Woonhuis kopen 2021-02-02T05:48:08+01:00

Bouwtechnische keuring

Van plan om een woonhuis zonder makelaar te gaan kopen? Weleens aan een professionele woninginspectie gedacht?

Een woonhuis kopen zonder makelaar is de trend. Er zitten veel voordelen aan, maar ook een aantal nadelen. Als voordeel kunnen we noemen dat u kosten kunt besparen. Een nadeel is dat er niemand let op eventuele gebreken. Dit kunt u ondervangen met een woninginspectie ofwel een bouwkeuring.

Het laten keuren van een woning voorkomt dat u achteraf voor verrassingen komt te staan. Met een bouwkundige keuring weet u wat direct noodzakelijk is maar ook krijgt u inzicht in de op termijn noodzakelijke onderhoudshandelingen. Hiermee houdt u uw nieuwe woning, al dan niet vrijstaand, in topconditie. Lekkage, houtrot, betonrot, scheurvorming. Laat het er niet op aankomen. Op tijd uitgevoerd onderhoud voorkomt veel ellende en onnodig hoge kosten. Surft u maar eens verder en bekijk alle mogelijkheden.

Woonhuis kopen zonder makelaar

Een woonhuis kopen zonder makelaar betekent dat u kosten kunt beperken, maar sommige kosten kunt u niet voorkomen. We noemen als voorbeeld de kosten van de overdracht en bij een nieuwbouwwoning moet u ook rekening houden met de kosten van de oplevering. Als u uw eerste huis gaat kopen, bent u nog niet ervaren. U kunt zich dan afvragen of een huis kopen zonder makelaar dan wel zo verstandig is.

Zekerheid

Aan de hand van een inspectieformulier zal een deskundige een woninginspectie uitvoeren. Met de input van dit formulier kan een keuringsrapport worden gegeneerd die u kunt gebruiken voor allerlei doeleinden. In de eerste plaats voor uzelf, want hiermee heeft u letterlijk zekerheid in handen. De zekerheid of en wat er aan de woning of het appartement mankeert. De eventuele herstelkosten kunt u berekenen en meenemen in uw openingsbod.

Het is een misvatting dat alleen bij bestaande woningen gebreken kunnen voorkomen. Bij nieuwbouw is dat ook zeer goed mogelijk. Een woninginspectie is dan ook nooit een overbodige luxe. Ook is het goed de regels rond aansprakelijkheid voor gebreken te kennen. Als er sprake is van geconstateerde gebreken, dan heeft de aannemer het recht deze gebreken zelf te herstellen. U kunt, uitzonderingen daargelaten, niet een andere aannemer inschakelen en de kosten daarvan neerleggen bij de oorspronkelijke aannemer. Naast de aannemingsovereenkomst kunnen er ook specifieke garanties voor gebreken zijn overeengekomen, als voorbeeld noemen wij een garantie van 2 jaar voor gas-, water en elektra installaties, garantie tot 3 jaar op dakbedekking, enz. Ook bij nieuwbouw is het dus opletten wat u koopt.

Wooninspectie verkoop woonhuis

Net als bij de aankoop is ook bij de verkoop van woonhuis een visuele woninginspectie voor overdracht aan te raden. Een visuele inspectie houdt in dat er geen specialistische en/of destructieve onderzoeken worden verricht. Dit betekent dat er geen metingen of berekeningen worden uitgevoerd en er geen onderdelen worden verwijderd om achterliggende constructies of onderdelen te kunnen beoordelen. Kortom: op keuringsgebied is er veel keuze. Kies bij Homekeur voor de woninginspectie die bij uw situatie past.