijn geld te besparen op uw energierekening. Het plaatsen van zonnepanelen is winstgevend binnen 5 tot 7 jaar en daarnaast goed voor het milieu.

Maar hoe werken zonnepanelen nou precies? Zonnepanelen zetten zonne-energie om in stroom. Veel mensen denken dat het stralend weer moet zijn en de zon fel moet schijnen om energie op te wekken maar dit is niet juist. Ook op een bewolkte dag wekken de zonnepanelen stroom op. De hoeveelheid stroom die geproduceerd wordt, is niet gelijkmatig. Dit is afhankelijk van het weer.

Een gemiddeld huis verbruikt 2000 tot 2500 kwh per jaar. Met ongeveer 12 panelen wekt u deze hoeveelheid stroom al op. De kosten hiervan liggen zo rond de 4000 tot 5000 euro incl BTW. De BTW kunt u terugvragen, maar doe dit wel binnen 6 maanden.

Duurzaam investeren

Ook als u maar een beetje stroom opwekt, is dat voldoende om huishoudelijke apparaten zoals de koelkast en de vriezer mee van stroom te voorzien. Daarnaast scheelt het hebben van zonnepanelen in de belasting en is elk beetje stroom die via deze manier is opgewekt, milieuvriendelijk.

Zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. In het derde jaar is er net zoveel energie opgewekt als dat er nodig is om de zonnepanelen te maken. Dit betekent dat de zonnepanelen na de eerste drie jaar nog 22 jaar winstgevend zijn.

De panelen worden op het dak van uw huis geplaatst. De ideale plek is een wat platter dak op het zuiden maar bijna overal kunnen zonnepanelen geplaatst worden. De panelen worden door een installateur met kabels aan elkaar vastgemaakt en er komt een omvormer in uw garage of zolder te hangen. Van deze kabels is niets meer te zien na het plaatsen.

Zekerheid voor het kopen

Met het plaatsen van zonnepanelen op uw huis, verhoogd u de waarde. Bent u van plan om een huis te kopen en wilt u weten wat de staat is en met welke kosten u de komende jaren te maken kunt krijgen? Kies dan voor zekerheid en vraag via onze website een bouwkundige keuring aan. U krijgt een overzichtelijk rapport waarin per onderwerp het resultaat van de keuring staat aangegeven. Daarnaast krijgt u een overzicht van de te verwachte kosten.

2020-12-21T17:28:26+01:00